Eind september en het zonnetje scheen uitbundig over de sportvelden van vv Winsum. Op het sportpark aan de Schilligehamsterweg werd al druk gevoetbald. Tussen al deze – veelal jonge voetballers – liepen ook de spelers van de JO11-7 van vv Winsum. Na de nederlaag van vorige week hebben Barry en André de jongens en meiden goed aan het trainen gezet en was het team nu klaar voor de wedstrijd tegen OKVC JO11-3G. Sanjana droeg trots de aanvoerdersband en voor aanvang van de wedstrijd werd er nog een groepsfoto gemaakt. Daarna wachtten de spelers – en ouders langs de lijn – met spanning op het fluitsignaal van scheidsrechter André.

Winsum begon sterk aan de wedstrijd wat al vrij snel resulteerde in een doelpunt voor de thuisclub. David kreeg de bal mooi op z’n schoen en maakte een fraai doelpunt.  OKVC liet het er niet bij zitten en al snel was het 1-1 en niet veel later zelfs 1-2. Gelukkig herpakte Winsum zich en werd de druk op de tegenstander opgevoerd. Cynthia werd vrijgespeeld en zij maakte met een welgemikt schot de 2-2. In deze fase van de wedstrijd was Winsum de sterkere partij. Veel balbezit en het enkele schot op Winsum-doel werd door keeper Krijn met gemak gekeerd. Veel gevaarlijker was het voor het doel van OKVC. Tim kreeg nog een mooie kans, maar schoot net naast. Na een aantal aanvallen die vervolgens op niets uitliepen, maakte Bas met een mooie ‘rechtse’ wel de 3-2. Winsum zat duidelijk goed in de wedstrijd, alle spelers waren oplettend en ze wisten elkaar goed te vinden. Dit werd heel mooi zichtbaar toen Tije de bal van een OKVC speler wist af te pakken en doorspeelde naar Olivier. Samen met Bas sprintten ze naar voren, Olivier passte op Bas en Bas weer terug op Olivier en met een strak schot in het zijnet maakte Olivier de 4-2. Daarna floot André voor de rust en konden de jongens en meiden een beker ranja halen in de kleedkamer.

De rust deed Winsum helaas geen goed deze keer. OKVC speelde goed en kwam vaak gevaarlijk voor het doel van Bas (die nu keeper was). Er werd veel gevraagd van de verdediging van Winsum. Jarno en Eva wisten de meeste aanvallen te keren, maar Winsum kon helaas niet voorkomen dat OKVC nog twee doelpunten maakte. Met een stand van 4-4 en nog een paar minuten te spelen moest Winsum alles op alles zetten om het geen 5-4 te laten worden. De lukte en met nog een knappe redding van Bas vlak voor het eindsignaal kon Winsum uiteindelijk opgelucht ademhalen. Eén punt is binnen en vooral de manier waarop dat ging is om trots op te zijn!

{foto}user/jws117/vers/09/jo11-7{/foto}