Zaterdag 28 oktober stond de reprise van de bekerfinale van 31 mei op het programma. Het 2e zaterdagteam van VV Winsum mocht het wederom opnemen tegen de reserves van het kerkdorp in Overijssel. Zoals ongetwijfeld bekend, was het Winsum dat na een zinderende finale de beker naar huis mocht nemen. De groen-witten reisden vol zelfvertrouwen af maar konden zich deze wedstrijd helaas niet kronen tot koningen van de wedstrijd. Na 90 minuten vond Winsum zich terug aan de verkeerde kant van de score en kon met een 3-1 nederlaag gaan douchen.

De mannen van trainer Bart Waninge hadden een mooie reeks achter de rug. In de poulefase van de beker wonnen de Winsumers achtereenvolgens van de 1e selecties van HFC’15, Rood-Zwart Baflo en de Marnebewoners FC Leo. Daarna was het de beurt aan 3e klasser ASVB. Ook de ‘witte muizen’ uit Blijham waren een smakelijk hapje voor de bekerwinnaar van het vorige jaar. In de reserve hoofdklasse A verging het de mannen al net zo goed. Na een gewonnen uitwedstrijd bij Flevo Boys, thuiswinst op HZVV, uitwinst bij Drachtster Boys kon het roemruchte Genemuiden op een 1-1 stand worden gehouden.

Op basis van bovenstaande was het dan ook geen wonder dat met veel zelfvertrouwen afgereisd werd naar Overijssel. De ontvangst van de verliezend bekerfinalist was allerhartelijkst en om 14.30 uur werd er afgetrapt in het stadion van de 4e divisionist. Staphorst liet er geen twijfel over bestaan wat vandaag de bedoeling was, en zette Winsum flink onder druk. In de 11e minuut leidde dat tot een grote kopkans uit een corner, die tot grote opluchting van alles dat Winsum een warm hart toedraagt, net naast ging. Dit was een waarschuwing die niet geheel ter harte werd genomen. Het 1e kwartier was dan ook duidelijk voor de gastheren. In de 25e minuut was het Wouter die zijn tegenstander paneerde en de bal naar de vrijstaande Deshley speelde. Die stuurde zijn tegenstander het bos in en zag zijn fraai gekrulde bal maar net over de goal verdwijnen.

In minuut 39 gaf Winsum volle bak druk waardoor de in het oranje gestoken keeper niets anders kon dan de ijverige Sargon naar de grasmat te werken. Aanvoerder Bauke nam de strafschop voor zijn rekening en bracht groen-wit niet helemaal conform het wedstrijdbeeld aan de leiding. Met deze kleine voorsprong, genomen op een psychologisch sterk moment, was het fijn rusten.

De tweede helft oogden de ploegen wat gelijkwaardiger hoewel Winsum niet echt het favoriete spel speelde maar veelal de lange bal hanteerde. Noemenswaardige kansen leverde deze speelwijze vooralsnog niet op. Integendeel, het was Staphorst dat in de 60e minuut fraai via het hoofd de gelijkmaker binnenknikte. Nog geen 3 minuten later was het Winsum dat de bal, na een overtreding van geel-blauw, verloor waardoor Staphorst na een goed uitgespeelde aanval de stand op 2-1 zette. Dat was het sein voor trainer Bart om Björn en Gerbrand in te wisselen voor Julian en Wouter. Deze wissels sorteerden niet direct het gewenste effect. Staphorst bleef relatief eenvoudig overeind en Winsum kwam nog steeds niet tot uitgespeelde kansen. In een alles of niets poging kwamen 10 minuten voor tijd Coen en Rick de moegestreden Dimitri en Deshley vervangen. Waar de Winsumers in een recent verleden nog wisten gelijk te maken of te winnen was het nu Staphorst dat uit een perfect uitgevoerde counter de 3-1 aantekende. De resterende tijd was helaas te kort om nog iets aan de stand te veranderen.

Met de 1e nederlaag sinds tijden is een mooie reeks beëindigd. Gelukkig is er komende zaterdag weer een wedstrijd waarin de mogelijkheid wordt geboden om een nieuwe reeks te starten. U bent zaterdag 4 november van harte welkom vanaf 12:00 uur op het Sportpark Geert Reinders Winsum West om Winsum 2 te zien spelen tegen Harkemase Boys.

Met een sportieve groet,

De assistent leider.