vv Winsum VR1 – Lycurgus VR1 (30-09-2017)

Afgelopen zaterdag was de eerste thuiswedstrijd voor de vrouwen op locatie Schouwerzijlsterweg. Het was een regenachtige middag maar vele supporters trotseerde de regen en stonden aan de zijlijn de wedstrijd te bekijken.

Winsum moest vergeleken met de vorige wedstrijd aardig wat schuiven met spelers. Yvonne was geblesseerd, Marlies was een heerlijk weekendje weg met familie, Saskia geblesseerd en Sabine was net geopereerd maar begon wel op de reservebank. Voor de trainers was het dan ook een week van puzzelen en kijken wie er op de vrijgevallen posities moesten gaan spelen. Gelukkig beschikt Winsum over een brede selectie en stonden er gewoon 11 speelster op het veld en zelfs 4 wissels op de bank.

Het vr2 moest om 11.45 uur ook thuis voetballen en zo konden speelster van het 2e doorschuiven naar het 1e. Waaronder ook Indy die bij het 2e een hele wedstrijd had gespeeld nam plaats in de dug-out. Het 2e had de 3 punten in Winsum gehouden nu ook de taak aan VR 1 om dat te doen en zo de kop positie te handhaven.

Zoals gezegd Lycurgus VR 1 op bezoek die vorige week had gewonnen van Asser-Boys met 7-4. Lycurgus is en blijft altijd een lastige tegenstander voor Winsum. Dus met frisse moed en vol motivatie werd er om 14.30 uur afgetrapt.

Het was maar even wennen voor sommige vrouwen om op een andere positie te spelen, want vanaf het begin was Winsum de bovenliggende partij. Er werd prachtige combinaties gespeeld en er werd gevochten voor elke bal. Duels werden gewonnen op alle fronten. Zo hadden wij bij rust al voor kunnen staan met 2-0 alleen hadden wij daarin ons vizier nog niet scherp. Want zowel Anouk maar ook Chantal hadden een aantal kansen in de eerste helft. Af en toe kwam Lycurgus eruit maar leverde het geen gevaar op voor de betrouwbare keeper Willisa. Na 45 minuten was de stand dan ook nog steeds 0-0. In de rust werden de vrouwen geprezen voor het spel en moesten ze meer druk gaan uitoefenen op de tegenstander.

De 2e helft begonnen de vrouwen dan ook direct weer met waar ze in de 1e helft waren opgehouden. Namelijk met goed voetbal. En in de 56e  minuut kwam er dan eindelijk loon naar werken.  Met een prachtige steekpass van Roos op Melinda, die volgens de grensrechter buitenspel stond, kon ze langs de lijn op trekken richting de goal. Melinda besluit de bal voor te geven op Anouk, deze stopt de bal in een duel, waar Chantal van profiteert en de 1-0 op het score bord zet. Ondanks het protest van de grensrechter werd de goal toegekend. Maar Lycurgus was nog niet onder de indruk en bleef toch af toe gevaarlijk in de opbouw. Maar de verdediging stond als een huis bij Winsum. In de 70e minuut was het Anouk die de 2-0 noteerde. De bal kwam van eigen helft op de vrije Anouk die eerst nog dacht moet ik nu wel of niet op mijn verdediger wachten, want ze aarzelde even. Maar toen kwam de turbo los en stormde ze alleen op de keeper af en schoot de bal beheerst in de goal

Met deze stand op het scorebord durfde de coaches van Winsum eindelijk te wisselen. Sabine kwam erin voor Jenny en Iris voor Melinda. Ook werd Anouk 5 minuten later gewisseld en kwam Danielle erin.

Dat de speelsters zich helemaal hadden gegeven deze middag was te zien in de laatste 10 minuten. Lycurgus was deze minuten nog behoorlijk gevaarlijk voor de goal van Willisa omdat de vrouwen van Winsum de bal haast niet meer weg kon krijgen uit de 16 meter gebied. In de 81e minuut schoot de ploeg uit Groningen zelfs nog op de paal. Na 93 minuten voetbal vond de scheidsrechter dat er genoeg was gesport deze middag en floot hij voor het einde van de wedstrijd. Eindstand 2-0 en zo zijn de vrouwen op de goede weg. Helaas zijn ze niet de koploper maar medekoploper omdat Nieuw-Roden ook heeft gewonnen en wat meer goals hebben gezet dan Winsum. 8 oktober zijn de vrouwen vrij omdat Musselkanaal zich heeft teruggetrokken, maar een week later treffen ze Nieuw-Roden in Winsum aanvang 14.30. Dus weer een topwedstrijd op hoog niveau. Dus kom kijken en moedig uw favoriet aan.

Opstelling: Willisa, Jolien, Cherry, Annie, Roos, Melinda (Sabine), Minke, Chantal, Anouk (Danielle), Jenny (Iris), Berber.

Score: 1- 0 Chantal, 2 - 0 Anouk.

RepoJo en zijn assistente Lois