De slotavond op eigen terrein moest er heel wat werk verzet worden om een representatief elftal op de been te krijgen. Door blessures en vakanties was er versterking nodig, Fokko Dijkstra en Jacco Poorta waren bereid om te helpen zodat er uiteindelijk toch 8 spelers waren. Mooi was het dat Jan Muller ook weer langs de lijn stond na z’n operatie. Over publieke belangstelling had het team niets te klagen op onze oproep hadden velen gehoor gegeven.

De wedstrijden:

De Fivel 1  – vv Winsum 3               2 – 0

Gelijk een kraker op het programma de Fivel was namelijk koploper en wilde het team nog aanspraak maken op herfsttitel dan moest er gewonnen worden. Ook de Fivel wist dat, vanaf het begin speelde het spel zich hoofdzakelijk af op de helft van de Fivel. Bekend was dat zij een oud Roemeense international in de ploeg hadden, die naast enorm goed kan voetballen ook nog eens snel was. Opletten voor de counter dus. Winsum kreeg volop kansen, met name Simon, kreeg een aantal goede mogelijkheden, maar het lukte allemaal net niet. Halverwege een corner voor de Fivel, de bal wordt half weggewerkt en vervolgens met een harde schuiver ingeschoten. 1 – 0. Een paar minuten is het al 2 – 0, Winsum denkt te scoren via Erik na aangeven van Fokko, maar uit de counter scoort de al eerder genoemde speler na een prachtige actie. Ook hierna blijft Winsum het proberen maar de Fivel speelt de wedstrijd rustig uit. Het gevoel dat je goed mee doet en toch verliest zal voor iedereen herkenbaar zijn.

Loppersum 1 – vv Winsum 3          1 – 1

De wedstrijd van de gemiste kansen, zo zou je deze wedstrijd kunnen betitelen. Wat werd er slordig omgesprongen met de kansen, zowel Winsum als Loppersum kregen volop mogelijkheden. Complimenten voor gelegenheidskeeper Rick Carmio, klein maar dapper, we weten nu waar zoon Martijn de genen van heeft. Het is Winsum dat na 5 minuten de leiding neemt Erik is attent als de keeper een schot van Simon niet klem heeft en tikt de 1 – 0 binnen. Zoals gezegd de kansen bleven maar het duurde tot de slotminuut voor er weer iets te juichen viel, helaas wel voor Loppersum, met een droog afstandsschot werd 1 – 1 op het scorebord gezet. Erg sneu maar op zich wel een terechte remise.

Vv Winsum 3 – Middelstum 1         3 – 2

Binnen 5 minuten een 2 – 2 tussenstand waar zie je dat, wel in Winsum, wat een openingsceremonie van beide teams. Gelijk vanaf de aftrap scoort Middelstum  de 1 – 0, Winsum reageert direct en via Simon wordt het 1 – 1. Na genieten zit er niet in want het wordt gelijk al weer 2 – 1 voor Middelstum. Maar weer reageert Winsum alert. Jan geeft een dieptepass op Erik, Erik schiet keeper laat los en Simon tikt de 2 – 2 in. Ik raak lichtelijk in paniek heb ik papier genoeg en zit er genoeg inkt in mijn pen, het is bijna niet bij te houden wat er allemaal gebeurd. Het blijft een open wedstrijd, niet goed maar wel leuk om naar te kijken, behalve coach Arend die toch moeite heeft met het spelpeil van z’n mannen. Ze kunnen zoveel beter merkt hij op. Hij fleurt op als halverwege Lauwrens scoort met het hoofd na een corner van Erik. 3 – 2. Uiteraard zette Middelstum nog aan maar de defensie met betrouwbare krachten als Ale en Jacco hielden moeiteloos stand en kan er een 3 punter worden toegevoegd. Een mooie afsluiting.

Na afloop was het nog lang gezellig ineen bomvolle kantine, want ook was er een programma van de dames. Samen werd een leuk feestje van gemaakt. Dank aan alle medewerkers want het was hard werken. Zowel het team als de tegenstanders hebben genoten van een prachtige avond.

BdV