Als trotse koploper, startte het team van Coach Arend aan deze avond. Plaats van handeling was deze avond het prachtig gerenoveerde sportpark van vv Middelstum. Of het nu van vrijdag de 13e kwam, weet ik niet maar het gehele team had het niet vanavond. Was de druk te groot of het feit dat Jan Jaap Zijlstra namens de TC aanwezig was om te scouten voor de 1e selectie, we weten het niet, maar het was zo’n avond dat het allemaal niet wilde lukken. Werden de afgelopen weken spelers vergeleken met Iniesta, nu had het af en toe meer weg van kabouter Plop….

De wedstrijden:

Vv Winsum 3 – Middelstum 1  0 – 0

Bij Winsum waren Rik Carmio en Eddy van Dijk voor het eerst present, wat resulteerde in een brede bank, met maar liefst 3 wissels. Vanaf het begin was het onrustig tegen een jong Middelstum, waarvan velen nog geen 45+ waren. Maar dat was op zich geen probleem, normaal gesproken lukt het op basis van voetbalkwaliteiten wel. De 1e mogelijkheid was een afstandsschot van Herman even later gevolgd door een enorme kop kans van Simon na een crosspass van Eddy. Ook Middelstum kreeg kansen, maar gelegenheidskeeper Harry stond steeds op de juiste plaats. Omdat ook Middelstum niet geweldig speelde werd een wedstrijd van matig niveau die werd afgesloten met een terechte brilstand. 0 – 0.

De Fivel 1  – vv Winsum 3 2 – 1

Vol goede moet werd aan deze wedstrijd begonnen, immers meestal had het team tijd nodig om even in het ritme te komen en werd de vorm gedurende de avond beter.  De start was prima en via een droog afstandsschot van Lauwrens kwam vv Winsum op 1 – 0. Een minuut later weer een enorme kans na een vrije trap van opnieuw Lauwrens. Het beter voetbal is absoluut van de Fivel, die hun “topspeler” misten  maar daardoor als team nu sterker voor de dag kwamen, of was het toch….. In een paar minuten kantelt de wedstrijd, eerst via een prima uitgespeelde combinatie maakt de Fivel de 1 – 1 en even later staat het al 2 – 1 als er door onderlinge miscommunicatie van alles mis gaat. Er is nog tijd genoeg om dit te herstellen, maar zoals al eerder aangeven, het lukt even niet, de wil is er maar de uitvoering is niet goed. De Fivel wint terecht met 2 – 1

Loppersum 1 – vv Winsum 3  2 – 1

Coach Arend wil net aan zijn donderspeech beginnen als Lauwrens alla Robben het woord neemt en probeert het team op scherp te krijgen. Even lijkt het z’n uitwerking te hebben, want Erik scoort binnen 5 minuten, maar binnen de minuut brengt Loppersum met binnen de gelederen oud Viboa speler Jaap Danhof de stand op 1 – 1. Met allerlei wissels wordt geprobeerd om toch nog de 3 punten binnen te spelen, maar het is Loppersum die daardoor de betere kansen krijgt. Gelukkig  missen zij vele kansen. De wedstrijd lijkt op een remise af te stevenen, maar in de slotseconden pakt Loppersum toch nog de volle winst. Harry probeert met een lange bal de spitsen te bereiken, maar raakt de bal niet goed, Loppersum onderschept de bal en ze spelen het prima uit 2 – 1, er wordt niet meer afgetrapt. Heel zuur om zo te verliezen, maar soms pakt de keeper punten maar ook dit kan een keer gebeuren. Niemand nam Harry iets kwalijk want ieder wist dat ze zelf ook onder de maat gepresteerd hadden.

Na afloop werd het nog laat omdat er veel na besproken moest worden, want over 3 weken moeten de neuzen weer dezelfde kant op staan, want dan is de apotheose van deze competitie op het eigen sportpark in Winsum. Met voor elk nog 3 wedstrijden op het programma kan elk team nog “Herbstmeister “worden, koploper de Fivel staat slechts 3 punten los van de andere teams. We zullen het thuispubliek hard nodig hebben om deze titel binnen te slepen

Het team rekent op U allen vrijdag 19.30 3 november

BdV