Afgelopen vrijdagavond stond de 2e speelronde van de 7x7 competitie van Winsum 3 op het programma. Op het prachtige sportpark van de Fivel uit Zeerijp en onder fantastische weersomstandigheden. Door vakanties en blessures moest er heel wat gepuzzeld worden om voldoende spelers bij elkaar te krijgen. Maar een oude wijsheid van een voetballegende, werd ook deze avond bevestigd, elk nadeel heb z’n voordeel. De jarige Sake Porte werd als stand inn gevraagd en dat hebben we kunnen zien. Alsof hij al jaren voetbalde, nu scheelt het natuurlijk wel dat er veel kwaliteit om hem heen liep maar toch, hij speelde 3 uitstekende wedstrijden.

De Fivel 1 – Winsum 3 1 – 0

De wedstrijd van de gemiste kansen.

Dat er kansen gemist worden oké maar zoveel dat was wel opvallend. Vanaf het begin domineerde Winsum de wedstrijd al was het allemaal wat onrustig en onnauwkeurig. Was dit spanning van de vele instructies die ze mee kregen van hun coach….. Er werd hoofdzakelijk op de helft van de Fivel gespeeld en legio kansen werden gemist. Schoten van Jan, Erik, Herman en Lauwrens vlogen over naast of de keeper stond op de juiste plaats. Met iets meer overleg had er een ruime score op het scorebord moeten staan. De Fivel bleef loeren op de counter en omdat Winsum te veel risico nam, te veel mensen voor de bal, waren het de oranje hemden die een prachtige aanval doeltreffend afronden. 1 – 0. Ook hierna hetzelfde spelbeeld, maar het bleef bij deze 1 – 0. Een zure nederlaag, maar ja als de kansen niet benut worden!

Winsum 3 – Loppersum 1  4 – 1

Met verzorgd voetbal naar ruime winst

Er was geleerd van de 1e wedstrijd er werd rustiger gespeeld en ook de combinaties liepen beter. Opnieuw een veldoverwicht maar nu meer overleg, dit resulteerde na een paar minuten al in een grote kans voor Jan na goed aangeven van Erik. Een paar minuten was het wel raak een mooie crosspass van Jan op Lauwrens, die snijd naar binnen en haalt genadeloos uit. 1 – 0. Loppersum is even de klus kwijt want nog geen minuut later werkt de verdediging een voorzet van Erik in eigen doel. 2 – 0. Als 5 minuten later Erik ook nog de 3 – 0 scoort na een mooie vrije trap Lauwrens  is de wedstrijd gespeeld. Het voetbal blijft verzorgd, mooi zijn de duels tussen Willem en z’n dagelijkse collega van Loppersum. Jan moet helaas geblesseerd het veld verlaten, geen wissels meer.. Nadat Loppersum met een mooi afstandschot scoort is het Erik die na een mooie dieptepass van Alle de eindstand op 4 – 1 bepaald. Een zeer terechte overwinning op basis van kwaliteit.

Winsum 3 -   Middelstum 1  3 – 2

Op karakter naar winst

Harry had tot dusverre het doel verdedigd en werd deze wedstrijd vervangen door Herman. Mooi dat deze mannen zo veelzijdig zijn. Geen wissel mogelijkheid meer want Jan was uitgevallen. De wedstrijd begon spectaculair Al na een paar minuten opende Lauwrens de score na een assist van Erik. Vanaf de aftrap kwam Middelstum op gelijke hoogte na een goede combinatie door het midden. Weer een minuut later was het al weer 2 -1 opnieuw door Lauwrens met een afstandschot. Hiervoor kom je naar het stadion toch. Even een later een domper, Willem moet met een hamstring blessure naar de kant, met 6 man verder… Jan wil het toch proberen. Het is dezelfde Jan die een prachtige voorzet van Sake binnen weet te schieten. Wat een karakter, maar dan is het ook helemaal op. Jan staat nog in het veld maar dat is het dan ook. Dit betekend de mouwen opstropen en proberen te overleven. Halverwege de wedstrijd scoort Middelstum de 3 – 2 en ze willen natuurlijk meer. Winsum blijft echter redelijk gemakkelijk overeind al moet er veel strijd verzet worden om de overwinning over de streep te trekken, maar het lukt. De voldoening is groot, de pijn bij Jan en Willem, maar neem van mij aan over 2 weken staan ze er weer.

Na afloop samen nog even gezellige nazitten en de avond was opnieuw geslaagd op naar Middelstum over 2 weken en op 3 nov sluiten de sterren van deze competitie of op het eigen sportcomplex in Winsum.

BdV.