Afgelopen vrijdagavond startte voor Winsum 3 de 7x7 (45+) competitie. Deze competitie draait al een aantal jaren en groeit elk jaar in deelname. Winsum 3 is een team met als basis een groep voetbalvrienden die al vele jaren onderling in de zaal voetballen, aangevuld met lokale “vedettes”. Het team bestaat uit: Erik Koopsen, Harry Schaaphok, Simon Vellinga, Willem Vos, Eddy van Dijken, Lauwrens Helmens, Jan Muller, Jan Stoppels, Rik Carmio, Herman van der Meulen, Alle van der Veen en Bert de Vries. Coach van het team is Arend Kampinga.

Op het programma stonden 3 duels tegen Loppersum, de Fivel en Middelstum, hierin kwam de spelers weer oude bekenden tegen uit het verleden een mooi weerzien. De duels werden gespeeld in Loppersum, dat helaas niet over verlichting beschikte en dat had gevolgen.

Loppersum 1 – Winsum 3  1 - 3

Omdat 4 spelers afwezig waren had de coach weinig mogelijkheden, maar misschien was dat juist ook wel goed, zo konden de spelpatronen erin geslepen worden……Het combinatievoetbal liep best wel redelijk alleen veldvoetbal is toch heel wat anders dan zaalvoetbal. Tot onbegrip van Simon zelf kwam hij op de bank terecht, maar dat zoiets ook positief kan zijn, besefte hij later. In een gelijk opgaande wedstrijd was het Erik die de 1 – 0 op het scorebord bracht na goed aangeven van Lauwrens. Halverwege de wedstrijd (wedstrijden duren 20 min) kwam Loppersum langs zij. Onmiddellijk werd tactisch in gegrepen en kwam Simon voor Jan. De verrassing bij Loppersum was compleet want Simon maakte direct de 2 -1 na een slim balletje van opnieuw Lauwrens. In de slotminuut was het wederom Simon die na een fraaie combinatie tussen Alle en Herman de 3 – 1 binnen schoot.

Winsum 3 – de Fivel 1   2 – 2

Dat Simon getergd was werd al in de 1e minuut duidelijk, na weer een assist van Lauwrens, de Iniesta van dit team rondde Simon prima af. Hierna wilde men het te mooi doen, maar iets met het hoofd bedenken en dan nog goed uitvoeren is toch iets anders. Het was aan onze laatste man Harry en keeper Jan te danken dat we lang stand konden houden, maar als je zelf de kansen niet benut dan weet je het en zo gebeurde het ook, de Fivel scoorde de 1 -1 en bijna de 2 -1 maar een fantastische redding van Jan behoede het team voor een achterstand.  Een paar minuten voor tijd leek de 1e nederlaag een feit want met een droog afstandsschot  werd het 2 – 1 voor de Fivel. Maar onder scherpe coaching van Arend werd toch nog een slot offensief ingezet, wat resulteerde een schot van Herman op de kruising en in de “dying seconds” was het opnieuw Simon die op aangeven van Erik, de keeper de bal door de benen speelde en de 2 – 2 liet aantekenen. Er werd niet mee afgetrapt.

Winsum 3 -  Middelstum 1    1 – 1

Inmiddels was het al bijna donker dus werd de wedstrijd ingekort tot 10 minuten en eigenlijk was dat al te lang want de duisternis viel wel heel snel in.  Nadat Middelstum een aantal kansen miste en op de lat schot, leek een doelpuntloze remise het best haalbare resultaat. Maar het liep anders het was Lauwrens die na een fraaie individueler actie scoorde 1 – 0, de buit is binnen…. Helaas vanaf de aftrap probeerde Middelstum met een wanhoopsschot nog iets en met succes want de bal vloog zo het doel in zonder dat Jan de bal gezien had 1 – 1. Terecht floot de scheidsrechter af want verder spelen had geen zin.

In de 3e helft was de conclusie duidelijk:  Een mooie vorm om op deze manier nog lekker te ballen, wel zijn er nog verbeterpunten maar dat zal coach Arend de mannen de volgende keer wel duidelijk maken. Na een gezellige nazit ging het team tevreden naar huis. In deze miljoenenbal starten zonder nederlaag dat geeft hoop voor de toekomst.

Tenslotte nog dank aan supporter Jan de Voogd die de moeite had genomen om naar Loppersum te komen, om het team support te geven. Top Jan.

BdV