De spelers van JO10-3 zijn allemaal opvallend vroeg aanwezig voor de thuiswedstrijd tegen Kloosterburen JO10-1G op 19 mei en vanuit de kleedkamer klinkt rapper Boef uit het door coach Arjan meegebrachte boxje tijdens het omkleden. Ook worden er al opvallend veel supporters van JO10-3 waargenomen op het sportcomplex Schilligeham, evenals een aantal nogal groot uitgevallen fotocamera's. Dan staat er ook nog ergens op de parkeerplaats een limousine verdekt opgesteld.......

Het is wel duidelijk dat de dames en heren van JO10-3 flink reclame gemaakt hebben voor hun kampioenswedstrijd van vandaag. Bij winst tegen hekkensluiter Kloosterburen JO10-1G zijn de Winsumers niet meer in te halen door FC Grootegast dat met 4 punten achterstand en nog 2 wedstrijden te gaan op de 2e plaats in de poule staat. Gezien de resultaten gedurende de competitie gaat JO10-3 vandaag eenvoudig winnen van de nog erg jonge selectie van dappere en sportieve voetballertjes uit Kloosterburen. Vandaag mag de selectie van JO10-3 zich als ware kampioenen presenteren en dat begint al bij de warming-up, waarbij het show-element uiteraard niet mag ontbreken....

Scheidsrechter Harry Postema heeft de eer om deze kampioenswedstrijd mogen fluiten en om 10 uur is de selectie van JO10-3 onder aanvoering van Finne klaar voor hun voetbalfeestje dat uiteraard begint met de kampioenswedstrijd tegen Kloosterburen die nog even gewonnen moet worden......

Hoewel de spelers van Kloosterburen erg hun best doen, blijkt al snel dat Winsum echt een klasse beter is. Nadat Ruben er na enkele minuten spelen 1-0 van maakt, volgt al heel snel de 2-0 door Jorrit met een afstandsschot en maakt Martin er met een mooie goal 3-0 van. Een volgend schot van Jorrit gaat naast en even later is het weer Martin die er 4-0 van maakt. Dan gaat Kloosterburen in de aanval maar het schot dat volgt gaat naast. Het gaat de andere kant weer op en Winsum schiet hard op de lat, Eva maakt er in de rebound echter alsnog 5-0 van. Daarna gaat het snel ..... Silvijn, Leander en Syl verhinderen keer op keer dat de bal op de helft van Winsum terecht kan komen en Martin scoort intussen nog even de 6-0. Leander maakt van afstand een prachtige goal strak in de verre hoek: 7-0. Kloosterburen komt er, hoewel ze hard werken en heel sportief blijven spelen niet aan te pas. Door het niveauverschil tussen beide ploegen lukt het niet om de supporters te trakteren op een attractieve en spannende pot voetbal. JO10-3 walst gewoon door en Jorrit zet de stand op 8-0, Ole op 9-0 en op slag van rust is het Jorrit die er 10-0 van maakt.

Met deze stand wordt in de rust snel de limousine tevoorschijn gehaald, bestickerd en van binnen en buiten behangen met slingers en ballonnen. Toeters, confetti en andere noodzakelijke feestartikelen zijn in voldoende mate aanwezig en niets staat een geslaagd kampioensfeestje nog in de weg.....
 
Na de rust is de start van de 2e helft wat stroef en komt Kloosterburen vaker op de helft van Winsum dan in de 1e helft. Wat mee zou kunnen spelen is dat er de 2e helft bij beide ploegen een speler meer in het veld staat. Maar nadat Martin de 11-0 heeft gemaakt en Ruben de 12-0 zit JO10-3 weer helemaal in de flow en maakt Jorrit notabene met links de 13-0. Na een mooie voorzet van Finne prikt Eva de 14-0 er in dan volgt Jorrit met zowel de 15-0 als de 16-0. Syl schiet even later van afstand de bal over het doel. Net als Finne wil uithalen loopt Jorrit vlak voor de bal langs, maar Finne weet van de nood een deugd te maken met een prima assist waardoor Syl alsnog zorgt dat het 17-0 wordt. Kennelijk smaakt dat naar meer en Syl maakt er met een mooi afstandsschot 18-0 van. Een corner van Kloosterburen wordt uitverdedigd door Silvijn en Ruben weet er vlak voor tijd nog 19-0 van te maken.
Met nog minder dan 30 seconden te spelen gaat ook de 10e speler van Winsum het veld in en kan direct na het eindsignaal van Harry Postema feest gevierd worden. Daarbij verdienen de spelers van Kloosterburen die ondanks de 9e nederlaag op rij heel sportief reageerden en de Winsumers met een lach op hun gezicht feliciteerden met het behalen van het kampioenschap ook een groot compliment !
Nadat ook de supporters bedankt zijn en de teamfoto's van de kersverse kampioenen en hun trainers en coaches zijn gemaakt, duikt het hele team in de klaarstaande limousine. Snel worden de shirts omgeruild voor stijlvolle zwarte VV Winsum kampioenshirts en de confetti vliegt in het rond. Dan rijdt de limousine met de gehele selectie inclusief coaches via een omweg door het centrum van Winsum met veel kabaal richting het sportcomplex Schouwerzijl. Na de ranja, friet en snacks wordt het team gehuldigd met medailles en zijn er bloemen voor de coaches.
Natuurlijk laat het gezelligste team van VV Winsum ook alle broertjes en zusjes meedelen in de feestvreugde en mogen ook zij na een patatje mee in de limousine, terug naar Schilligeham....... het is even proppen, maar iedereen die mee wil past er in. Dat de coaches nu terug moeten lopen mag de pret niet drukken.....dan kunnen die de wedstrijd meteen mooi nabespreken.

Tijdens het douchen en omkleden vliegt de serpentine door de kleedkamer en schalt “We are the Champions” uit het meegebrachte boxje. Het bleef nog lang onrustig in kleedkamer 3, maar nadat deze weer toonbaar was gemaakt voor de volgende gebruikers vertrok de selectie tevreden huiswaarts.
Op 2 juni kunnen de kampioenen hun krachten dan thuis nogmaals meten in de laatste competitiewedstrijd tegen OKVC JO10-2G en een seizoen van hard trainen, veel lol en prima resultaten afsluiten.