Nog steeds heeft JO10-3 een goede kans op het kampioenschap als de spelers 12 mei in alle vroegte richting Oldehove rijden voor de derby tegen OKVC JO10-2G. Hoewel OKVC 4e in de poule staat, zou het gezien de uitslagen van OKVC tegen GRC die 3e staat in de poule nog wel eens een mooie pot voetbal kunnen worden vandaag. Daar komt nog bij dat de selectie van JO10-3 het in 1e instantie zowel zonder Jorrit als zonder Syl en coach Roy zou moeten doen..... Maar de teamspirit in het gezelligste voetbalteam van vv Winsum is zo goed dat Syl en Roy 1 dag eerder van vakantie terug kwamen en Jorrit een kampeerweekend even onderbrak om de wedstrijd toch te kunnen meemaken.

Mooi weer, goed veld, leuke tegenstanders en prima koffie voor de supporters Olderhoofster Koffie Vraagt om Consumptie, aldus de vader van Martin...... Om 9 uur is iedereen er klaar voor en trapt Ruben af. De 1e aanval is echter voor OKVC en de 2e ook....Tycho laat met een mooie redding zien dat hij vandaag goed in vorm is. Dan wurmt Winsum zich door de taaie linies van OKVC en volgt een schot van Syl, maar de keeper van OKVC redt. OKVC biedt in deze fase van de wedstrijd flink weerstand en er wordt van beide kanten flink strijd geleverd. De winst komt hier duidelijk niet zomaar aanwaaien en het is best spannend. Maar dan is daar Ruben die Winsum met een heuse hattrick ineens binnen enkele minuten op een 0-3 voorsprong zet. Even later maakt Jorrit er 0-4 van en gaat een schot van Martin net over het doel. De dieselmotor van de dames en heren van JO10-3 is kennelijk weer warmgedraaid en nu trekken ze eens even flink aan de gashendel..... Een corner van Ruben wordt knap weggekopt door een verdediger van OKVC. Een schot van OKVC gaat ver naast en Winsum bouwt razendsnel een aanval op en Ole maakt er 0-5 van. Dan maakt Eva er op aangeven van Ruben 0-6 van. Leander geeft een mooie voorzet op Jorrit maar uiteindelijk gaat de bal net voorlangs. Met een 0-6 voorsprong gaat JO10-3 naar de welverdiende ranja en de tussentijdse biologieles over musjes en roofvogels met Roy en Arjan......

Meteen na de rust maakt Jorrit er na een lange solo 0-7 van en even later eindigt een één -twee -tje van Leander en Jorrit in een redding van de keeper van OKVC, maar de bal komt precies voor de voeten van Ruben terecht. Ruben bedenkt zich niet en knalt van afstand de 0-8 in de goal. Dan maakt Jorrit er nog snel 0-9 van en Martin gaat richting de goal..... Winsum wordt overmoedig en OKVC blijft scherp, balverlies van Winsum terwijl alle spelers voorin staan....dat wordt meteen afgestraft met een tegengoal en een mooie ook. Onder applaus van de immer sportieve supporters van Winsum gaat de bal terug naar de middenstip terwijl de scheids 1-9 in zijn boekje noteert. Winsum moet nog even weer aan de bak want Oldehove wil eigenlijk nog wel wat meer goaltjes meepikken.

Gelukkig zijn Silvijn, Syl en Leander vandaag allemaal zeer goed bezig en als Tycho dan ook nog een spectaculaire redding laat zien door de bal met de vingers nog net op de lat te tikken, laat Winsum zien dat ze terecht bovenaan in de poule staan. Een perfecte ingooi van Finne – die zich vandaag verder vooral laat gelden met strakke pases precies in de voeten van haar teamgenoten – gaat via Leander, Jorrit en weer Leander keurig in de goal en het is 1-10..... Maar OKVC blijft voetballen en het is Silvijn die de bal 2x knap onderschept en daarmee beide keren een aanval van Oldehove in de kiem smoort. De volgende aanval van OKVC wordt knap uitverdedigd door Syl die vervolgens mooi met de bal langs de lijn richting de goal van OKVC gaat. Daar is inmiddels enige chaos ontstaan en het is jammer dat het harde schot van Syl net in het zijnet gaat. Even later is het Ruben die er 1-11 van maakt. OKVC komt er nu niet echt meer aan te pas en Winsum heeft een beetje pech als na een schot van Syl, Martin in de rebound de bal tegen binnenkant paal schiet en deze vervolgens via de lat terug het veld in vliegt. Even lijkt het wel een flipperkast in laats van een voetbalveld. Vlak voor tijd weet Leander bepaalt Leander de eindstand op 1-12. Na de penalties – waarbij vooral Finne opvalt met een prachtig schot over de keeper in de linkerbovenhoek – gaat een zeer vrolijk JO10-3 richting de douches en kunnen Eva en Finne een kleedkamer verderop vrolijk meegenieten van hun zingende teamgenoten aan de andere kant van de muur – doen ze daar nu echt een polonaise of zo iets onder de douche ??? – maar er is ook alle reden tot vrolijkheid want wéér is het kampioenschap een flinke stap dichterbij.

Aanstaande zaterdag speelt JO10-3 om 10.00 uur thuis op Schilligeham tegen Kloosterburen JO10-1G en bij winst is het kampioenschap binnen......