Het belooft een spannende avond te worden als JO10-3 vanavond thuis aantreedt voor het duel met koploper FC Grootegast JO10-2. Winsum staat 2e in de poule met slechts 2 punten achterstand op Grootegast. Beide ploegen zijn nog ongeslagen, maar Winsum speelde 1x gelijk, terwijl Grootegast alle wedstrijden ruim won.

JO10-3 maakt voor dit belangrijke duel gebruik van kleedkamer 13, de kleedkamer van Winsum 1, iedereen heeft er vandaag zin in en de zon breekt ook nog door vlak voor de wedstrijd begint. Het enige probleem is dat er geen scheidsrechter is. Gelukkig neemt de opa van Ole deze taak op zich en om 18.05 uur gaat de wedstrijd van start….

En hoe…..Winsum houdt vanaf de 1e seconde de druk flink op de ketel. Grootegast wordt bestookt met de ene na de andere aanval en het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van Grootegast. Winsum is duidelijk de betere ploeg, maar de afwerking wil telkens net niet helemaal lukken. Het doel wordt meerdere keren rakelings gemist. Grootegast heeft moeite met het felle en aanvallende spel van Winsum. Dan valt halverwege de 1e helft de 1-0. Winsum verslapt iets omdat de vermoeidheid wat toeslaat. Toch lukt het om de voorsprong vast te houden en de ruststand is 1-0.

Na de rust komen de Winsumers als herboren het veld weer op. De jacht op de 1e plaats in de poule wordt fanatiek geopend en de 2-0 valt al snel. Daarna komt Winsum pas echt op stoom en lijkt Grootegast enigszins uit het veld geslagen. Winsum jaagt op de bal, speelt mooi samen en laat zien dat ze met zijn allen tot mooie dingen in staat zijn. Het harde werken wordt beloond met de ene goal na de andere…… uiteindelijk wordt het maar liefst 10-0.

Winsum staat nu met 1 punt verschil weer boven Grootegast in de poule, maar de nummers 1 en 2 treffen elkaar zaterdag al weer in de return. De strijd om het felbegeerde kampioenschap zal dan voortgezet worden……