Om 9.10 precies verzamelt de selectie van JO10-3 zich op de parkeerplaats bij het zwembad voor de derby tegen Kloosterburen JO10-1 die om 10.00 uur zal plaatsvinden in Kloosterburen.

Na een lange warming-up, die verband schijnt te houden met een zoektocht naar de scheidsrechter, gaat de wedstrijd om 10.10 uur van start in een bewolkt, fris maar droog Kloosterburen. Zo is ook coach Roy nog net op tijd aanwezig voor zijn 2e voetbalwedstrijd van de dag....

Winsum domineert meteen vanaf het begin.....er is alleen een klein probleempje wat vanuit het oogpunt van de Winsumers wel pech wordt genoemd, maar Kloosterburen zal eerder spreken van geluk. Er wordt 9 tegen 9 gespeeld en het is wel héél druk voor het doel van Kloosterburen. Er is letterlijk te weinig ruimte voor de Winsumers om tot een goed en effectief schot te komen. Maar dan is het Syl die er na een minuut of vijf toch 0-1 van maakt. Dat smaakt naar meer en om 10.19 is het Eva die er via een knietje van Syl en de paal 0-2 van maakt. Vanaf dat moment krijgt de vader van Eva – die het thuisfront via al append op de hoogte houdt van de stand – het pas echt druk. Terwijl de verslaggever geniet van de wedstrijd legt de vader van Eva daarmee meteen de basis voor dit verslag. Het is 10.21 als Martin met een puntertje 0-3 maakt en om 10.23 schiet Ole Winsum door de linies op 0-4. Martin krijgt een mooie voorzet maar schopt over de bal....geen nood want Ruben tikt alsnog de 0-5 binnen om 10.25. Dat gaat lekker reageert de moeder van Silvijn om 10.26. Volgens haar zoon kan het echter nog veel lekkerder gaan en hij probeert het maar liefst 3 x achter elkaar en bij de 3e poging gaat de bal toch tussen de benen van de keeper door: 0-6 om 10.27 uur. Vanuit het thuisfront verschijnen er positieve reacties in de groepsapp. De supporters worden ook steeds enthousiaster, maar coach Arjan maakt duidelijk dat de coaches Arjan en Roy heten en de fanatiekste vader kijkt beschaamd en wordt heel stil....dat leidt vervolgens weer tot plagerige reacties van de rest. Maar goed ook Arjan heeft zijn punt gemaakt zullen we maar zeggen ….. Dan maakt Kloosterburen hands vlak voor doel en Leander mag een strafschop nemen. Hij zet Winsum koelbloedig met en hard schot op 0-7 om 10.38 uur. Tijdens deze doelpuntenregen heeft de vader van Eva toch ergens iets gemist want om 10.40 blijkt de ruststand toch echt 0-8.
De tweede helft start onder leiding van een andere scheidsrechter en Winsum gaat verder bij waar het gebleven was. Eva maakt er om 10.56 uur meteen 0-9 van en Ole in dezelfde minuut 0-10. Dan om 10.59 uur Martin met de buitenkant van zijn voet 0-11. Om 11.01 passeert Eva 2 tegenstanders en maakt 0-12. Er wordt meer overgespeeld nu en ook beter vrijgelopen waardoor wat meer ruimte op het veld komt.

De vader van Ticho vraagt voor de zekerheid via de groepsapp of er wel een tegenstander is om 11.03. Nadat Eva er om 11.06 0-13 van gemaakt heeft krijgt Ticho zijn vader als antwoord op zijn vraag dat er 17 man voor de goal aanwezig zijn en dat Ticho – de vaste keeper van JO10-3 - van een afstandje toekijkt, maar dat zijn wedstrijd na het fluitsignaal pas begint. Syl laat de bal om 11.10 nog even binnen rollen en maakt er 0-14 van. Om 11.13 tikt Ruben de bal onder de keeper door en is het 0-15. In dezelfde minuut verdubbelt Finne de ruststand door de Winsumers naar de 0-16 te schieten. De enthousiaste reacties van het hele team over deze “verdubbelaar” geven Finne vleugeltjes. Het is Finne dan ook die de eindstand om 11.17 uur bepaalt op 0-17.
Als even later het fluitsignaal klinkt mag Ticho aantreden voor zíjn wedstrijd en Ticho laat zien dat ook hij vandaag in vorm is door alle penalties van de tegenstanders te stoppen !!!! De spelers van JO10-3 gaan diep tevreden richting de kleedkamers voor een warme douche. Gezien de uitslagen van de andere wedstrijden in de poule blijkt dat JO10-3 zich met deze doelpuntenregen op doelpuntensaldo naar de 1e plaats in de poule heeft opgewerkt. Een mooie uitgangspositie voor de rest van de competitie.