Vorige week stond er geen wedstrijd op het programma, maar om te zeggen dat de boys van O19 rust hadden is ook weer teveel gezegd. Diverse spelers gingen met het tweede van Winsum of de O23 mee, zodat er toch nog veel minuten werden gemaakt. Zo speelde Stein op en tegen Urk met het tweede en deed dat niet onverdienstelijk afgaande op het wedstrijdverslag. Deze week was het weer competitie ‘as usual’ met de wedstrijd tegen het tweede O19 team van GVAV. Hun eerste team waren de Winsummers al tegen gekomen in de beker en daarvan was op Kardinge in een fantastische wedstrijd met 1-4 van gewonnen. Nu zou je heel snel kunnen concluderen dat het dus een makkie zou worden, maar sinds die magistrale wedstrijd is er het nodige gebeurt. De vaste volgers weten dat er sprake is van ernstig en langdurig blessureleed en deze week meldde ook Wouter zich in de ziekenboeg. Voor trainer Quincy werd het een puzzel en met aanvulling van Dirk en Sharugan uit O19-2 en Daan uit O17-1 kon aan de wedstrijd begonnen worden. Wie de opstelling zag, zag dat er maar liefst 5 aanvallers stonden opgesteld. Misschien een gok, maar trainer Quincy had alle vertrouwen in de goede afloop. En terecht.

De opdracht was om snel te scoren, om de tegenstander geen hoop te geven dat er iets te halen viel. En dat gebeurde. Na 3 minuten was het al raak toen Jered de bal gecontroleerd met de binnenkant van de schoen binnenschoot. Het was het begin van een prima eerste half uur waarin Winsum swingend liep te voetballen op het kunstgrasveld. Er werd snel en direct gespeeld en de lopende spelers werden met af en toe fantastische passes bereikt. Het was dan ook geen wonder, dat het na 28 minuten al was uitgelopen naar een 6-0 stand door doelpunten van Davey (2x), Sargon, Jered en Stein. Het doelpunt van Stein was uit een strafschop die hij feilloos binnenschoot, waarmee hij zich nu als de penalty specialist heeft ontpopt met 3 rake penalty’s op rij. In het laatste kwartier leek Winsum wat gas terug te nemen, alhoewel er nog grote kansen waren. Die werden niet benut waarmee de 6-0 ook de ruststand was.

Direct na rust was het Jarickson die de 7-0 binnenschoot waarmee duidelijk werd dat het echt gedaan was. Het spel van Winsum werd wat slordiger en GVAV leek zich iets te kunnen herpakken. Het duurde tot de 65e minuut voor het weer Jarickson was die scoorde uit een scrimmage (8-0). Weer 5 minuten later was het Sargon die met een lobje de keeper verraste en de 9-0 op het bord zette. Alhoewel Winsum al lang niet meer op haar best speelde, kreeg het kansen op meer en na 75 minuten scoorde Jered beheerst zijn derde waarmee dubbele cijfers waren bereik (10-0). Een paar minuten later was het Teun die een vrije trap laag in de verre hoek binnenschoot, waarna Jarickson voor het hoogtepunt in de tweede helft zorgde door van ver af loeihard de bal in de kruising te schieten. Daarmee werd de 12-0 eindstand bereikt.

Uiteraard zijn dit niet de wedstrijden die het team graag wil spelen. De missie is dan ook om als eerste te eindigen en in de winterstop te promoveren naar de divisie. Het team ligt daarvoor op koers, maar zal zich geen uitglijder kunnen permitteren nu ook de verwachte concurrent WVV haar wedstrijden blijft winnen. Al voor de wedstrijd was duidelijk dat Davey  was opgeroepen bij het eerste en onder toeziend oog van de gehele O19 selectie maakt hij ’s middags ook daadwerkelijk zijn debuut in het eerste van Winsum. Daarmee is hij na Menno en Jered de derde speler uit de O19 die dit seizoen zijn debuut maakt! Volgende week speelt het team wederom een thuiswedstrijd tegen Wildervank en die wedstrijd begint al om 10.00 uur.