In de derde speelronde van de najaar competitie mocht Winsum in en tegen Stadskanaal spelen. Voor vrijwel alle spelers en begeleiders was dit een primeur. Nog niet eerder was deze plaats aangedaan voor een voetbalwedstrijd. We keken dan ook even de ogen uit op dit mooie, ruim opgezette sportpark. Na een gastvrij ontvangst in bestuurskamer hoorden we her en der al wat geluiden dat Winsum een makkelijke middag zou krijgen. Afgaande op de eerdere uitslagen van beide teams, zou je dat misschien mogen verwachten. Maar jaren ervaring leert dat voorspellingen op basis van eerdere uitslagen niet erg betrouwbaar zijn. De rol van underdog werd nadrukkelijk ingenomen en voor Winsum was het zaak het hoofd niet te verliezen in onderschatting. Daarbij was de fitheid van de selectie ook een ding. Er was wat ziekte, wat lichte klachten en de langdurige blessures van een aantal spelers. Over de blessure van Menno kwam deze week duidelijkheid; gescheurde kruisbanden oftewel een langdurige revalidatie. We hopen dat dit voorspoedig mag verlopen en dat we Menno zo snel als mogelijk weer op het voetbalveld mogen zien. Net als de vorige weken werd de selectie aangevuld met Dirk uit 19-2 en zo konden we om 14:30 beginnen aan de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was anders dan verwacht. Niet Winsum maar Stadskanaal was in de eerste minuten dominant. Het spel speelde zich even voornamelijk af op helft van Winsum. Daarmee leek het even op de wedstrijd van vorige week tegen NEC. Maar na ongeveer 3 minuten was een uitbraak voldoende om de toon voor de rest van de middag te zetten. Julian had op links alle vrijheid om op te stomen, gaf een schitterende voorzet die bij de verre paal knap werd binnengegleden door Jered (0-1). Het veranderde het spelbeeld direct, maar het spel bleef wat rommelig van de kant van Winsum. Het lukte niet echt om de wedstrijd te controleren, waardoor Stadskanaal af en toe ook gevaarlijk werd. Toch werd Winsum langzamerhand steeds gevaarlijker. De kansjes werden kansen en het was uiteindelijk Davey die na ruim 20 minuten slim de 0-2 binnen kopte na een scrimmage voor het doel. Winsum leek op rozen te zitten, maar een minuut later werd een te zachte terugspeelbal naar Jorn onderschept wat resulteerde in de 1-2. Rond het halve uur was het goed doorzetten van Davey dat er voor zorgde dat de 1-3 op het bord kwam, wat uiteindelijk ook de ruststand was.

Bij het begin van de tweede helft maakte Winsum direct duidelijk dat er voor Stadskanaal niets te halen viel. De ene na de andere grote kans ontstond, waarbij onder andere de paal twee keer in de weg stond. Na tien minuten in de tweede helft was het de opgekomen Sam die de bal onhoudbaar vanuit een moeilijke hoek binnenschoot voor de 1-4 na een mooie assist van Jarickson. Een minuut later was het dezelfde Jarickson die er 1-5 van maakte. Het verzet van Stadskanaal was gebroken en Winsum speelde met gemak steeds door de verdediging. Een diepe bal werd door Davey goed ingeschat, maar oog in oog met de keeper werd hij op akelige manier van achteren onderuit gehaald door een verdediger van Stadskanaal. De toegekende penalty werd feilloos binnen geschoten door specialist Stein (1-6). Stadskanaal wist nog iets terug te doen door uit een vrije trap (2-6), waarna Lars (2-7) en Wouter (2-8) beide uit een standaard situatie wisten te scoren. Het bleef een kansenregen voor Winsum, maar met nog wat minuten op de klok vond de scheidrechter het blijkbaar mooi en werd voor het einde van de wedstrijd gefloten.

Samengevat was dit een wedstrijd die wel iets had van de wedstrijd tegen NEC vorige week. Ook hier werd het verschil pas echt gemaakt in de tweede helft. En wat ook moet worden gezegd, is dat Stadskanaal zich beter verweerde dan ze zelf vooraf hadden gedacht. Volgende week is Winsum vrij en een week later staat de thuiswedstrijd tegen GVAV2 op het programma. Zoals het nu lijkt begint die wedstrijd om 10:30u.