Na de eerste twee wedstrijden in de bekerpoule overtuigend te hebben gewonnen, moest Winsum aantreden tegen de leeftijdsgenoten van Bedum. De opdracht was eenvoudig; een gelijkspel of winst zou voldoende zijn voor de eerste plaats in de poule en daarmee de volgende ronde in het bekertoernooi. Dus: niet verliezen. En zo gingen we naar de buren in Bedum. Vorige week schreven we dat de selectie fit was. Dat was toen al niet zo, omdat Sjoerd al langere tijd afwezig, maar gelukkig op de weg terug is. Deze week kwamen daar helaas blessures van Marc en Milan bij. Enigszins gehavend en met een smalle bank kon Winsum zich opmaken voor de wedstrijd.

Even na drie uur startte de wedstrijd onder mooie omstandigheden op het hoofdveld van Bedum. Er was veel publiek en die zagen dat het team van Bedum het initiatief wilde pakken, maar geen antwoord had op de speelwijze en veldbezetting van Winsum. Opvallend was hoeveel ruimte de backs van Winsum kregen om op te stomen en dat dus ook deden. Het leek er een beetje op dat Bedum vooral gericht was op het verdedigen van het centrum en het onderbreken van de pass lijn naar de spitsen van Winsum. Dat lukte niet goed, want al na 5 minuten was het Davey die de 0-1 binnenschoot. Het meeste gevaar kwam in die fase van Winsum met soms bijzondere momenten in het strafschopgebied. Bedum kwam er sporadisch uit en dan met name via hun rechterkant. Na 20 minuten was het Davey die aan linkerkant van het veld een duel won, de bal mooi voorgaf waar Jered met een tegendraadse kopbal de 0-2 scoorde. Winsum leek op rozen te zitten, maar Bedum kreeg wat meer vat op het spel. Het middenveld had het in die fase lastig en Winsum wist daar tactisch nog niet goed op te reageren. Na ongeveer een half uur werd de spits van Bedum weggestuurd en die rondde keurig af voor hun aansluitingstreffer (1-2). Kort daarna viel Menno geblesseerd uit en werd het even wat onrustig bij Winsum. Er volgde nog een afgekeurd doelpunt van Bedum vanwege buitenspel, waarna Winsum weer meer grip kreeg op de wedstrijd kreeg. Met een 1-2 stand werd de rust bereikt.

Na rust werd een agressief Bedum verwacht dat op zoek zou gaan naar de gelijkmaker, maar het was Jered die in een uitbraak na ongeveer 5 minuten in de tweede helft de 1-3 binnenschoot nadat even daarvoor ook een doelpunt van Winsum wegens buitenspel was afgekeurd. Dat was een behoorlijke domper voor de Bedummers, die het al lastig hadden om tot kansen te komen. Winsum stond gedegen te voetballen. Het gaf weinig weg en begon in de loop van de tweede helft steeds meer ruimte en kansen te krijgen. Maar meerdere overtal situaties werden niet goed uitgespeeld. Ook speelde de keeper van Bedum een knappe wedstrijd door minimaal twee keer met een fabelachtige redding een doelpunt te voorkomen. Toen ook Bedum op het laatst nog een grote kans kreeg via een doorgebroken speler, maar deze de bal ruim voorlangs schoot, leek het duidelijk dat de eindstand met 1-3 was bereikt.

In eerdere verslagen hebben we al aangegeven dat Winsum JO19-1 een talentvolle groep met overwegend eerstejaars is die op een hoger niveau hoort uit te komen, dan waar ze nu zijn ingedeeld. De bekerpoule met twee divisionisten (GVAV en Bedum) was de mogelijkheid om dit te bewijzen. En dat deden de Winsummers. Zeker de wedstrijd tegen GVAV was van heel hoog niveau en uiteindelijk was ook de wedstrijd tegen Bedum overtuigend. Met de volle buit uit drie wedstrijden gaat Winsum door naar de volgende ronde van de beker. Volgende week start de competitie thuis tegen WVV. Die wedstrijd begint om 12.15u.