Na het gelijkspel tegen Bedum moesten de Winsummers naar sportpark Esserberg voor de tweede competitiewedstrijd. Met Helpman troffen we een tegenstander die we in het verleden ook al meerdere keren tegen waren gekomen. De statistieken waren in het voordeel van Winsum. Deze lichting had daar nog nooit verloren. Maar goed, statistieken zijn mooi. Op het veld en in het nu moet het nog steeds gebeuren. Vergeleken met vorige week was Davey weer beschikbaar, maar was Teun nu echt te geblesseerd om te kunnen voetballen. Daarom ging Ivan Zhou uit O17-2 mee met het team. Het was niet helemaal duidelijk of er een kleedkamer beschikbaar was, dus was het verzoek om gekleed aan te komen. Uiteindelijk bleek er wel een kleedkamer te zijn en geldt ook hier dat elk nadeel ook zo z’n voordeel heeft. Er was nu heel ruim tijd voor de wedstrijdbespreking en de warming-up. En zo kon mooi op tijd om 10.15u de wedstrijd van start.

Werden wij vorige week in het begin door Bedum overrompeld. Nu deed Winsum hetzelfde bij Helpman. Over het gehele veld werd veel druk gezet. Op het middenveld namen Menno, Stein en Jarickson direct de controle over. Helpman wilde wel voetballen, maar het lukte gewoonweg niet. Winsum was duidelijk de baas en het was wachten op kansen en doelpunten om het verschil uit te drukken. En dat gebeurde al binnen 10 minuten. Een verdediger van Helpman nam teveel tijd, Davey blokte de bal, veroverde die en ging er vandoor richting keeper. Daar kwam hij langs om vervolgens eenvoudig de 0-1 te scoren. Kort daarna zette Stein aan, ging de één-twee aan met Sargon en kreeg de bal keurig terug aan de rand van het strafschopgebied. Stein liep richting achterlijn, gaf voor waar Davey precies voor zijn man kwam om de bal binnen te tikken (0-2). Daarna ging het hard. Jarickson maakte zich knap vrij en schoot in de verre hoek de 0-3 binnen. De 0-4 was ook van Jarickson en voor rust werd het nog 0-5 toen Davey een bal over de invaldoelman wist te lobben. Met die stand werd de kleedkamer voor de rust opgezocht.

Uiteraard heerste veel tevredenheid over de eerste helft. De speelwijze werd bijzonder goed uitgevoerd. En het team bleef 40 minuten gas geven over het hele veld. Helpman was maar een aantal keer bij keeper Jorn in de buurt geweest, zonder het hem echt heel lastig te maken. Bij de start van de tweede helft was het effect van de grote voorsprong wel te zien. Niet dat er slecht gespeeld werd, maar het fanatieke leek er ietwat vanaf. Helpman profiteerde uit een corner en maakte de 1-5. Vrijwel direct daarna maakt Sargon met een volley de 1-6. Het wat slappere spel ging nog even door en het leek of we naar een kopie van de wedstrijd van Groningen zaten te kijken, toen Winsum vrolijk achterin aan het rondtikken was maar daar iets teveel tijd voor nam. Jorn wilde de bal wegtrappen, maar daar zat net nog een been van een Helpman speler tussen en zo stond het plot 2-6. Dat was totaal niet nodig, maar ook het signaal om het even weer op te pakken. In het laatste kwartier gebeurde dat ook. Winsum liep uit naar 2-9 door doelpunten van Jarickson (2x) en Davey, maar het hadden er zomaar vijf extra kunnen zijn.

Kort samengevat was dit een onverwacht grote overwinning voor Winsum. Het team speelde het grootste deel van de wedstrijd bijzonder sterk, met veel energie en duelkracht. De verdediging stond als een huis en gaf vrijwel niets weg, het middenveld heerste en de aanval was dodelijk. Een mooi vooruitzicht voor de komende wedstrijden. Volgende week gaan we naar Meppel, waar het voor ons onbekende Alcides de tegenstander is. Voor de echte liefhebber begint die wedstrijd om 13.00u op sportpark Ezinge (in Meppel dus 😉).