Het voorjaar zit in de lucht..... de zon schijnt al heerlijk als de spelers van JO12-4 zich onder de azuurblauwe hemel verzamelen op Schilligeham voor de uitwedstrijd tegen Marum JO12-1.

Na een flinke autorit en wat parkeerperikelen komt het team toch nog ruim op tijd aan bij SV Marum, snel omkleden en de nodige instructies van de coaches, even een warming-up op het trainingsveld en dan om precies 10.20 uur gaat de wedstrijd van start.

De bal gaat wat heen en weer tussen beide partijen en Marum schiet naar voren, waar Thom onmiddellijk in actie komt met de eerste redding van de wedstrijd. Maar direct daarna winnen Thijs en Jurjan beiden een duel en komt de bal bij Senna die er met een mooie snelle goal 0-1 van maakt en Winsum daarmee al in een zeer vroeg stadium van de wedstrijd op voorsprong zet. Marum valt nogmaals aan:Thom redt. De volgende aanval is weer voor Winsum, maar Luuk bereikt Jurjan net niet en de keeper van Marum grijpt de bal. Het gaat de andere kant weer op en Marum trekt de stand gelijk met een mooi schot links in de kruising, Thom is kansloos en het is 1-1. Winsum probeert druk te zetten, een schot van Senna gaat net naast, er volgt een corner die leidt helaas tot niets, maar Winsum verovert de bal al snel weer. Luuk trapt in, de keeper van Marum komt ver uit zijn goal en duikt op de bal. Winsum blijft aandringen en een onverwacht schot van Thijs gaat net over. Als Marum met de bal richting de goal van Thom gaat, is het Marten de de bal onderschept en weer richting de goal van Marum brengt. Marum komt goed weg als Senna de bal na een schot van Luuk net verkeerd op zijn schoen krijgt en een mooie rebound er daardoor niet meer in zit. Marum valt aan, maar het schot gaat ver voor de goal langs. Nadat Senna nog een keer op de paal schiet fluit de scheidsrechter al voor de 1e time-out.

Finne en Tim komen nu in het veld en Marten en Thijs gaan op wissel. Meteen gaat Winsum weer in de aanval. Tim schiet en de keeper van Marum kan er nog net bij. Er volgen twee corners achter elkaar voor Winsum, de eerste neemt Luuk en de tweede neemt Jurjan. Marum komt in balbezit en denkt er met de bal vandoor te kunnen gaan, maar de Marumers rekenen buiten Jurre die zoals gebruikelijk geen centimeter aan de kant gaat voor welke tegenstander dan ook ..... Jurre blokt de bal en Luuk schiet: over.

Finne geeft een mooie paas op Luuk die de bal doortikt naar Tim. Deze keer is Marum Tim te snel af en er volgt een nieuwe aanval van Marum, maar ook nu gaat het schot naast. Even later ontstaat een wirwar van benen van zowel Winsumers als Marumers die tegen de bal proberen te schoppen voor de goal van Marum en is het Tim die Winsum weer op een verdiende voorsprong zet 1-2. De strijd gaat wat over en weer en ineens is daar Finne met een fantastisch mooi en hard schot van grote afstand, maar weer is daar ook een mooie redding van de keeper van Marum.

 

Winsum heeft de smaak van scoren te pakken en bij de volgende aanval pikt ook Jurjan een goal mee en zet de teller op 1-3. Nog een aanval van Winsum, Tim dribbelt ongehinderd tot vlak voor de goal en schiet de 1-4 binnen. Nu volgt een aanval van Marum, maar het harde schot gaat opnieuw naast. Marum probeert het nog een keer maar Sem werkt de bal goed weg. Een schot van Jurjan gaat op de paal en Marum komt in balbezit, niet voor lang want weer staat Jurre in de weg en die maakt de Marumers opnieuw de bal afhandig. Via Jurre en Sem komt de bal bij Jurjan die net naast schiet. Marum valt weer aan, maar Sem doet zijn werk goed en verdedigt netjes uit. Nog een aanval van Marum: Thom staat oog in oog met een aanvaller, maar het schot lijkt desondanks te haastig genomen gaat ver over. Net als Senna een intrap wil nemen fluit de scheids al voor de rust.

De Winsumers huppelen vrolijk naar de kleedkamer en komen even later nog altijd even vrolijk het veld weer op. Thom en Finne wisselen van rol, Thom gaat het veld in en Finne onder de lat. Winsum valt aan, Senna schiet naast. Marum valt aan, Finne redt en geeft de bal direct mee aan Thom. Er volgt een aanval en Luuk maakt een goal 1-5. Marum is meer en gevaarlijker aanwezig op de helft van Winsum dan in de 1e helft en Winsum heeft de verdedigers niet helemaal netjes op hun posities staan. Zo kan het gebeuren dat Finne ineens oog in oog met een aanvaller staat en het 2-5 wordt. De volgende aanval van Marum wordt wel weer goed uitverdedigd door Marten en Luuk. Winsum valt weer aan en Jurjan maakt zijn 2e goal van de wedstrijd en zet de stand daarmee op 2-6. Even later gaat een mooi schot van Marten net naast. Het gaat de andere kant weer op en Marum krijgt een corner, Finne laat een mooie redding zien. Winsum valt weer aan, maar Marum komt in balbezit en maakt er met een hele mooie lange rush 3-6 van, de verdediging is er ook nu te laat bij en eerlijk is eerlijk: Marum maakt hier echt een hele mooie goal. Hoewel de voorsprong nog altijd riant is, moet Winsum oppassen het niet alsnog uit handen te geven. Winsum blijft aanvallen: een hard schot van Thijs gaat in het zijnet, Even later een schot van Tim dat in de rebound door Thom net naast geschoten wordt.

Na de tweede time -out volgt een waar offensief van Marum met 7 aanvallen op rij. De 1e wordt door Sem uitverdedigd, vervolgens schiet Marum 3 keer naast en daarna volgen 3 goede reddingen van Finne. Winsum is duidelijk beter dan Marum, maar de verdediging is zo kort na de time -out echt niet op orde en Marum maakt daar begrijpelijkerwijs gretig gebruik van. Winsum moet het vandaag duidelijk meer van de aanval hebben en Tim gaat dus weer op weg naar de goal, met de bal aan de voet dribbelt hij om alle verdedigers heen en zet de stand met en mooie goal op 3-7. Winsum valt nogmaals aan en een van de gebroeders Stavenga schiet naast, meteen nog een aanval voor Winsum met een mooi schot van Thijs waar de keeper van Marum goed bij zit. Marum geeft echter niet op en valt nog een keer aan, Sem verdedigt uit en tikt de bal naar Luuk. Luuk gaat naar voren maar schiet ver voor de goal langs. Marum krijgt een intrap maar Winsum heeft heel snel weer balbezit en daar gaat Tim nog een keer …. hoppa 3-8. Tim zijn 4e van de wedstrijd......wat is ie toch betrouwbaar onze goaltjesdief. Een laatste aanval van Marum komt niet helemaal uit de verf, een afstandsschot van Senna gaat naast en daar is opeens al het eindsignaal.

 

Met een 3-8 stand begint Winsum aan de penaltyreeks, waarin Finne onverschrokken keept en haar doel daarmee gewoon schoon houdt.

Tevreden maken de Winsumers zich op voor de terugreis. De rest van de week kan het team zich voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen Niekerk JO12-2. Bij deze worden alle supporters vast weer uitgenodigd om te komen genieten deze wedstrijd om 10.15 uur op sportpark Schouwerzijl.