Voorafgaand aan de thuiswedstrijd van vandaag besteedt JO12-4 een half uurtje extra tijd aan de teambuilding om vervolgens vol goede moed het veld te betreden voor de wedstrijd tegen Burgum JO12-3. Harry Postema heeft vandaag de eer om als scheidsrechter de strijd tussen de Groningers en de Friezen in goede banen te leiden. Het thuispubliek is vandaag in grote getale aanwezig, het is weliswaar fris maar de zon schijnt en het waait niet. Prachtig voetbalweer, zeker als je bedenkt dat het eigenlijk midden in de winter is......
Jona is er vandaag niet bij en Thom is dusdanig geblesseerd dat hij wel kan spelen, maar niet kan keepen. Wat is het toch fijn om meerdere keepers binnen het team te hebben. Het betekent echter wel dat Finne de hele wedstrijd onder de lat zal staan. Om de kou te trotseren heeft ze zich goed ingepakt met een extra trui onder het tenue en lekkere warme muts op haar hoofd.
Burgum gaat voortvarend van start en trekt onmiddellijk het initiatief naar zich toe. Als een duveltje uit een doosje vliegt Burgum naar voren en voor Winsum goed en wel in de wedstrijd zit is het al 0-1 voor de Friezen. Maar de JO12-4 staat niet voor niets bekend als een team dat weliswaar onderling soms wat akkefietjes heeft, maar dat altijd gezamenlijk blijft strijden voor de punten. Zo ook nu weer want de Winsumers gaan dapper door. Het resulteert in een schot van Tim en een corner. Nog een kans voor Winsum.... ook deze wordt nog niet verzilverd. Intrap voor Burgum, Senna blokt de bal, Burgum krijgt toch balbezit maar komt niet ver want Winsum heeft de bal al weer. Het tempo ligt hoog en beide ploegen zijn fel op de bal. Een schot van Senna wordt door de keeper van Burgum gekeerd en meteen is de bal weer ver op de helft van Winsum, maar Thom verdedigt prima uit. Winsum krijgt een vrije trap Luuk speelt Senna aan maar die krijgt de bal verkeerd op zijn schoen. Een onverwacht afstandsschot van Luuk, de keeper van Burgum beschikt echter over uitstekende reflexen en grijpt de bal. Winsum krijgt een corner die niets oplevert. De bal gaat uit en Winsum krijgt een intrap op een mooi plekje, via deze intrap komt Senna in balbezit en die weet er 1-1 van te maken. Een verdiende goal want op dit moment is Winsum de bovenliggende partij. Winsum valt aan en we zien een mooie poging van Luuk maar het schot gaat naast. Vanuit een corner gaat de bal via Marten en Tim naar Sem, het schot van Sem gaat vervolgens echt rakelings langs de kruising. Harry fluit voor de time-out. Na de time-out gaat Winsum verder waar het gebleven was en houdt de druk er flink op. Een aanvalspoging van Jurjan strandt, even later lukt het wel en komt Jurjan tot een schot en wéér is daar de uitstekende keeper van Burgum die redt. Sem zet voor op Tim maar Tim zijn uithaal wordt geblokt door een verdediger van Burgum. Weer een vrije trap voor Winsum, Marten speelt Jurjan de bal precies in de voeten en die geeft Tim voor. Tim schiet en de keeper redt, Tim schiet nog een keer en de keeper redt ook nog een keer.
Dan gaat Burgum er met de bal vandoor, hoppa, in razend tempo naar de goal van Finne. De bal eindigt dan ook in de handen van Finne die ver de goal uitkomt en de bal rustig en zelfverzekerd vangt. Het gaat meteen de andere kant weer op en er volgen twee kansen, een schot van Jurjan gaat naast en een schot van Tim gaat over. Zou het dan wéér net zo zijn als afgelopen week in Buitenpost.....dat de bal gewoon niet in de goal van de tegenstander wil ?
Een onverwacht schot van Tim, de keeper van Burgum redt weer, maar Jurre onderschept de uittrap. Jurre tikt de bal naar Luuk die hem doortikt naar Tim en opnieuw gaat een schot van Tim over. Even later een hard schot van Thom, die behalve goede keeper ook een verdienstelijke aanvaller is, dat net naast gaat. Het blijft gevaarlijk voor de goal van de Friezen, de Groningers zijn nogal dominant aanwezig op Fries grondgebied met Tim en Senna die de druk blijven opvoeren. Het regent gewoon kansen, maar het lukt niet om ze te verzilveren. Dat laatste wordt ook mede veroorzaakt door de kwaliteiten van de keeper van Burgum. Winsum laat nog even zien dat het met een goede samenwerking hele mooie dingen kan en we zien een prachtige aanval die eindigt met een schot van Thom dat opnieuw naast gaat. Burgum vliegt de andere kant op, sleept nog een corner uit de wacht en schiet op slag van rust naast.
In de rust hebben de coaches het team tijdens het fruit eten voorgehouden dat er met zoveel kansen ook nog alle kans is om te gaan winnen. Toch is het in het eerste kwartier van de 2e helft Burgum dat het initiatief weer naar zich toetrekt en heeft Winsum er wat moeite mee om weer goed in de wedstrijd te komen. De 1e serieuze aanval in de 2e helft is dan ook voor Burgum, maar Finne redt. Thom en Jurjan gaan er met de bal vandoor na een corner van Burgum maar opnieuw is het de keeper van Burgum die een goal voorkomt. De volgende aanval van Burgum wordt weggewerkt door Thom en Marten. Burgum valt 2 keer aan en het komt 2 keer tot een goed schot, Finne redt echter ook 2 keer. Burgum schiet nogmaals maar de bal gaat op de paal. Winsum krijgt 2 keer een intrap, die beide keren door Sem verzorgd wordt. De bal komt via Thom bij Jurjan die naar voren gaat. Hij komt echter niet ver en het is Marten die de aanval van Burgum die volgt om zeep helpt. In deze fase lukt het Winsum niet echt om de grip op de wedstrijd terug te krijgen en er wordt gevaarlijk vaak door het midden gespeeld. Dat gepingel door het midden wordt, hoe kan het ook anders, op een gegeven moment afgestraft door Burgum dat er 1-2 van maakt. Burgum blijft tot de time-out gevaarlijk aanwezig voor de goal van Finne.
Maar dan breekt het laatste kwartier van de wedstrijd aan en Winsum herpakt zich helemaal. Burgum valt aan maar dat leidt tot een keeperbal. De bal gaat via Finne, en Luuk naar Jurjan. Burgum onderschept de bal weliswaar, maar Winsum is met deze poging ineens terug in de wedstrijd. Er volgt een prachtige gezamenlijke aanval die door Luuk bekroond wordt met de gelijkmaker 2-2. Meteen weer een aanval van Winsum, keeperbal, Burgum schopt de bal uit en Thijs dribbelt in. Via Thijs komt de bal bij de aanvallers en we zien een prachtige goal van Jurjan: 3-2. Dat smaakt naar meer en Winsum zit ineens weer vol energie. Burgum trapt 3x achter elkaar in, Luuk blokt de bal ook drie keer.
Winsum komt na de 3e intrap in balbezit en er volgt een aanval die uitmondt in een superstrakke goal van Tim : 4-2. Het kan niet op lijkt wel en Winsum blijft maar aanvallen. Als Burgum in balbezit komt gaat Tim fanatiek het duel aan en komt met een perfect uitgevoerde schouderduw in balbezit. Via een speler van Burgum gaat de bal even later uit en na een intrap is het Luuk die er in de laatste seconden van de wedstrijd 5-2 van maakt.
Wat een mooie en spannende wedstrijd hebben de dame en heren van JO12-4 vandaag neergezet. Een goed en zwaar bevochten maar verdiende overwinning met mooie cijfers. Het was een goede dag voor de JO12-4 vandaag en de overwinning werd dan ook in de kantine gevierd met een heerlijk patatje voor de spelers.