Het is prima voetbalweer als de dame en heren van de JO12-4 zich verzamelen voor de uitwedstrijd tegen Buitenpost JO12-2. Ondanks alle regen van de afgelopen dagen kan deze uitwedstrijd gelukkig gewoon doorgang vinden.

In Buitenpost treffen we een prachtig sportcomplex aan dat gedeeld wordt door de voetbalclub en de korfbalclub, ruime parkeergelegenheid en prima voorzieningen, ook voor onze enige dame is er geen enkel probleem wat betreft een kleedkamer of douche na de wedstrijd. Om klokslag half elf beginnen beide ploegen gretig aan het eerste duel in deze competitie. Helaas missen wij vandaag Jona en Luuk en moeten we het doen met slechts 1 wisselspeler, waar Buitenpost er vier heeft. Dat wordt dus bikkelen vandaag. De 1e helft staat Thijs op wissel, Thom in de goal en Finne in de spits.

Buitenpost gaat zeer voortvarend van start, ze hebben een paar heel snelle spelers voorin staan, die qua snelheid zeker niet onderdoen voor onze Jurjan. De aanvallers van Buitenpost zetten laatste man Sem letterlijk op het verkeerde been en er volgt een schot, de bal gaat rakelings naast en eindigt in de sloot achter de goal. Het gaat razendsnel de andere kant weer op Winsum sleept er een corner uit, maar Buitenpost gaat er met de bal vandoor. Het spel is snel en van twee kanten aanvallend. Nu een corner voor Buitenpost en een goeie redding van Thom. Direct daarna nog een aanval van Buitenpost en de Friezen maken er met een mooie goal 1-0 van. Buitenpost is in dit stadium van de wedstrijd net iets sneller en feller op de bal dan Winsum, waardoor Winsum wat moeilijker naar voren komt. De volgende aanval van de gastheren wordt weggewerkt door Senna. Finne wint met enige moeite een duel en kan de bal naar Tim spelen. Ook Tim wint een duel en het lukt om de bal naar voren te krijgen. Helaas onderschept Buitenpost de bal toch nog en weer gaat het richting de goal van Thom. Thom krijgt een doeltrap en Senna en Marten nemen de bal mee naar voren. Weer is de verdediging van Buitenpost niet te passeren en Buitenpost maakt er met een snelle uitbraak 2-0 van. Buitenpost houdt de druk erg hoog, maar wij hebben Thom die keer op keer prachtige reddingen laat zien. Dan vliegt Winsum naar voren en Tim en Jurjan zorgen met samen Finne voor veel chaos voor het doel van Buitenpost. De keeper redt nog net. Even later gaat een schot van Finne net voor de lange hoek langs.

Direct na de time-out gaat Buitenpost weer vol in de aanval. De 1e aanval wordt gevolgd door een mooie redding van Thom, de 2e aanval wordt om zeep geholpen door Marten. Via Marten gaat de bal via Jurre en Finne naar Tim en dan is het weer een tegenstander die de bal verovert. Al snel heeft Winsum weer balbezit maar Senna en Jurjan lopen vast in de Friese linies op het middenveld. Omdat de bal uit gaat kan Winsum toch verder en via Marten, die deze wedstrijd zeer goed in vorm is, en Senna gaat de bal naar Tim die er met een mooie lob hoog in de hoek 2-1 van maakt. Direct daarop maakt Buitenpost er 3-1 van.

 

Bij de volgende aanval van Buitenpost werkt Finne de bal weg en speelt hem meteen door aan Jurjan. Jurjan sprint weg en kan ongehinderd op de goal af. Het is echt zó jammer dat het schot van Jurjan nèt naast gaat. Het is een spannende wedstrijd, al doet de stand misschien anders geloven en na nog een goede redding van Thom lukt het Buitenpost toch om er even later 4-1 van te maken. Winsum gaat dapper door en Marten, Senna en Jurjan nemen de bal weer mee naar voren. Wéér verovert Buitenpost de bal maar nu zijn het Sem en Jurre die de bal wegwerken. Corner voor Buitenpost, maar Thom laat zich niet verrassen en trapt de bal hard weg. Even later komt Winsum goed weg als de bal na een bijzonder chaotisch tafereel voor het doel de paal raakt en terug het veld in kaatst. Nog drie aanvallen van Buitenpost, tweede wordt weggewerkt door Finne en de derde door Jurre die ook nog een vrije trap mee krijgt. Via Jurre en Finne komt de bal weer bij onze goaltjesdief Tim, maar Buitenpost werkt de bal uiteindelijk weg. De aanval van Buitenpost die nu volgt wordt gezamenlijk weggewerkt door de Winsumers, die elkaar ook vandaag weer goed helpen waar dat nodig is. Ook vandaag zien we Marten weer prachtig doorschuiven voor de goal als Thom ver uit de goal gaat bij een redding. Sem probeert het nu met een hoge bal op Jurjan en Winsum komt twee keer achter elkaar tot een mooie aanval. Helaas leidt het niet tot de zo vurig gewenste goals. De acht Winsumers die al bijna een half uur onafgebroken over het veld rennen beginnen zichtbaar vermoeid te raken. Maar we zien Sem toch nog een bal prima wegwerken, Thom laat nog een prachtige redding zien en nadat Buitenpost nog een keer hard op de lat schiet fluit de scheids voor de rust.

Na het lessen van de dorst en nuttigen van de nodige bananen, appels en mandarijnen, terwijl Aafke hier en daar nog wat tips, tops en peptalk geeft, komt het team gemotiveerd en met goede moed het veld weer op. Marten is doorgeschoven naar de aanval, Thom naar de verdediging en Finne staat nu onder de lat.

Aangezien de aanval de beste verdediging is, gaat Winsum meteen in de aanval. Tim komt met een schot, maar de keeper van Buitenpost redt. Nog een aanval: via Thijs, Tim en Senna gaat de bal naar Jurjan. Jurjan schiet net naast. Even is er schrik als Tim geblesseerd lijkt te zijn aan zijn voet, ondanks een schaafwond en blauwe plek kan hij door. Winsum zet meer druk en gaat weer in de aanval. Een mooi schot van Thom gaat op de paal. Winsum heeft de pech dat alles in de afwerking vandaag nèt niet lukt, terwijl bij Buitenpost alles vandaag wel lukt. Buitenpost vliegt met de bal op de goal van Winsum af, de Winsumers moeten even heel hard sprinten om op tijd terug voor de eigen goal te zijn. Dat lukt dan toch wel vandaag en het schot van Buitenpost gaat voorlangs. Winsum valt aan, Tim schiet net naast. Thom en Senna pareren een aanval van Buitenpost en Jurjan gaat naar voren, Tim schiet maar de keeper redt. Dan komt Buitenpost gevaarlijk dicht voor de goal van Finne, gelukkig ziet Finne bij het schot dat volgt nog net de kans om de bal hard weg te trappen. In dit geval de beste oplossing. Winsum valt weer aan, Buitenpost werkt nu gezamenlijk weg. Winsum krijgt een corner maar Buitenpost onderschept de bal en vliegt naar voren.

 

Het schot gaat laag en hard richting de lange hoek, Finne duikt razendsnel de hoek in en ligt languit in de blubber voor de goal met de armen en handen helemaal gestrekt.... hoe jammer dat haar vingers net een centimeter te kort zijn..... 5-1.

Na de 2e time-out valt Winsum aan, een een-tweetje tussen Thom en Jurjan. Wéér heeft Jurjan pech, de bal gaat in het zijnet. Dan ineens overrompelt Buitenpost Finne en volgt een oeps-momentje voor Finne: 6-1. Iedereen heeft weleens een blundertje en Finne herpakt zichzelf meteen. Ze keept onverstoorbaar verder en laat met 3 mooie reddingen op rij meteen zien dat het haar niet aan zelfvertrouwen ontbreekt. Buitenpost schiet nog een keer voorlangs. Winsum blijft zichzelf in de wedstrijd vechten en nu is het de beurt aan JO12-4 met twee goed opgezette aanvallen, Marten schiet een keer voorlangs en een keer rakelings naast. Dan volgt nog een snelle aanval van Buitenpost, maar opnieuw is het Finne die prima redt. De scheidsrechter fluit af en de eindstand is daarmee bepaald op 6-1.

Ondanks de nederlaag heeft Winsum een goede wedstrijd gespeeld, zeker als je meeneemt dat we niet compleet waren en een aantal spelers in het veld stonden die lichamelijk verre van fit waren. Er kan er maar één winnen en het was een mooie pot voetbal tegen een sportieve tegenstander die kan terugkijken op een mooie overwinning waar echter wel flink voor gewerkt moest worden.