Het is wel heel vroeg opstaan vandaag om de thuiswedstrijd van JO12-4 tegen OKVC JO12-1 niet te missen. Zelfs de hond van de verslaggever was not amused toen hij om 6.30 in het pikkedonker werd geacht een blokje om te lopen.....

Om 8 uur zijn alle teamleden, behalve Jona die verhinderd is, present en gaat het richting kleedkamer voor het omkleden en de voorbespreking. In OKVC treft JO12-4 ook vandaag weer een sterk team. Beide teams hebben elkaar 7 september ook ontmoet in het bekertoernooi en toen won OKVC met 6-2.

Maar JO12-4 laat zich niet door statistieken van de wijs brengen en met Thom in de goal en Finne en Luuk op wissel gaat de wedstrijd om 8.30 uur van start.
Nadat de teams elkaar over en weer eerst eens wat hebben afgetast gaat het los.
Senna en Jurjan zetten een aanval op de bal komt via Sem bij Senna en Senna schiet......naast. Maar even later komt de bal na een intrap via Tim opnieuw bij Jurjan.
De jarige Jurjan bedenkt zich geen moment en trakteert zichzelf en het team op een mooie openingsgoal. Het is 1-0.
Senna en Jurjan proberen het nog een keer, maar deze keer lukt het net niet. De grote sterke jongens van OKVC veroveren de bal en er volgen meteen drie aanvallen: We zien eerst een spectaculaire redding van Thom, daarna zien we hoe Marten door goed uitverdedigen een aanval om zeep helpt en tenslotte zien we toch 1-1 op het scorebord verschijnen. Thijs wordt twee keer bijna omver gelopen, maar geeft niet op en gaat met de bal naar voren. Via Tim en Jurjan gaat een schot naast. OKVC valt aan, maar schiet de bal ver over de goal. Thijs gaat op wissel en Luuk komt het veld in. Het spel gaat nu over en weer en er zit veel snelheid in, van de kou krijgen de spelers op deze manier in elk geval geen last. Als OKVC dan ineens weer in de aanval gaat en Sem net iets aan snelheid tekort komt om de bal te heroveren is daar Thom weer met een goede redding.
Na de time-out wordt de voorhoede versterkt door Finne die er in komt en blijven Thijs en Tim aan de kant. Senna breekt uit en is veel sneller dan alle verdedigers van OKVC bij elkaar. Terwijl Senna de goal nadert, komt de keeper van OKVC ver uit de goal en behoedt zijn team met een knappe redding voor de tweede tegengoal.
OKVC wil weer naar voren, maar dat kan niet want Marten staat in de weg en laat zijn tegenstanders er niet langs. Bij de volgende poging van OKVC is het Sem die de bal mooi wegwerkt.
Winsum valt nu aan, Finne geeft Jurjan een prima assist. Jurjan schiet voorlangs, maar Senna krijgt de bal en schiet hard op de goal. De keeper van OKVC redt en het gaat de andere kant weer op. Oldehove is erg effectief in de aanval en één kans blijkt genoeg, het is 1-2.
Winsum probeert het opnieuw en Jurjan schiet, de bal kaatst terug en Finne probeert in de rebound alsnog te scoren. Dat lukt bijna via de binnenkant van de lat, maar de keeper van OKVC kan de bal nog net grijpen èn ternauwernood voorkomen dat hij alsnog met bal en al over de doellijn gaat.
Jurre verdedigt uit als OKVC weer voor het doel van Thom verschijnt. Een nieuwe aanvalsopzet van Jurjan en Finne haalt het net niet. Het wordt spannend voor de goal van Thom, maar Thom laat weer een mooie redding zien en daarna wordt het druk voor de goal van OKVC als Jurjan net naast schiet en Luuk even later hard over de goal schiet. Winsum krijgt veel kansen maar het lukt niet om deze effectief om te zetten in doelpunten en dat is erg jammer.
Een volgende aanval van OKVC wordt door Luuk verhinderd, maar even later verzilvert OKVC wel weer meteen een kansje en kijkt Winsum tegen een 1-3 achterstand aan. Sem laat in een duel met een OKVC-er zien dat hij echt niet bang is voor de tegenstander, maar de bal gaat over de zijlijn en OKVC krijgt een intrap. Sem verovert dan alsnog de bal en uiteindelijk is er een corner voor Winsum. Vanuit de corner zet Jurjan zijn verjaardag nog wat meer luister bij door er via het achterhoofd van een tegenstander 2-3 van te maken.
Na de rust, de ranja het fruit èn de traktatie van Jurjan begint JO12-4 aan de tweede helft van de wedstrijd. Senna en Jurjan staan nu op wissel. De eerste aanval is voor OKVC, Marten werkt weg. OKVC dringt aan, maar Thom redt mooi. Een aanvalsopzet van Winsum strandt. Via Thom, Marten, Tim en Thijs gaat de bal naar voren, maar OKVC jaagt met succes op de bal en meteen gaat het naar de goal van Thom en wordt het 2-4. Bij de volgende aanval van OKVC werkt Marten de bal weg en gaat het via Jurre en Thijs naar voren. OKVC heeft veel wisselspelers bij zich en het tempo van de wedstrijd ligt hoog, de Winsumers worden toch wat moe en het lukt OKVC dan ook om veel druk te zetten. Het wordt 2-5. Sem, Luuk en Marten proberen samen te verhinderen dat OKVC naar voren kan, maar komen net iets tekort. Gelukkig is Thom er nog en weer volgt een redding.
Een nieuwe poging van Luuk, Jurre en Jurjan loopt vast in de verdediging van OKVC. Winsum geeft, zoals gebruikelijk, niet op en nog een keer gaat het naar voren via Jurre, Marten en Jurjan. Het schot van Jurjan wordt gekeerd door de keeper van OKVC. Na de time-out gaan Sem en Jurjan op wissel. OKVC laat nogmaals zien zeer effectief te zijn in het verzilveren van kansen en maakt er 2-6 van. Winsum gaat in de aanval en een schot van Tim gaat voorlangs, het schot van Finne dat er direct op volgt, gaat er ook net niet in. Finne geeft Luuk een voorzet. Het schot van Luuk wordt weggewerkt door een verdediger van OKVC. De volgende aanval van OKVC strandt bij Senna die de bal keurig wegwerkt. Een schot van Tim gaat naast maar Winsum gaat dapper door. De bal gaat via Jurre, Tim en Finne weer naar voren. Finne schiet maar de keeper van OKVC redt nog net. Dan is ie daar ineens weer.....Winsum's kleine Tim
Topper die er toch nog even een bal van afstand in de rebound in knalt.....3-6. Een uitbraak van OKVC wordt door Jurre verhinderd, wel krijgt OKVC nog een corner en het lukt de tegenstanders daarmee de stand vlak voor tijd op 3-7 te zetten.

Winsum heeft vandaag weer goed gevoetbald tegen een sterke tegenstander, het was dan ook erg sneu dat het niet lukte om een aantal goede kansen te verzilveren. Maar op het verzilveren van kansen kun je trainen, dus dat gaat in de komende wedstrijden vast nog goed komen.
 

Komend weekend gaat JO12-4 op voetbalkamp om de onderlinge band nog eens te verstevigen, leuke dingen te doen en zaterdag om 11 uur wordt er gevoetbald tegen de Monnik. Hoewel de spelers en staf op vrijdagmiddag al vertrekken, nodigen ze hierbij iedereen uit om te komen kijken naar het duel tegen de Monnik.