Op papier is Potetos een sterke tegenstander en JO12-4 wacht dan ook een zware wedstrijd vandaag. Vol goede moed en met de nodige supporters om de moed er in te houden vertrekt het team om 9 uur richting Groningen.
De regen is gestopt, nu en dan schijnt de zon zelfs even, er is weinig wind en de temperatuur is zelfs voor het stilzittende publiek aangenaam.
Het tekort aan kleedkamers is ook bij Potetos een probleem, maar uiteindelijk staan er 10 spelers van Winsum in tenue op het veld. Jona die eerst nog moet schaatsen zal de 2e helft insteken. Nadat Potetos de groen-witte shirts heeft verruild voor geel-zwarte, kan de wedstrijd van start gaan.

Tim is vandaag aanvoerder en Thom staat de 1e helft in de goal. De eerste aanval is voor Potetos maar Marten werkt de bal uiteindelijk weg. Winsum valt aan maar de pas van Jurjan op Tim wordt onderschept door Potetos. Het is Sem die de bal terug verovert maar een nieuwe poging om naar voren te komen strandt. Dan komt Potetos goed op gang en de wedstrijd speelt zich ineens volledig af op de helft van Winsum. Thom moet aan de bak en laat 2 mooie reddingen zien, het is meteen duidelijk dat Thom vandaag goed in vorm is. Een volgend schot van Potetos gaat op de paal, daarna laat Marten nogmaals zien hoe je moet uitverdedigen, volgt een corner en een weer een redding van Thom en houdt Potetos de druk heel erg hoog.
Desondanks probeert Winsum zich in de wedstrijd te vechten en komt het tot een aanvalsopzet via Tim en Thijs. Uiteindelijk leidt dit duo balverlies maar dan zijn ze al ver op de helft van Potetos.
Potetos krijgt weer een corner, Thom redt en de bal gaat via Thom, Marten en Sem naar voren, maar het lukt Potetos toch om weer in balbezit te komen. Potetos gaat weer in de aanval en weer is het Thom die redt. Willem Stavenga staat zichtbaar te genieten van de acties van zijn beide zoons op het Stadse kunstgras ….. Intussen gaat Winsum met Tim, Thijs en Jurjan weer op jacht naar de openingstreffer. Jurjan komt net niet tot een goed schot en het gaat meteen weer de andere kant op. Het wordt heel spannend voor de goal van Thom maar het lukt hem om de bal weg te tikken en in de rebound gaat de bal rakelings naast. En daar gaat Winsum weer naar voren, tik,tik, tik via Finne, Jurjan, Senna komt de bal keurig bij Tim. Tim wordt gemangeld tussen twee verdedigers van Potetos en raakt daardoor de bal kwijt. Thijs neemt een intrap maar het lukt Potetos om in balbezit te komen. Dan na een spannend duel voor de goal van Thom wordt het toch 1-0 als de bal, nadat Thom hem tot 2x toe weg tikt, de 3e keer toch in de goal gaat. Na de time-out gaan Jurre en Luuk het veld in en Jurjan en Thijs op wissel. Winsum gaat meteen in de aanval maar het schot van Tim gaat naast, Dan proberen Luuk en Senna het maar het lukt ook hen net niet om de aanval goed uit te spelen. Marten verovert de bal, maar Potetos heeft hem ook heel snel weer terug. Gelukkig let Thom goed op en zien we weer een prima redding.
Via Thom, Marten, Finne en weer Marten gaat het dan naar voren, maar de bal rolt over de zijlijn. Bij de volgende aanval van Potetos is Thom ver uit de goal en is het heel mooi om te zien hoe Jurre en Marten allebei onmiddellijk voor de goal schuiven om zo samen prima rugdekking aan Thom te geven. Winsum bouwt met het hele team een mooie aanval op, maar kan het net niet afmaken. Direct daarop weer een aanval van Winsum, het schot van Tim gaat naast. Nog een aanval van Winsum, Luuk schiet over, weer twee aanvallen van Winsum en weer wil de bal het doel niet in. Het is nu Winsum dat de druk er op houdt en weer volgt een aanval van Winsum. Finne wint een duel en kan Tim nog net een pas geven. Tim geeft Sem een voorzet en het is echt jammer dat ook het schot van Sem naast gaat. Er hangt gewoon een goal voor Winsum in de lucht...... Dan ineens breekt Potetos uit en is het alle hens aan dek voor Winsum, iedereen verdedigt mee en weer is het Thom die redding biedt. De volgende aanval van Winsum strandt maar ook de aanval van Potetos die daarop volgt wordt door Thom gepareerd met een mooie vangbal. Dan fluit de scheidsrechter voor de rust.

Aan het begin van de tweede helft zetten Luuk en Finne met een een-tweetje de druk er meteen weer op. De bal gaat vlak voor de goal van Potetos langs. Er ontstaat even later chaos voor de goal van Winsum, waar Jona inmiddels onder de lat staat, maar Finne verdedigt goed uit. Jurjan nemt over en gaat in de aanval, het schot gaat naast. Potetos valt aan, maar Jona redt. Bij de volgende aanval van Winsum moet de keeper van Potetos ver uit de goal en Winsum sleept er twee corners achter elkaar uit. Dan is er een overtreding van Potetos op Jurjan en krijgt Winsum een vrije trap. Luuk mag hem nemen en hij schiet rechtstreeks van grote afstand snoeihard op de goal. Het resultaat is een prachtig doelpunt en daarmee staat het 1-1.
Langzaam maar zeker wordt de wedstrijd wat harder en Winsum komt goed weg als een corner van Potetos via de lat over gaat. Winsum probeert weer naar voren te komen, maar Potetos biedt duidelijk meer weerstand. Jurjan gaat razendsnel alleen met de bal naar voren en het is zo jammer dat ook nu zijn schot net naast gaat. Potetos valt weer aan, Jona redt en de bal gaat via Jona en Luuk toch weer naar Potetos. Finne werkt de bal weg. Even later staat Potetos weer voor de goal van Jona en weer redt Jona. Als Potetos zich dan al heel snel weer meldt voor de goal van Jona grijpt Marten in en werkt de bal weg. Het volgende schot van Potetos gaat in het zijnet en bij de 2e time-out is de stand dus nog steeds 1-1.
Beide ploegen willen winnen en beide ploegen hebben het idee dat ze reële winkansen hebben. Het gaat ook redelijk gelijk op en de teams lijken aan elkaar gewaagd. Meteen na de time-out gaat Potetos in de aanval, het schot gaat net naast, de daarop volgende corner gaat net voorlangs en dan gaat Winsum op zijn beurt naar voren en is het Jurjan die schiet, net naast. Het spel stokt even als Tim geblesseerd naar de kant gaat nadat hij een schuiver op het kunstgras gemaakt heeft. Senna gaat er weer in en Jona laat intussen met een mooie redding zien dat de keeperstraining zijn vruchten afwerpt. Winsum gaat in de aanval, Jurjan schiet over en Thijs schiet net naast. Potetos valt weer aan en schiet over, Winsum valt aan en Luuk gaat met de keeper in duel om de bal. De keeper van Potetos trekt echter aan het langste eind. De JO12-4 geeft niet op, dat doen ze namelijk nooit, en nu is het Senna zijn beurt voor een schot, rakelings voorlangs.....Het spel verhardt en het wordt een soort alles of niets spel want om te winnen moet er gewoon een goal gemaakt worden. Dit geldt voor beide ploegen op het moment dat de scheidsrechter een handsbal van Potetos mist en de spelers van Winsum hem dat nog proberen duidelijk te maken is de concentratie even weg bij Winsum en zo kan het gebeuren dat Potetos naar voren gaat en er helemaal niemand achterin het veld staat bij Winsum. Jona is kansloos als de spits van Potetos hem tot 2 meter afstand genaderd is en de bal zó de goal in schiet. Het staat nu 2-1 voor Potetos. Winsum is getergd en blijft jagen op een goal. Als dan even later Luuk onderuit gehaald wordt slaat de vlam even in de pan en ontstaat er een schermutseling tussen spelers van Potetos en Luuk. De coaches van beide ploegen grijpen onmiddellijk en goed in, maar de prettige sfeer van de wedstrijd is op slag verdwenen en keert ook niet terug. Winsum is zichtbaar van slag en het feit dat Potetos er ook nog snel 3-1 van maakt is nog even extra slikken voor Winsum. Desondanks herpakt Winsum zich knap. Tim gaat er weer in en gaat samen met Jurjan meteen in de aanval. Het schot van Jurjan gaat naast. De aanval van Potetos die volgt wordt uitverdedigd door Jurre en Thom. Tim en Jurjan proberen het samen nogmaals en het is ook nu weer heel jammer dat het schot van Jurjan naast gaat. Winsum krijgt nog een corner waar de keeper van Potetos de nodige moeite mee heeft en dan fluit de scheidsrechter af.
JO12-4 heeft vandaag, ondanks de nederlaag, toch weer een mooie wedstrijd neergezet en het is sneu dat het in het laatste kwartier ging zoals het gegaan is. Maar ook dat is weer een leermoment voor het team en de laatste 3 minuten heeft het team zich goed weten te herpakken. De spelers kunnen met opgeheven hoofd thuiskomen want, hoewel de goals maar niet wilden vallen voor Winsum, is er prima gevoetbald.

Komende zaterdag speelt JO12-4 thuis de derby tegen OKVC, gezien de stand in de poule lijkt ook dit een spannende wedstrijd te worden en alle support is dan ook meer dan welkom aanstaande zaterdag om 9 uur op sportpark Schouwerzijl.