De herfst is nu toch echt begonnen en het mooie nazomerweer van de vorige vier wedstrijden, lijkt nu toch echt verdwenen te zijn. Maar het is nog droog als het team aankomt bij sportpark west-end in Groningen voor de uitwedstrijd tegen Gruno. Terwijl de supporters zich bij het zien van de nogal groot uitgevallen tegenstanders vlug nog wat moed indrinken met koffie en thee, vindt in de kleedkamer de voorbespreking plaats.

De wedstrijd vindt plaats op het hoofdveld en nadat de doelen geplaatst zijn gaat de wedstrijd van snel van start. Net als bij de Winsumers heeft ook Gruno één meisje in het team en zo kan het gebeuren dat in eerste helft de dames in de goal staan en de heren in het veld.

De aftrap is zo snel dat een deel van de supporters nog niet direct door heeft dat de wedstrijd al begonnen is. Het is meteen spannend en hoewel Gruno ook vanaf de 1e minuut veel sterker lijkt dan Winsum is het 1e schot van de wedstrijd voor Thijs, maar de keeper van Gruno zit er goed bij.

Het 2e schot komt van Gruno, maar gaat naast. Er volgt onmiddellijk een nieuwe aanval van Gruno en Marten werkt de bal vakkundig weg. De spelers van Gruno zijn heel aanvallend, jagen fel op de bal en houden intussen ook hun verdedigingslinie heel goed op orde. Nadat Winsum een vrije trap neemt, lukt het de Stadjers al snel de bal terug te veroveren en opnieuw in de aanval te gaan. Deze aanval wordt afgewend door Thom die in een duel aan het langste eind trekt. Via Marten probeert Winsum naar voren te komen maar Gruno laat dat niet gebeuren. Ook een volgende poging van Jurjan en Senna strandt op het middenveld. Winsum werkt heel hard en biedt dapper tegenstand maar Gruno is gewoon de betere partij Er volgt een snoeihard schot, Finne zit er precies goed bij met haar handen, maar de paal staat nog tussen de bal en Finne in en de bal ketst hard terug het veld in. Dan volgt een schot hard precies onderin de hoek, Finne duikt op de grond maar de bal gaat onder haar door de hoek in 1-0.... Het volgende schot wordt wel weggetikt door Finne. Via Thijs, Sem en Jurjan wordt een nieuwe aanval opgezet en weer loopt het vast in de verdediging van Gruno. Gruno zet veel druk en het wordt snel 2-0 en 3-0. Jurjan gaat in de aanval maar loopt vast, Gruno komt intussen steeds beter op stoom en maakt het 4-0. Sem probeert de volgende aanval van Gruno dapper te verhinderen, maar de Groningers zijn met te veel. Finne laat een mooie redding zien en duikt, als een kat die op een prooi springt, bovenop de bal. Het is sneu als Gruno er even later toch 5-0 van maakt en Senna ondanks een goede poging om de bal naar voren te spelen deze net zo hard weer terug ziet komen, Het is erg chaotisch voor de goal van Winsum maar Senna werkt de bal weg. Na de time-out loopt de eerste aanval van Gruno vast op Jurre die de bal mooi weg werkt. Gruno krijgt weer twee kansen, maar het eerste schot gaat naast en het tweede op de paal.

Sem, Marten en Thom werken de bak weg en na een corner van Gruno gaat de bal toch naar voren via een een-tweetje van Luuk en Jona, die een duel wint, gaat Tim met bal richting de goal van Gruno. Maar ook Tim wordt door de verdedigers van Gruno van de bal gezet. Opnieuw is Jurre Gruno te snel en te slim af en Luuk en Tim kunnen naar voren, maar weer houdt Gruno de verdedigingslinie potdicht. Dan speelt Gruno de ba door het midden en dat wordt direct afgestraft door Sem. Jona schiet de bal langs de lijn naar Tim en die krijgt een vrije trap mee na een overtreding van Gruno. Luuk neemt de vrije trap, de bal gaat voorlangs en Winsum krijgt een corner. Gruno onderschept de bal er volt een snoeihard schot. Finne laat met een prima redding zien dat ze niet bang is voor de bal. Opnieuw een schot en opnieuw een redding van Finne, maar direct daarna volgt een schot hoog in de kruising en wordt het toch 6-0. De volgende aanval van Gruno wordt tegengewerkt door Luuk, Marten en Thom die een duel waarbij hij heel goed gebruik maakt van zijn lichaam wint. Nog een schot van Gruno en weer zit Finne er goed bij. Bij de volgende aanval komt Gruno Jurre tegen die er met de bal vandoor gaat en deze keer wel door de verdedigingslinie heen komt. Het is erg jammer dat het schot van Luuk dat volgt net naast gaat. Dan wint Jona een duel en gaat de bal via Tim, Jurre en Luuk weer naar voren, maar is het uiteindelijk Gruno dat weer in balbezit komt. Marten weet de bal weg te werken en dan is het rust.

De tweede helft is Jona keeper en na een eerste redding van Jona, lukt dat bij het volgende schot niet en is het al heel snel 7-0. Tim en Senna proberen langs de lijn naar voren te komen, maar het lukt niet om de verdedigers van Gruno te passeren. Gruno schiet nog 2 keer. De eerste keer naast en de tweede keer redt Jona. Uiteindelijk lukt het Winsum toch om naar voren te komen en er zelfs een corner uit te slepen. Tim neemt een mooie corner en de keeper van Gruno met in actie komen en de bal wegslaan. Onmiddellijk volgt een tegenaanval van Gruno, maar Jona trapt de bal ver weg van de goal. Een aanval van Jurjan, Tim en Senna lukt net niet terwijl bij Gruno juist alles lijkt te lukken en er weer een tegengoal valt 8-0.

Jurre, die een prima wedstrijd speelt, staat 2 keer aan de basis van een aanval, maar beide keren verovert Gruno de bal voor de spitsen naar voren kunnen. Dan kunnen Marten en Thijs toch naar voren, maar voordat Thijs echt gevaarlijk kan worden onderschept Gruno de bal weer. Ondanks de 8-0 achterstand blijft Winsum duidelijk van plan om, linksom of rechtsom, de keeper van Gruno toch minstens eenmaal te passeren..... Jurjan probeert het eens alleen, maar ook dat lukt niet. Jurjan probeert het nog eens, maar nu anders namelijk met en voorzet op Tim en nu lukt het wel. Eindelijk maar toch.... 10 seconden voor de tweede time out scoort Tim en wordt het

8-1. Maar Gruno wil de comfortabele voorsprong niet uit handen geven en maakt onmiddellijk na de time out 9-1. Het volgende schot van Gruno bereikt Jona niet omdat Luuk zijn lichaam er tussen gooit. Sem, Jurjan en Thijs gaan naar voren, maar Gruno verdedigt weer mooi uit. Het blijkt echt heel lastig om de verdedigers van Gruno te passeren en er echt door te komen voor Winsum. We zien een mooie pas van Finne op Thijs en even later een mooie kopbal van Thijs, maar telkens weet Gruno toch weer in balbezit te komen. Er volgen 2 corners en een hard schot van Gruno, maar Jona zit er drie keer goed bij en tikt de bal weg. Thijs bereikt Senna net niet en weer lukt het niet om naar voren te komen. Maar de jongens zetten door en vinden toch een gaatje in de verdediging van Gruno. Senna schiet, de keeper tikt de bal weg, valt en Jurjan grijpt meteen zijn kans. Hij maakt er in de rebound 9- 2 van. Dan maakt Gruno er in de laatste seconden van de wedstrijd toch nog 10-2 van.

Deze keer heeft JO12-4 weliswaar de wedstrijd verloren, maar het team is strijdend ten onder gegaan. De eerste 10 minuten is er heel goed gespeeld tegen deze veel sterkere tegenstander en heeft het team goed stand gehouden. Uiteindelijk bleek Gruno echt te sterk voor het team, maar toch is er tot het eind toe gestreden om de eer te redden met minimaal 1 tegengoal en dat werden er zelfs nog 2. Hoewel er op het veld nu en dan wel enige frustratie bij de spelers zichtbaar was, was het in de kleedkamer weer heel gezellig en daaruit blijkt maar weer hoe veerkrachtig deze dame en heren zijn. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen FVV in Hoogezand op het programma en dan gaat het team met zijn allen opnieuw strijden voor de winst.