De herfst kondigt zich aan met een stralende ochtendzon aan een strakblauwe lucht. Het is voor de supporters frisjes in de schaduw, maar de spelers van JO12-4 hebben nu al 4 weken op rij prachtig voetbalweer bij hun wedstrijden.

Vandaag treft het team opnieuw de JO12-1 van Grootegast, dat geheel uit meisjes bestaat. Precies 4 weken geleden troffen de teams elkaar ook al bij de 1e bekerwedstrijd. Daar gingen de Winsumers er nipt met de winst vandoor, maar deze meisjes hebben tijdens dit duel laten zien een geduchte tegenstander te zijn. Dus de heren en dame van de JO12-4 weten dat het vandaag best eens zwaar zou kunnen worden.

De voorbespreking in de kleedkamer duurt lang en de supporters wachten buiten vol ongeduld tot het team gehuld in de nieuwe tenues de kleedkamer uit komt. Na een korte warming-up blaast scheidsrechter Gerben Oosterhof op zijn fluit voor de aftrap.

Winsum komt vandaag wat moeizaam op gang, terwijl de meisjes er juist meteen vol in gaan. De meisjes spelen fanatiek en aanvallend, maar toch lukt het Sem de bal te onderscheppen en Luuk kan er mee naar voren, hij sleept er een corner uit en de spelers zijn allemaal ver op de helft van Grootegast. Zo kan het gebeuren dat keeper Finne ineens alleen oog in oog staat met een aanvaller van Grootegast en deze er van dichtbij met een schot strak onderin de lange hoek 0-1 van maakt.

Winsum gaat in de tegenaanval met een een-tweetje van Luuk en Thijs die al overspelend met een flinke vaart richting de goal van Grootegast gaan. Het is jammer dat ze vastlopen en Grootegast er met de bal vandoor gaat, maar Marten is de meiden te snel af en werkt de bal weg. Het tempo ligt hoog en Grootegast is de bovenliggende partij, Sem laat nog even zien hoe je een gevaarlijke bal van een tegenstander wegwerkt en Thijs gaat dapper het duel aan met een meisje dat bijna 2 koppen boven hem uitsteekt. Het volgende schot van Grotegast gaat naast. Dan weet Senna een bal nog net binnen te houden en gaat het via Luuk weer naar voren. Er volgt een chaotisch tafereel voor de goal van Grootegast en Winsum is heel dicht bij een goal na een mooie corner van Luuk.

Een aanval van Grootegast wordt verhinderd door Sem die vandaag telkens precies op het juiste moment op de goede plek opduikt. Het volgende schot van Grootegast wordt mooi weg gekopt door Luuk en Finne hoeft niet in actie te komen. Met een mooie pas van Jurjan op Senna gaat het de andere kant weer op. Maar het lijkt wel alsof er een boemerang in de bal is verwerkt, zo snel als Winsum probeert naar voren te gaan met de bal, zo snel is Grootegast telkens terug bij de goal van Finne. Deze keer zijn het Jurre en Thom die de bal wegwerken. Jurre, Thom en Sem hebben hun handen vol aan de meisjes, die mooi positiespel laten zien en vooral de bal het werk laten doen.

 

Thom gaat met de bal naar voren, nadat Sem een vrije trap genomen heeft. Er wordt behoorlijk geduwd en getrokken en de wedstrijd heeft wat dat betreft een grimmiger karakter dan het duel van 4 weken geleden. Grootegast verovert de bal en duikt weer op voor de goal van Winsum, Finne behoedt het team voor een 2e tegentreffer met een mooie redding. Als Grootegast na een intrap vlakbij de hoek nogmaals schiet gaat de bal er, hoewel Finne hem nog wel aanraakt, toch weer in. Na de time-out gaat Winsum naar voren. Senna en Tim brengen de bal bij Luuk en Luuk schiet. De keeper van Grootegast redt. Bij de volgende aanval van Grootegast gaat Jona het duel aan, voor iemand die nog niet zo lang voetbalt doet hij het erg knap en Luuk kan er met de bal vandoor gaan. Via Senna en Tim gaat het verder naar voren, maar de aanval strandt in de verdedigingslinie van de meisjes. Sem blokt vervolgens een hard schot van de meisjes en weer gaat het de andere kant op. De wedstrijd verhardt wanneer er over en weer irritaties ontstaan tussen Winsum en Grootegast. Jurre moet zelfs even van het veld na een overtreding, maar mag er later gelukkig wel weer in. Senna, Thom en Jurjan zetten een aanval op, Grootegast onderschept de bal en gaat in de tegenaanval, maar stuit halverwege op Thom die geen centimeter aan de kant gaat en de bal netjes uit verdedigt.

Hoewel Winsum na de time-out wat vaker bij Grootegast voor de goal verschijnt, lijken de Winsumers nog steeds niet echt lekker in de wedstrijd te komen. Het schot van Senna na een mooie voorzet van Tim gaat naast. De volgende aanval van Grootegast wordt door de gebroeders Stavenga dusdanig tegengewerkt dat de meisjes deze keer niet kunnen doorstomen richting Finne.

Met een 0-2 achterstand en een tegenstander die duidelijk beter is gaat JO12-4 naar de kleedkamer voor de rust.

Na de rust staat Thom in het doel, is Jona doorgeschoven naar de verdediging en Finne heeft een plek in de aanval gekregen. Direct na de rust gaat Jurre tegen het gras na een harde overtreding van Grootegast. Er volgen nu over en weer aanvallen en Winsum zet duidelijk een tandje bij. Thom laat meerdere mooie reddingen zien en is weer prima op dreef onder de lat. Tim en Jurjan zijn beide dicht bij een goal en Sem en Marten werken veel ballen weg op het middenveld. Finne neemt een intrap op een mooie plek, maar de aanval die er op volgt wordt in de kiem gesmoord door de meisjes. Ook Thijs laat zien dat hij niet bang is en verovert de bal op de meisjes, maar weer komt een aanval niet van de grond.

Even later is Thom kansloos na een corner van Grootegast en kijkt het team tegen een 0-3 achterstand aan. In plaats van de koppies te laten hangen gaat Winsum vol in de tegenaanval. Tim en Jurjan maken het de meisjes niet makkelijk en gaan door om de eer in elk geval nog te redden met een tegengoal voor de meiden.

Deze keer lukt dat niet en de 2e time-out is er al.....

Aafke en Jutta bespreken de strategie nog even door met het team en al snel na de time-out is er dan toch de goal voor Winsum en is het Marten die er 1-3 van maakt. Als Grootegast opnieuw aanvalt steken Luuk en Jona daar samen een stokje voor en lukt het Jurjan om er bij de volgende aanval 2-3 van te maken. Nu kan de jacht op de gelijkmaker beginnen en na de zoveelste redding van Thom krijgt JO12- 4 ineens vleugeltjes en komen ze dan toch nog weer goed in de wedstrijd. In een poging om nog te stunten met een gelijkmaker volgt de ene aanval naar de andere en is het aan de goede reflexen van de keeper van Grootegast te danken dat de stand 2-3 blijft. Winsum is met Jurjan, Tim en Luuk 6 keer heel dicht bij een treffer.

Het lijkt een kwestie van tijd voor het 3-3 wordt, maar helaas voor JO12-4 is de tijd op en fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Deze keer was het Grootegast dat met de 3 punten naar huis gaat, maar JO12-4 heeft in de 2e helft laten zien dat ze aardig meekomen tegen een sterke tegenstander. In een kwartier van een 0-3 achetrstand op bijna gelijke hoogte komen zegt vooral iets over de teamspirit van JO12-4, niet op elkaar mopperen, maar samen knokken en gewoon doorgaan ongeacht de stand. JO12-4 is goed bezig !