En wederom is het prachtig voetbalweer als JO12-4 zich op sportpark Schouwerzijl verzamelt voor de thuiswedstrijd tegen Niekerk JO12-2. Jurjan is afwezig in verband met familieverplichtingen en helaas moet Tim de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan omdat hij ziek is. De coaches moeten hun opstelling herzien nu Tim onverwacht in de selectie ontbreekt. Als Winsum het veld op komt draagt Senna de aanvoerdersband en Jona het keeperstenue.

De Niekerkers treden aan in een tenue dat verdacht veel lijkt op het voor een deel van de Winsumer supporters nog immer vertrouwde rood-witte Hunsingo tenue.

Om iets over tienen staan de groen-witten klaar tegenover de rood-witten en kan de altijd in het blauw gehulde scheidsrechter Harry Postema fluiten voor de aftrap.

Niekerk is aan de bal en speelt wat aarzelend in het rond, het lijkt alsof ze de Winsumers eerst wat aftasten om vervolgens een strategie voor de wedstrijd te gaan bepalen. Maar Winsum maakt een eind aan het geping-pong, verovert de bal en gaat er razendsnel mee naar voren. Zo snel dat de supporters niet zien wie er schiet, maar wel dat de bal hard het zijnet in gaat. Luuk sleept er nog een corner uit, maar de Niekerkers zijn meteen wakker na deze actie van Winsum en verdedigen goed uit. Er volgen onmiddellijk 4 aanvallen van Niekerk, de 1e wordt uitverdedigd door Sem, de

2e wordt vakkundig om zeep geholpen door Marten, die zelfs nog een stuk met de bal naar voren komt, bij de 3e werken Thom en Jurre de bal weg en bij de 4e verdedigt Luuk prima uit. De toon van de wedstrijd is meteen gezet, het tempo ligt hoog en de spelers van beide ploegen gooien hun lichaam ook in de strijd waar dat maar enigszins mogelijk en geoorloofd is. Op fysiek gebied zijn de grote jongens van Niekerk meer mans dan de tengere spelers van de JO12-4, maar de Winsumers zijn vele malen sneller en wendbaarder.

Winsum creeërt chaos voor het doel van Niekerk en wordt even gevaarlijk als Luuk naar voren komt en met de bal vlak voor de goal opduikt.

Luuk loopt vast maar Marten en Senna starten en nieuwe poging om Luuk in de juiste positie voor het doel te brengen. Winsum krijgt een corner en het lukt Luuk deze keer wel om de keeper van Niekerk te passeren. Enigszins tegen de verhouding in wordt het daarmee 1-0 voor Winsum.

Er volgen verschillende acties waaronder een mooi één-tweetje van Thom en Senna en een aanvalsopzet van Jurre, Thom en Luuk. Niekerk verovert de bal, maar Sem wint het duel wat daarop volgt en nu gaat Winsum over links met een goeie voorzet van Senna op Thijs. Thijs raakt de bal niet helemaal lekker en daardoor komt Niekerk deze keer goed weg. De geschrokken Niekerkers gaan in de tegenaanval en maken er vlug 1-1 van. Jurre wil vervolgens net beginnen aan een briljante aanvalsopzet als Harry Postema fluit voor de time-out.

 

Na de time out brengt Winsum extra snelheid en lengte in het team als Finne met haar lange benen rechts op het middenveld verschijnt. Kort na de time out maakt Niekerk de 1-2 door de bal na een corner precies door een heel klein gaatje zachtjes onderin de hoek laat rollen. Getergd gaat Winsum weer in de aanval en er volgt een schot van Finne, maar de keeper van Niekerk redt.

Het volgende schot komt van Niekerk en Jona slaat de bal weg, Thom werkt de bal vervolgens weg. Thijs en Marten gaan in duel met een speler van Niekerk en trekken aan het langste eind. Winsum kan naar voren en een schot van Marten op de rechterbovenhoek gaat net over. Thijs blijft het de verdediging van Niekerk lastig maken, maar kan niet verhinderen dat een voorzet van Finne op Marten op het nippertje onderschept wordt door Niekerk. Dan scoort Niekerk vanuit een corner strak onderin de hoek 1-3, hier was voor Jona geen houden aan. Maar Winsum laat het hoofd niet hangen en gaat stug door, met als resultaat dat de bal vlak voor rust via Luuk en naar het lijkt het lichaam van een tegenstander het doel aan de overkant in gaat: 2-3. Direct daarna zorgt nog een aanval van Winsum voor veel onrust voor de goal van Niekerk, helaas blijft de zo fel begeerde gelijkmaker uit. Maar met een 2-3 stand heeft Winsum zich toch weer in de wedstrijd gevochten vlak voor de 2e helft begint.

Na de rust heeft Jona een plekje in de spits gekregen, staat Thom onder de lat en Finne op haar vertrouwde positie als rechtsback. Niekerk gaat in de aanval, maar Finne werkt de bal weg. Thom krijgt een keeperbal en Winsum bouwt de aanval mooi op. Senna geeft een voorzet op Jona, maar de keeper van Niekerk is sneller en graait de bal van het veld. De aanvallen gaan over en weer nu maar zonder Jurjan en Tim blijft het lastig om echt gevaarlijk te worden voor Winsum. Niekerk ziet de aanvallen telkens stranden op de verdediging van Winsum en als ze er door komen is daar altijd weer Thom, die vandaag de sterren van de hemel keept. Dan volgt een aanval van Niekerk die eindigt in een snoeihard schot en is Thom kansloos omdat de bal sneller gaat dan hij er op kan duiken en de bal, terwijl Thom er precies boven zweeft, net onder hem door rolt.

Er volgt een fase waarin Winsum het even moeilijk heeft, een goede poging van Sem om een nieuwe aanval te beginnen strandt op het middenveld. Niekerk gaat er met de bal vandoor en weer trakteert Thom het publiek op 2 mooie reddingen.

Niekerk blijft gevaarlijk,met een afstandsschot, maar Thijs werkt de bal weg. Luuk en Senna gaan naar voren en Winsum krijgt een vrije trap mee op een mooie plek. Senna neemt en geeft een voorzet op Finne, maar die is inmiddels omringd door rood-witten en kan net niet meer genoeg indraaien voor een goed schot.

 

Direct na de 2e time-out volgen 4 gevaarlijke aanvallen van Niekerk. Uiteindelijk weet Thijs deze reeks aanvallen te stoppen door zijn lichaam voor de bal te gooien. Niekerk houdt de druk er op en Winsum komt lastig naar voren en wordt ook enigszins achtervolgd door pech. Finne trapt in, Luuk wil de aanval opzetten maar loopt vast. Jona geeft een mooie voorzet, Luuk schiet net naast. Een schot van Marten gaat ook net naast, maar dan is daar ineens die prachtige lob van een afstandje waarmee Luuk Winsum weer in de wedstrijd schiet. Het is 3-4 en behalve Niekerk wordt de tijd nu ook een geduchte tegenstander voor JO12-4. Winsum opent de jacht op de gelijkmaker met een mooie bal van Finne op Senna, maar die loopt vast in de verdediging van Niekerk. Niekerk valt aan maar Sem werkt weg. Het tempo gaat in deze laatste minuten enorm omhoog en Winsum blijft maar proberen om in de aanval te gaan. Het is dan ook heel jammer dat het net niet meer lukt om de stand nog gelijk te trekken. Maar ook nu heeft dit frisse team weer laten zien dat ze samen kunnen knokken en dat ze samen tot goede dingen in staat zijn.

Het team is na deze 3 bekerwedstrijden al aardig opgewarmd...... op naar de competitie !!!