Om klokslag 8 uur staat JO12-4 keurig in een rij met de armen om elkaar heen geslagen op de parkeerplaats bij het zwembad uit volle borst het Wilhelmus te zingen. De sfeer zit er in elke geval goed in en het heeft er alle schijn van dat tenminste een paar spelers gisteravond voor de TV de verrichtingen van de Oranje mannen tegen Duitsland hebben bekeken. Na deze plechtigheid vertrekt het team richting Oldehove voor de bekerwedstrijd tegen OKVC JO12-1, Jona en Jurjan zijn er vandaag niet bij en Sem en Thijs ogen nog behoorlijk vermoeid na driedaags schoolkamp.....het zou maar zo eens een zware wedstrijd kunnen worden....

Hoewel de weersverwachting niet heel gunstig is, schijnt de zon fel bij aankomst in Oldehove en is het aangenaam voetbalweer. Om 9.02 uur neemt Tim de aftrap en kan de wedstrijd starten met Thom als aanvoerder en Finne in de goal.

Oldehove gaat meteen in de aanval maar Thom verdedigt uit en Winsum gaat via Sem en Tim naar voren. Oldehove weet de bal te veroveren en het is Jurre die de bal wegwerkt. Dat leidt tot de eerste corner van de wedstrijd, Thom verdedigd uit en Tim kan naar voren. OKVC krijgt opnieuw balbezit, maar Sem blokt de betreffende speler heel effectief. Marten onderschept een hoge bal van OKVC, maar de aanval van Winsum die daarop volgt loopt vast in de verdediging van OKVC. Dan ontstaat er chaos voor het doel van Finne omdat OKVC opnieuw vol in de aanval gaat. Thom trapt de bal hard weg, maar kan niet verhinderen dat OKVC meteen weer in de aanval gaat. Er volgt een schot en Finne redt door razendsnel op de bal te duiken. Opnieuw is het OKVC dat weer aanvalt en Finne kaatst de bal weg. Vóórdat ze terug is in de juiste positie lukt het OKVC echter om in de rebound de bal alsnog binnen te schieten en is het 1-0 voor de gastheren. Hoewel Oldehove tot nu toe de betere partij lijkt, laat Winsum zich niet uit het veld slaan en vecht het team gewoon door. Er volgt een mooie aanval van Winsum en een hard schot van Luuk, de keeper van OKVC zit er goed bij en het blijft 1-0. OKCV valt aan maar had even niet gerekend op Jurre die zijn taak als laatste man uiterst serieus neemt en de bal keurig wegwerkt. Even later volgt nog een schot van OKVC dat naast gaat, dan nog een aanval die vastloopt omdat Jurre op het juiste moment in actie komt en nog een schot waarbij Finne de bal nog net met de vingertoppen over het doel kan tikken. Dat leidt wel tot een corner voor OKVC, maar de Winsumers werken de bal samen weg.
Na wat peptalk en aanwijzingen van de coach in de 1e time -out gaat de wedstrijd verder. OKVC krijgt weer een corner maar Thijs verovert de bal en via Luuk en Sem gaat het in snel tempo naar voren. OKVC onderschept de bal, maar het is Winsum dat alsnog een aanval opzet en veel chaos creëert voor de goal van OKVC. Winsum krijgt een corner en Thijs, die zichtbaar erg moe is van het schoolkamp, ziet ineens de bal op zich afkomen, ontwaakt uit zijn dromerigheid en knalt de bal keihard recht in het doel van OKVC. Het is 1-1 en Winsum viert snel even een feestje vanwege deze fraaie treffer.
OKVC valt opnieuw aan maar Jurre gooit weer roet in het eten voor de Oldehoofsters. OKVC valt weer aan maar Finne tikt de bal weg, OKVC neemt een corner..... het tempo ligt hoog en het is spannend.
Senna verovert de bal en vliegt naar voren om de bal bij Tim te brengen. Het schot van Tim gaat rakelings naast. De wedstrijd gaat nu gelijk op en het regent over en weer aanvallen. Winsum schiet nog een keer net naast, na een corner van OKVC gaat Winsum er nog een keer met de bal vandoor, meteen naar voren via Sem, Tim en Senna. Het is afwachten welke ploeg het eerst weet te scoren en het blijkt OKVC dat de 2-1 op het scorebord zet. Winsum blijft aanvallen maar loopt vast in de verdedigingslinie van OKVC. OKVC herovert de bal en duikt op voor de goal van Finne vóórdat de verdediging van de Winsumers daar ook is en maakt er 3-1 van. Luuk probeert het vervolgens met een solo, maar de keeper van Oldehove laat een mooie redding zien. OKVC valt nog een keer aan maar schiet op de paal en ook in de rebound lukt het niet om te scoren want Finne voert een prima redding uit.

Na de rust, de ranja en de meegebrachte druiven komt Winsum het veld weer op. Thom gaat de 2e helft keepen en Finne schuift door naar rechtsachter. Thom moet meteen 2x in actie komen want OKVC blijft erg aanvallend spelen. Ondanks het feit dat Thom in de goeie hoek zit lukt het Oldehove toch o de voorsprng uit te breiden naar 4-1. Bij de volgende aanval werkt Marten de bal weg. Nadat OKVC de bal heeft herovert volgt een schot dat hard op de kruising gaat en ook in de rebound niet over de doellijn komt. Winsum valt aan en Finne dribbelt met de bal naar voren, passeert 2 OKVC-ers maar verliest in 1e instantie het duel van de 3e OKVC-er die ze tegenkomt. Als Finne even later toch weer in balbezit komt lukt het net niet om Tim te bereiken en is het Oldehove dat weer naar voren wil. Deze aanval wordt echter door Winsum op het middenveld in de kiem gesmoord. Even later schiet Oldehove nogmaals net naast. Vervolgens bouwt Winsum een aanval op via Finne de de bal naar Tim speelt en het is heel jammer dat Senna nèt niet bij de voorzet van Tim kan. Het smaakt echter naar meer en er volgen direct nog 2 aanvallen van Winsum, een schot van Tim wordt weggetikt door de keeper en het schot van Finne in de rebound wordt geblokt door de keeper van OKVC die daarvoor ver uit zijn doel moet. Hoewel de stand anders doet vermoeden zijn de teams aan elkaar gewaagd. Over en weer wordt aangevallen en opnieuw is het OKVC dat het eerst scoort. Met een 5-1 achterstand gaat Winsum na de 2e time-out opnieuw de strijd aan. Een aanval van OKVC wordt door Sem en Thijs om zeep geholpen en als Finne even later een intrap gebruikt om Luuk een voorzet te geven is het hartstikke jammer dat het schot van Luuk net naast gaat. De volgende aanval van OKVC gaat mis omdat Marten de bal onderschept en de bal via Luuk en Sem naar Tim gaat. De bal op Tim is net te kort maar Winsum krijgt een nieuwe kans als Marten opnieuw een aanval van OKVC dwarsboomt door de bal te veroveren en deze weer via Luuk naar Tim gaat. Dan maakt OKVC vlak voor de gaol een overtreding op Tim. Er volgt een strafschop voor Winsum en Tim neemt hem zelf. Koelbloedig zet hij daarmee de stand op 5-2.

Winsum heeft vervolgens nog pech als Marten na een corner van Luuk de baal naast kopt. Oldehove valt nogmaals aan, Finne verovert de bal maar loopt vast in de chaos die voor het doel is ontstaan. Het lukt OKVC uiteindelijk nog om vlak voor tijd de 6-2 te scoren.

Ondanks het feit dat Winsum deze keer verloor, konden de meegereisde supporters genieten van een leuke wedstrijd en een fris team dat er samen staat, samen vecht en samen vooral veel plezier beleeft aan hun favoriete sport.