Zaterdag 22 september is het zover, de eerste training van de draakjes van VV Winsum is dan eindelijk aangebroken. Na een lange zomerstop mogen de draakjes de voetbalschoenen weer uit het vet halen. Naast een aantal bekende draakjes staan er vandaag ook een aantal nieuwe draakjes op een van de velden op sportpark Schillegeham. De draakjes laten zich gelukkig niet afschrikken door het vroege tijdstip. Menig draakje had enorm naar deze start toegeleefd. Nadat er gezamenlijk met ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes wat is overgespeeld kan de training, onder leiding van trainer Ronald en trainer Jeroen, dan eindelijk beginnen.
 
Tijdens de training komen er verschillende spelletjes zoals het oversteken van het veld in zogenaamde race auto’s en tikspelletjes voorbij. Maar ook wordt er geoefend in passing en er word afgesloten met een partijspel waarbij beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Als klap op de vuurpijl weet iedereen ook nog te scoren bij doelman Jeroen. Aan het einde van de training gaat een beker ranja er goed in bij de vermoeide draken.
 
In de middag mogen de draakjes ook nog meelopen met de line up van het eerste elftal. Om 14.00 uur zijn de draakjes aanwezig op het sportpark aan de Schouwerzijl. De spanning straalt van de koppies af. Samen met Bauke van het eerste elftal worden er een paar oefeningen gedaan zodat de spieren straks goed warm zijn om soepel mee te kunnen lopen het veld op. De namen van de draakjes die meelopen worden door de speaker voorgelezen en daarna krijgen de draakjes allemaal een echt VV Winsum - draakjes teamshirt en daarna is het dan eindelijk tijd voor de line up. Allemaal hand in hand met een speler van het eerste elftal lopen Aimen, Dani, Jayden, Joris, Liam, Lynn, Mees, Stijn en Yannick met de spelers het veld op en ze krijgen een groot applaus. Eenmaal terug aan de zijlijn kijken de draakjes geinteresseerd naar de aftrap.
Na een teamfoto worden de draakjes in de kantine getrakteerd op een heerlijk bakje patat en een beker ranja. Kortom, een prachtige start van het nieuwe seizoen van de draakjes.
 

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://www.vvwinsum.nl/images/user/jws117/vers/1819/drline