Het is allemaal even wennen als JO11-4G de competitie opent met het duel tegen HFC'15 JO11-4. Het team heeft er twee spelers bij gekregen, Lars is terug in het team en Ewout, die al een tijd meetraint, speelt met ingang van het nieuwe seizoen ook mee met de wedstrijden. Het team bestaat nu uit 12 spelers en er zijn maar liefst 4 wissels, dat geeft coach Arjan de kans om wat te experimenteren met poppetjes en posities. Vandaag speelt JO11-4G in stemmig donkerblauwe shirtjes met keurige kraagjes die weliswaar uit het Hunsingo tijdperk stammen, maar mooi afsteken tegen het groen -witte tenue van de Hoogkerkers. Zo kan scheidsrechter Harry Postema het overzicht bewaren en raken de spelers zelf ook niet in de war.

Aanvoerder Jorrit gaat meteen in de aanval met een mooie voorzet op Ruben, de keeper van HFC redt met een vangbal. HFC gaat daarop zelf in de aanval en laat er geen gras over groeien: binnen luttele minuten kijkt JO11-4 tegen een achterstand van maar liefst 0-3 aan.

Dit lijkt helemaal de verkeerde kant op te gaan, maar dan is daar ineens een razendsnelle inzet van Ewout en Eva maakt het koelbloedig af, het is 1-3.

Er volgt nog een aanval en weer is het Eva, deze keer maakt ze er in de rebound 2-3 van. Er volgt wat heen en weer geping-pong met de bal tot Ruben zijn lichaam er tussen zet en Winsum de bal weer in bezit krijgt. Er volgt een mooie aanval en Martin maakt er 3-3 van. Even is HFC wat beduusd van de veerkracht die JO11-4G hier laat zien als antwoord op een 0-3 achterstand. Nog voor de 1e time out verspeelt HFC de toch riante voorsprong van 3 goals en Winsum wil meer. Eva geeft een mooie voortzet op Ruben, maar de keeper van HFC let goed op en er volgt een goede redding.

Direct na de 1e time-out volgt een aanval van HFC, maar het lukt Ticho om in de reboud de bal met zijn vingertoppen net over de lat weg te laten rollen. Meteen gaat het de andere kant weer op krijgt Winsum op een mooie plek een vrije trap na een overtreding van HFC. Lars probeert vervolgens iets te mooi achterwaarts in te schieten want het oog wil tenslotte ook wat. Helaas het ziet er mooi uit, maar blijkt niet effectief. HFC daarentegen is juist heel effectief want de Hoogkerkers maken er met 3 aanvallen in enkele minuten 3-6 van en weer kijkt Winsum tegen een achterstand van 3 goals aan.

Met een 3-6 achterstand de rust in gaan, na eerder een 0-3 achterstand omgebogen te hebben in 3-3 is wel heel zuur, maar daar is bij de Winsumers niets van te merken als ze het veld weer op komen. Integendeel, ze gaan er meteen vol in. Een mooi schot van Martin wordt gestopt door de keeper van HFC, maar Winsum gaat direct weer in de aanval en Ewout maakt er 4-6 van. Het is een mooie en spannende pot voetbal. Een aanval van HFC eindigt in een schot dat naast gaat. Vervolgens bouwt Winsum een goede aanval op en maakt Ewout er na een voorzet van Eva 5-6 van. Winsum lijkt hard op weg om voor de 2e keer deze wedstrijd een achterstand van 3 goals weg te werken. Maar dan gooit HFC roet in het eten door er 5-7 van te maken. Weer toont

JO11-4 G veerkracht en blijft het jagen op een goal. Er volgt een chaotische aanval, maar het resultaat is er niet minder om. Jorrit maakt er 6-7 van. Winsum heeft even later pech als een mooi afstandsschot van Ruben dat linksboven in de kruising zou moeten gaan in het zijnet eindigt. Even later komt JO11-4G goed weg als een schot van HFC op de lat gaat. HFC valt nogmaals aan, maar Ticho redt prima. Na een vrije trap van HFC ontstaat er chaos voor de goal van Ticho, maar Finne werkt de bal uiteindelijk weg. HFC blijft druk zetten, Ticho laat nog een redding zien, maar het blijft erg spannend. Ver in de 2e helft scoort HFC nogmaals en is het 6-8. Een veerkrachtig, maar inmiddels wel enigszins vermoeid JO11-4 bouwt gezamenlijk nog een aanval op maar het schot gaat naast, even later weer een aanval van Winsum waarbij de afwerking net niet lukt. Als HFC in de aanval gaat, Leander de bal nog net uit de goal weet te houden en Ticho direct daarop in de rebound de bal stevig vastgrijpt wordt het wel heel spannend. Dan volgt een prachtig afstandsschot dat uitmondt in een hele mooie goal van HFC en wéér kijkt Winsum tegen 3 goals achterstand aan. Maar nog blijft Winsum strijdbaar, helaas begint de tijd nu ook een tegenstander van JO11-4G te worden.

Er wordt dus hard gewerkt om weer op gelijke hoogte te komen. Een aanval van Jorrit wordt gestopt door de keeper, Een schot van Lars gaat net naast, weer een aanval van Winsum, weer zit de keeper van HFC in de weg.... Ruben dribbelt mooi in bij een hoekschop, geeft voor en Ewout scoort: 7-9. Nog een laatste aanval van Ewout, maar ook deze wordt gepareerd door de keeper van HFC.

Zo eindigt een mooie en spannende pot voetbal met veel goals in een nipte overwinning voor de gasten van HFC. Het spel, de tomeloze inzet en de veerkracht die JO11-4G vandaag heeft laten zien, maakt dat het team ondanks een nederlaag toch goed aan de competitie begonnen is.