Het is tot nu toe geen gemakkelijk seizoen voor C2. Zeker na de winterstop is het lastig en worden we geconfronteerd met vooral ook fysiek wat sterkere tegenstanders. Tot nu toe resulteerde dat in drie nederlagen in evenzoveel wedstrijden. Op papier ziet dat er erger uit dan de krachtsverhoudingen in de wedstrijden lieten zien. In twee van deze wedstrijden had de uitslag maar zo anders kunnen zijn, maar zat het gewoon niet mee. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen VEV’67 C2 op het programma. Een tegenstander waar we weinig van wisten en dus blanco het veld in gingen.

De opdracht was om ons eigen spel te spelen, waarbij we iets compacter stonden dan voorheen. In de eerste 10 minuten ging dat prima, maar daarbij was al wel te zien dat de boys wat moeite hadden met de lopende, opkomende spelers van VEV. Dan is het zaak dat iedereen zijn verdedigende taken uitvoert. Een fout is dan snel fataal en dat gebeurde ook. Er ontstond een overtal situatie op het middenveld, een speler glipte door de verdediging en het stond 0-1. Kort daarna kreeg Julian Bolhuis een schietkans, maar de keeper wist tot de bal tot hoekschop te verwerken. Het spel golfde wat op en neer zonder echt grote kansen. Bij Winsum ontstonden echter wat blessures waardoor Max en later Julian Houtman gewisseld moesten worden. En toe brak de 28e minuut aan waar in één minuut zomaar twee doelpunten voor VEV vielen. En zo stond het met rust zomaar 0-3.

In de rust moest Sharugan ook afhaken met een blessure, waardoor de reservebank leeg was. De tweede helft leidde niet meer tot heel veel opwinding. Winsum stond beter en gaf weinig weg, maar dat gold ook voor VEV. De beste kans was nog voor Ewoud die schuin vanaf rechts op de keeper af ging, maar zijn schot gepakt zag worden door die keeper. Er volgden nog afstandsschoten van Marc en Julian, maar daar bleef het ook bij. Tot vlak voor het eind een speler van VEV er aan hun linkerkant vandoor was. Yordi zette een tackle in, maar kwam met zijn voet in de grond en verzwikte zijn enkel. Met veel pijn moest hij van het veld en later bleek gelukkig geen breuk of scheuring maar een flinke verzwikking. Ondertussen was de wedstrijd afgelopen en was het bij 0-3 gebleven.

Jammer genoeg weer een nederlaag, waar in dit geval niet veel op af te dingen viel. Erger was het uitvallen van Yordi die we meerdere weken kwijt zijn. Vanaf deze kant een snel herstel toegewenst. Voor het team wordt het zaak de weg omhoog weer te vinden. Dat het kan voetballen hebben de boys al wel laten zien. Nu wordt het vooral een kwestie van de rug rechten of zoals de Engelsen zeggen ‘Victory is not in winning, but rising every time you fall’. En dat kan volgende week gebeuren als C2 tegen Lycurgus C2 speelt. Die wedstrijd begint om 9.00 uur op sportpark Westend in Groningen.