Na de arctische omstandigheden vorige week was het rustige weer van afgelopen zaterdag een verademing. Geen afgelastingen dus en daarom ging de reis naar Roden voor de wedstrijd tegen de plaatselijke ONR C1. Na twee verliespartijen in de voorjaarscompetitie was iedereen er wel op gebrand dat deze keer de punten in het bezit van Winsum zouden blijven. Keeper Jorn viel in bij C1 en daarom stond Ivan deze keer op goal.

Winsum begon overrompelend want binnen 30 seconden had Julian de 0-1 al gescoord na een prima pass van Daniel. Het leek er op dat het strijdplan van ONR gericht was op een aanvallend Winsum dat ruimte weggaf en waarmee ze met snelle, grote spelers voorin gebruik van wilden maken. Dat kon de prullenbak in, want met de achterstand moest ONR zelf aan het aanvallen. Daar hield Winsum redelijk eenvoudig stand en wist met Julian nog een mooie kans te creëren. Als Winsum dan aanviel en de bal verloor was het echter wel direct gevaarlijk. Het kostte de verdediging van Winsum wat tijd om zich in te stellen op de snelheid van de tegenstander en dat ging gepaard met twee grote kansen van ONR. Eén ging voorlangs en de andere ging er net in waarmee de stand weer gelijk werd (1-1). In de wedstrijd was vervolgens meer balans te zien, waarbij het Winsum niet goed lukte om de spitsen te bereiken. Die hadden veel ruimte en bij de eerste beste steekpass die wel goed was, was het ook direct weer raak. Sharugan gaf een schitterende diagonale pass op Ewoud die keurig met links aannam en met rechts de bal langs de keeper schoot en Winsum weer op voorsprong zette (1-2). Met die stand werden de kleedkamers voor de rust opgezocht.

Na rust was het Winsum dat de controle had en tot een kwartier voor tijd geen kans weg had gegeven. Sterker de kansen die er wel waren, waren voor Winsum. Bij één daarvan kon Julian alleen richting keeper maar zijn schot laag in de hoek werd nog net knap aangeraakt door de keeper. Even later werd Daniel weggestuurd in de diepte. Hij kon nog net een pass opzij geven en werd daarna getorpedeerd door de keeper van ONR. De scheidsrechter floot voor … buitenspel. Los van het feit dat daar al veel twijfel over was, had die overtreding echt afgefloten moeten worden. Het was het verkeerde signaal vanuit de leiding. Het versterkte de rommeligheid van alle partijen op het veld. Je merkte bij Winsum de irritatie toenemen en daarmee de concentratie afnemen. Dat uitte zich in een situatie waarin de spelers van Winsum vonden dat er een overtreding was gemaakt. De scheids liet hier doorspelen, maar bij Winsum was men te laat en restte een overtreding in de 16 en dus een penalty. De penalty was het eerste schot van ONR op doel in de tweede helft, dus erg zuur. Teveel spelers waren toen teveel met randzaken en te weinig met de echte wedstrijd bezig en ONR rook haar kans. Om wat onduidelijke redenen volgde een vrije trap aan de rand van de zestien van Winsum. De bal ging scherp richting eerste paal en door een misverstand in de verdediging rommelde de bal er in en stond Winsum 4 minuten na de gelijkmaker ineens achter (3-2). Winsum probeerde wel, maar echt lukken deed het niet meer. Er volgden nog kleine kansjes, maar het was uiteindelijk ONR die vlak voor tijd uit een identieke vrije trap situatie als eerder de 4-2 binnen schoot.

Een wedstrijd die zeker niet verloren hoefde te worden en zo ook maar anders had kunnen eindigen. Het zit soms in de details. Het team had de wedstrijd goed onder controle. Die controle begonnen de spelers kwijt te raken toen de irritatie over de scheidsrechter toenam. Als dat je zo beïnvloedt dat je dat uit en niet meer goed presteert is het verkeerd en daar proberen we de jongens bewust van te maken. Want het zal niet laatste keer zijn dat je vind dat het niet eerlijk gaat. Daar moet je mee leren omgaan, je voor dat soort afleidingen afsluiten en je blijven concentreren op je taak. Moeilijk, maar wat dat betreft was dit weer een harde les, maar één die er ook bij hoort. Los van deze les hebben we wel weer een opgaande lijn gezien in het voetbal en kunnen we met vertrouwen naar de volgende wedstrijd tegen VEV’67 C2 volgende week zaterdag om 9.00 uur op sportpark Schouwerzijlsterweg.