Na prima wedstrijden maar geen punten, was het voor Winsum C2 weer eens tijd om die punten wel te gaan pakken. Beoogd slachtoffer daarvoor was Helpman C2 dat met slechts één punt minder, één plek lager op de ranglijst stond. In de aanloop naar de wedstrijd werd de technische staf last minute geconfronteerd met nogal wat personele vraagstukken. Bij C1 waren er diverse afvallers en zoals het in de opleiding hoort springt een lager team dan bij. Geen ‘eigen team eerst’ principe, maar vanuit opleidingsperspectief jongens een kans geven op een hoger niveau. En zo speelden Jorn, Julian Bolhuis en in de tweede helft Marc bij C1, waar Lars al tijdelijk aan is toegevoegd. Voor de spelers mooi, voor de staf natuurlijk puzzelen. Dus was er met Ivan vanuit C3 versterking voor onder de lat geregeld en kon er dus zo op Sportpark Esserberg aan de wedstrijd begonnen worden.

Die wedstrijd verliep in eerste instantie wat rommelig. Duidelijk was wel dat Winsum wat makkelijker voetbalde en Helpman wat meer op de omschakeling loerde. Ondanks wat uitbraken wist Helpman geen echte kansen uit te spelen, waardoor keeper Ivan eigenlijk niet in de problemen kwam. Langzamerhand kreeg Winsum meer grip op de wedstrijd en begon ook kansjes en kansen te creëren. Er volgde een grote kans voor Ewoud die vrij met links kon uithalen, maar koos voor het naar binnen kappen naar zijn rechterbeen waardoor zijn schot nog geblokt kon worden. Even later was Daniel dichtbij, maar schoot net naast. Het duurde tot de 24e minuut voordat Winsum het verschil in de stand tot uitdrukking kon brengen. Een verkeerde uittrap van de keeper van Helpman werd goed aangenomen door Daniel en in de verre hoek binnen geschoten; 0-1. Een paar minuten later was het weer Daniel die in het strafschopgebied de bal voor zijn voeten kreeg. Eerst schoot hij de bal tegen de keeper, in de rebound tegen de paal en vervolgens in het doel; 0-2. Daarna volgden nog een aantal grote kansen, maar de stand veranderde niet tot de rust.

In de rust waren er complimenten voor het spel maar was er vooral ook aandacht voor het spel zonder bal. Niet stilstaan, maar bewegen en goed blijven anticiperen op wat er gebeurt. Er werden wat wisselingen toegepast en Marc kon met een ‘taxi’ vertrekken om de tweede helft bij C1 mee te spelen.

De tweede helft begon wat slordig van de kant van Winsum, waardoor Ivan meer dan in de eerste helft zijn keeperstalenten moest laten zien. Op twee momenten gooide hij zijn ziel en zaligheid voor de bal en voorkwam zo de voor Helpman zo belangrijke aansluitingstreffer. Toen Winsum de zaak weer wat beter georganiseerd had, kantelde het spelbeeld weer naar de helft van Helpman. Met een fantastische aanval maakt Daniel zijn derde. Het was een goal uit het boekje, die begon bij rechtsback Marnix die naar Sharugan speelde. Die bezorgde de bal bij rechtsvoor Robin die zijn man voorbij ging en de bal, perfect van de keeper af, voorgaf op Daniel die in één beweging scoorde. Even later scoorde Daniel zijn vierde en dus ook de vierde voor Winsum waarmee de eindstand op 0-4 kwam.

Een mooie overwinning met af en toe mooi combinatie voetbal van de kant van Winsum. En dat op een moment dat diverse spelers een ander team bijstaan. Een algehele teamprestatie dus om trots op te zijn. Dat geldt zeker ook voor de ouders/supporters die vanwege de late wisselingen in de selectie ook voor het rijden de nodige flexibiliteit aan de dag moesten leggen. Volgende week hoeft dat niet, want dan spelen we thuis tegen Lewenborg C1 op sportpark Schouwerzijlsterweg. Die wedstrijd begint om 8.45 uur.