Na een programma vrij weekend was het weer tijd voor de boys van C2 om het veld in te gaan. Tegenstander was Noordpool C1 en op grond van de uitslagen in de competitie was het de verwachting dat het een gelijk opgaande strijd zou worden. Met veel eerstejaars spelers moet Winsum C2 het niet zozeer van het fysieke hebben, maar moet het verschil voetballend gemaakt worden tegen de diverse C1 teams die het tegenkomt. Ook tegen Noordpool was dat de opdracht. Ga het fysiek, de duels, uit de weg door goed positiespel en een hoog baltempo.

De selectie van 16 was wat uitgedund. Max en Marnix konden om verschillende redenen niet meedoen en Lars is tijdelijk toegevoegd aan de C1 selectie. De 13 spelers die het moesten doen gingen richting hoofdveld waar zon en buien elkaar afwisselden. Bij tegenstander Noordpool was het een prettig weerzien met bekenden in hun technische staf. De herinneringen gingen terug naar de tijd dat de jongens als mini-F’jes vriendschappelijk tegen elkaar speelden. Maar kleine jongens worden groot …

En zo ging de wedstrijd van start. Winsum nam het initiatief en had de wedstrijd redelijk onder controle. Heel veel kansen vielen er niet te noteren, niet voor Winsum en niet voor Noordpool. Het balbezit was wel het meest voor Winsum en het liet af en toe ook prima combinaties zien, maar het ontbrak aan scherpte voorin om het de keeper van Noordpool echt lastig te maken. Toch was het een wonder dat het 0-0 was bij rust. Een fout in het strafschopgebied van Noordpool zorgde ervoor dat Julian Houtman in balbezit kwam en vanaf links bijna tegen de achterlijn richting keeper ging. Hij stiftte de bal richting verre hoek op de paal, waar de bal wat bleef liggen en het ook Robin niet lukte om de bal alsnog in het doel te schoppen. Het was uiteindelijk een speler van Noordpool die de bal tot hoekschop wist te verwerken.In de rust was er aandacht voor de snelheid van handelen. Teveel spelers denken meer tijd te hebben dan ze in werkelijkheid hebben. Het wachten, twijfelen of de extra handeling zorgt er te vaak voor dat een speler van de tegenstander er alsnog tussen kan komen. Het vloeiende in het spel en het voetballende voordeel verdwijnt daarmee als sneeuw voor de zon. Dat en het elkaar beter coachen waren de opdrachten voor de tweede helft.

Die tweede helft begon Winsum prima. Na vier minuten kreeg het een corner die verdiend was na goed doorjagen door Robin. De bal werd strak voorgegeven door Julian Bolhuis, waarna Robin de bal met zijn rug of achterhoofd in de touwen joeg voor de 1-0. Winsum had de wedstrijd onder controle en kreeg steeds meer ruimte om te voetballen. Met nog een kwartier te spelen was Winsum in de aanval tot een foute pass op het middenveld het hele team op het verkeerde been zette. Noordpool speelde de omschakeling prima uit en scoorde de gelijkmaker; 1-1. Kort daarna kreeg Winsum een dot van een kans toen Robin vanaf rechts alleen richting doel ging. Daniel liep in het midden mee en stond volledig vrij, maar waarschijnlijk zag Robin hem niet want hij koos voor een hard schot die over en naast ging. En daar waar je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. De concentratie was wat weg en de verdedigende taken werden soms wat gelaten voor wat het was. En zo kon een geheel vrijstaande middenvelder van Noordpool na een goede aanval de 1-2 binnenschieten. Winsum resteerde nog te weinig tijd en kwam niet verder dan mooie volley van Jaden die net naast ging.

De quote ‘deze had je niet hoeven te verliezen’ hadden we al eerder gehoord dit jaar, maar ging ook voor deze wedstrijd op. Het is in elk geval duidelijk waar de verbeterpunten voor het team en de diverse spelers liggen. En daar gaat het tenslotte om in de opleiding. Volgende week gaan we naar de Esserberg waar Helpman C2 de tegenstander is. Voor de liefhebbers begint de wedstrijd om 9.30 uur.