Na de verloren ‘vakantie’ wedstrijd van vorige week konden de boys van C2 hun borst nat maken voor de confrontatie tegen het nog ongeslagen DVC C1.  Met een voltallige selectie waar alleen Jaden vanwege een blessure niet kon meedoen werd de reis naar Appingedam aangevangen. Op het drukke sportpark was meer groen-wit te zien, want op hetzelfde tijdstip bleek nog een team van Winsum te moeten spelen.

De voorbespreking en warming-up lieten al meer concentratie zien dan vorige week. En dat was ook direct vanaf de start van de wedstrijd merkbaar. Winsum speelde brutaal, scherp en wachtte zeker niet af. Direct in de tweede minuut was het dan ook raak door een mooi laag schot van Julian Bolhuis. Die stand bleef lange tijd staan in de eerste helft omdat Winsum goed stond te verdedigen. Het had geluk bij een afstandsschot die via de lat en het hoofd van Jorn over het doel ging, maar verder had DVC geen heel grote kansen. Winsum aan de andere kant was heel dichtbij haar tweede treffer toen Stein opkwam en goed in de diepte werd gestuurd door Keo. Stein liep vanaf links schuin richting keeper en schoof de bal met zijn linkerbeen langs de uitkomende keeper … op de paal. In de tussentijd werd duidelijk dat ook anderen er veel aan deden om de punten voor DVC binnen te halen. Zo werd twee keer dubieus voor buitenspel gevlagd, waarbij in één geval Robin van eigen helft (!) kwam. Het deed de sfeer niet veel goed. Er was veel irritatie en dat uitte zich ook in meer overtredingen. Een keiharde charge op Sharugan had met het oog op wat later in de tweede helft gebeurde wel iets meer verdiend dan een vrije trap, maar de scheids hield de kaarten op zak. Ondertussen was DVC op 1-1 gekomen na een onoplettendheid in de defensie van Winsum. Met die stand werd ook de kleedkamer opgezocht om wat af te koelen.

In de rust werd los van de tactiek even stil gestaan bij de diverse dubieuze beslissingen. De oproep aan de spelers was om zich met hun eigen taak bezig te houden en niet in discussie te gaan met de scheids of anderen. Uit de lichaamstaal en houding van de scheids was wel duidelijk dat die daar genoeg van had en de ervaring leert dat er dan nog meer tegen je gefloten wordt.

In de tweede helft had Winsum het moeilijk. DVC draaide de duimschroeven aan en was meer in balbezit. Toch bleek ook nu dat DVC achterin kwetsbaar was en veel ruimte liet. Daarvan dacht Daniel te profiteren, maar die werd in doorgebroken positie onderuit gehaald. Het leverde Winsum een vrije trap op net buiten de zestien, die helaas via de muur over de achterlijn ging. Kort daarna kreeg Max een gele kaart voor een stevige overtreding. Op zich terecht, maar wel zeer opmerkelijk gezien de eerdere situaties aan DVC kant waar dan minstens rood en geel gegeven had moeten worden. Het versterkte alleen maar het idee dat er iets teveel één kant op gefloten werd. Tot 4 minuten (!) voor tijd wist Winsum stand te houden. Daarvoor was het wel nodig dat Stein tot twee keer toe een bal van de lijn moest halen en daarmee uitgroeide tot ‘man of the match’. Helaas was de concentratie in het team bij een corner onvoldoende waardoor een speler van DVC ongedekt bij de tweede paal de 2-1 kon scoren. In dezelfde minuut volgde ook nog de 3-1 na een vrije trap vanwege praten tegen de scheids. In de laatste minuten gaf Winsum niet op, maar had het niet de kracht meer om het verschil te maken. De scheidsrechter zag nog wel een overtreding van Max die hij geel waard vond, waardoor laatstgenoemde van het veld kon. De 4-1 viel nog ver in blessuretijd en maakte het geheel bijzonder geflatteerd.

Met een katerig gevoel werd het sportpark verlaten. Winsum speelde een sterke pot en maakte, zeker in de eerste helft, indruk op de aanwezigen. Over de hele wedstrijd gezien had DVC een wat betere, sterkere ploeg en dat maakt een verlies misschien nog wel acceptabel. Wat er allemaal omheen gebeurde maakt het dat zeker niet. Maar je hebt het er maar mee te doen! Volgende week is C2 vrij en de week erna ontvangen we Noordpool C1 op sportpark Schouwerzijlsterweg. Die wedstrijd begint om 8.45 uur.