Achteraf was het bij de warming-up in het positiespel al zichtbaar. Er ging net even teveel verkeerd. Vaak een stap te laat, passes die te hard of te zacht waren en ballen die ver van de voet sprongen. De vakantieweek eiste haar tol. Een ander ritme en waarschijnlijk te weinig slaap deed de concentratie van veel spelers geen goed. En dat terwijl de seinen toch zeker op groen stonden. De wedstrijd van vorige week was misschien wel de beste tot nu toe in het seizoen. De stijgende lijn was zichtbaar en de verwachtingen waren hoog.

Lars en Ewoud konden om dezelfde reden als een week eerder niet meedoen, maar daar tegenover stond dat Julian Houtman deze week per direct was overgeheveld naar C2. Daarom kon er toch met drie wisselspelers aan de wedstrijd begonnen worden. De start van de wedstrijd was slap van de kant van Winsum. Er werden bijna geen duels gewonnen, de tweede bal leek bijna continu voor Omlandia te zijn. Zeker op het middenveld liep Winsum te veel achter de feiten aan. Toch kreeg Winsum wel wat kansen. Daniel kon alleen richting keeper, maar schoot niet hard genoeg in. Even later overkwam Robin hetzelfde. En daar waar je zelf niet scoort doet de tegenstander dat dan wel. Een diepe bal werd gemist in de verdediging, waarna een speler van Omlandia er aan hun linkerkant vandoor was. Jorn kwam nog goed uit, maar kon niet voorkomen dat de 0-1 werd gescoord. Even later scoorde Omlandia bijna de tweede maar was het Jorn die knap redde. Daarop volgde de beste kans van Winsum. Julian Bolhuis zette aan voor een solo en kwam alleen voor de keeper die heel knap redde op het harde lage schot. Ondertussen waren Stein en Marc gewisseld worden vanwege opgelopen blessures, waarmee ook de opstelling op de schop moest. Met dat gegeven werd de kleedkamer opgezocht voor de rust.

In die kleedkamer werd duidelijk gemaakt dat er echt uit een ander vaatje getapt moest worden, wilden de jongens dit nog in winst omzetten. In de tweede helft bleek dat dit niet aan dovemans oren gericht was. De inzet was prima, maar de uitvoering was helaas niet altijd even goed. Winsum had veel balbezit, maar tot grote kansen kwam het niet echt meer, alhoewel de keeper van Omlandia met een mistrap nog bijna zelf voor de gelijkmaker zorgde. Daniel was daarna nog dichtbij na een prima voorzet van Keo, maar raakte de bal jammer genoeg niet goed genoeg. Aan de andere kant werd door de verdediging helemaal niets meer weggegeven. Dat versterkte het gevoel alleen maar meer dat de achterstand echt onnodig was. Maar de stand was wat het was en in de resterende minuten lukte het Winsum niet meer om het te veranderen waarmee de tweede nederlaag van het seizoen een feit was.

In de nabespreking bleef één woord hangen en dat was ‘vakantiestemming’. Al met al was dat de beste samenvatting van deze wedstrijd. De schade opgelopen in de eerste helft bleek niet meer te herstellen, maar bracht weer een wijze les. Een les die zeker nodig is wanneer volgende week het sterke DVC in Appingedam de tegenstander is. Voor de liefhebber begint die wedstrijd om 10.30 uur op Sportpark Burg.Welleman.