Na de afgelasting van vorige week konden de jongens weer aan de bak en wel in Haren tegen Gorecht C2. Plaats van handeling was Tunnelveld 1. Toen we dat lazen keken we wel even op, maar op sportpark De Koepel liggen ook velden aan de andere kant van de doorlopende weg die via een tunnel te bereiken zijn. Het eerste veld na de tunnel bleek Tunnelveld 1 te zijn en toen spelers en supporters dat gevonden hadden, kon de wedstrijd beginnen.

Winsum was niet compleet. Door een blessure moeten we Ewoud een aantal weken missen. Verder bleek Julian nodig bij de C1 net als Lars. De afspraak was echter dat Lars ook een deel van de wedstrijd van zijn eigen team zou meevoetballen. Met wat puzzelen en improviseren stond er al met al toch een prima team aan het begin van de wedstrijd.

Die wedstrijd begon wat aftastend. Winsum had het meeste balbezit, waarbij Gorecht duidelijk op de omschakeling loerde met één of twee snelle spelers voorin. Gedurende de hele wedstrijd kwam daar een aantal keer gevaar uit, maar overwegend had de verdediging de zaak goed onder controle. Langzaam aan kwam Winsum steeds meer bij het doel van Gorecht. Het was Daniel die de ban brak na een corner van Lars. Daarna ging het snel want drie minuten later stond het 0-3 voor Winsum na goals van Robin en Keo. Winsum kreeg ontzettend veel ruimte om te voetballen, maar speelde dat niet altijd even zorgvuldig uit. Tot Keo door de verdediging glipte en de 0-4 scoorde. Binnen een minuut was het al weer 0-5 toen Robin goed doorjoeg op de keeper, die de bal verkeerd raakte en Robin alleen richting leeg doel kon. Dat was het sein voor iets teveel individueel spel waarbij iedereen leek te willen scoren. En wat gebeurt er dan juist niet, inderdaad; scoren. Met de 0-5 stand werd het rust.

Na de rust was de concentratie nog niet optimaal, want het was Gorecht dat het meest attent was bij een corner en de 1-5 scoorde. Dat leek een wake-up call voor de Winsummers want vanaf dat moment werd er weer met meer overtuiging en inzet gevoetbald. Op een paar uitbraken na kwam Gorecht er dan ook niet echt meer aan te pas en was het Winsum dat de score verder uitbouwde. Jaden scoorde met een mooie lob en Robin prikte zijn derde van de dag binnen en zette daarmee de 1-7 op het scorebord. De mooiste goal volgde en dat kwam vooral door de voorbereidende actie van Yordi die tot kippenvel bij de technische staf leidde. Yordi kreeg de bal diep in het strafschop gebied, controleerde de bal, hield even in, keek en zag Sharugan vrij staan. Met een strakke pass bediende Yordi  Sharugan die niet veel meer hoefde te doen dan de bal binnen schieten voor de 1-8. De laatste goal was ook van Sharugan waarmee de eindstand op 1-9 kwam.

Volgende week volgt de inhaal bekerwedstrijd tegen Lycurgus C1. Een team dat een niveau hoger uitkomt en dus is het interessant om te zien hoe we daar tegen spelen. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Schouwerzijlsterweg en begint om 9.00 uur.