Op het programma stond een bezoek aan sportpark West-End, waar de tegenstander uit de eerste bekerwedstrijd Lycurgus C2 nu de opponent was in de tweede competitiewedstrijd. Geen onbekende tegenstander dus en met de wetenschap dat die eerste wedstrijd met 7-1 gewonnen was, gingen we met vertrouwen op pad. Helaas konden Lars, Marnix en Ewoud om verschillende redenen niet meedoen en dus was het wisselbeleid met één wissel vandaag eenvoudig.

De wedstrijd was nog geen 4 minuten oud of de 0-1 lag al in het doel na een prima actie van Julian. Lycurgus gaf veel ruimte weg en daar wist Winsum prima van te profiteren. Meerdere keren kwamen de jongens in gevaarlijke positie voor de keeper van de tegenstander, maar helaas was het niet resoluut genoeg en werd er net even te lang getwijfeld. Aan de andere kant kreeg Lycurgus ook flinke kansen, maar was Jorn een goede sta-in-de-weg. Winsum liep uit naar 0-3 door Keo en Robin, waarna Lycurgus de 1-3 scoorde. Daarna volgde één van de twee schitterende doelpunten van de dag. Een bal kwam vanaf de linkerkant voor de voeten van Julian die vanaf ca. 25 meter snoeihard uithaalde en in één lijn binnenschoot. We denken dat de keeper deze bal nooit gezien heeft; 1-4. Even later was het weer Julian die de 1-5 binnenschoot, waarna Lycurgus nog kon profiteren van een letterlijk en figuurlijk slippertje in de verdediging; 2-5. De laatste goal van de eerste helft kwam op naam van Daniel die prima werd weggestuurd door Sharugan en de 2-6 scoorde.

De rust werd gebruikt om vooral ook tactisch wat puntjes op de i te zetten. Ondanks de voorsprong lukt het Winsum maar niet de strijd op het middenveld volledig te winnen. Met wat aanwijzingen gingen de jongens het veld in voor de tweede helft. In die tweede helft regende het kansen voor Winsum en in mindere mate ook voor Lycrugus. Het was uiteindelijk Keo die zijn tweede scoorde nadat de keeper een hard schot van Jaden niet onder controle kreeg; 2-7. Het slotakkoord en tevens tweede van de mooie doelpunten was voor Lycurgus. Een jongen ging er aan hun liinkerkant vandoor en klopte vanaf de rand van de zestien de uitgekomen Jorn met een schitterende lob. Daarmee werd het 3-7 wat ook direct de eindstand was.

Een nuttige wedstrijd voor het team van Winsum, die ogenschijnlijk eenvoudig gewonnen werd, maar waar wel degelijk hard voor moest worden gewerkt. Voor de staf waren er duidelijke leerpunten te zien. Volgende week kunnen de jongens de ontwikkeling doorzetten, wanneer we GVAV C3 op sportpark Schouwerzijlsterweg ontvangen om 9.00 uur.