Na de enorme regenval vorige week was het nu goed toeven op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg. Met twee wisselende bekerwedstrijden in de benen, begon de competitie met de wedstrijd tegen het derde team van Be Quick. Bij de warming-up werd direct duidelijk dat de fysieke verschillen in deze leeftijdsgroep nogal fors kunnen zijn. In die warming-up verloor de tegenstander haar enige wissel door een blessure. Winsum miste alleen Max vanwege ziekte en kon dus met drie wissels aan de wedstrijd beginnen.

Die wedstrijd was nog maar kort aan de gang of de eerste tegengoal van het seizoen was geïncasseerd. Een opkomende speler kreeg iets teveel ruimte en schoot van buiten het strafschop gebied de bal strak in de kruising achter keeper Jorn. Het was een domper op de start van het seizoen en leek ook wel wat verlammend te werken. Het team leek geïmponeerd door deze tegengoal en de fysieke kracht van de tegenstanders.  Veel duels werden verloren, de greep op het middenveld miste, waardoor de verdediging bijna continue in gevaarlijke situaties terecht kwam. Na 10 minuten volgde de 0-2 na een strafschop en drie minuten later leek de wedstrijd beslist na de 0-3. Maar duidelijk is wel dat het met de mentaliteit van de groep wel goed zit. Er werd niet opgegeven, sterker er werd een tandje bij gezet. Winsum begon meer te voetballen en kwam nu ook veel meer op de helft van de tegenstander. Dat maakte ook fouten, maar al dan niet grote kansen voor Marc, Julian, Daniel en Jaden gingen er niet in. Vlak voor rust maakte Be Quick De 0-4 uit een voor hun mooie aanval en daarmee gingen de teams naar de kleedkamer.

In de rust werd er gesproken over de wijze waarop sommige spelers de duels aangingen of juist niet aangingen. Dat de tweede bal daardoor bijna steeds voor de tegenpartij was en dat er dus uit een ander vaatje getapt moest worden. Dat en een tactische verandering zorgde er voor dat er in de tweede helft meer evenwicht leek in het spel. Leek, want het was toch weer Be Quick dat scoorde en de stand op 0-5 zette. Winsum liet ondanks dat bij vlagen prima voetbal zien en werden de kansen ook steeds groter. Uiteindelijk was het een strafschop waarmee de keeper van Be Quick werd gepasseerd. Die volgde nadat Ewoud na een solo onderuit geschoffeld werd in het strafschopgebied, waarna Julian de strafschop strak in de hoek verzilverde; 1-5. Daarna kreeg Winsum zeker kansen op meer, maar de afwerking liet te wensen over. En juist daar zat ook een verschil met de tegenstander, want waar Winsum probeerde was het slotakkoord voor Be Quick. Een onmogelijk bal vanaf de zijlijn vloog direct in de bovenhoek van de goal waarmee de eindstand op 1-6 kwam.

Voor C2 zijn dit bijzonder leerzame wedstrijden. Ook tegen fysiek sterkere tegenstanders moet je je leren wapenen en op een andere manier de strijd aangaan. Met name de tweede helft liet het team zien dat het dat wel oppikt, maar een 0-4 stand is dan uiteraard lastig goed te maken. Van de trainer kreeg de ploeg de complimenten dat het ondanks zo’n achterstand bleef knokken en doorgaan. Volgende week gaan we naar Groningen voor de wedstrijd tegen Lycurgus C2. Op Sportpark West-End begint die wedstrijd om 9.00 uur.