En zo kwam de competitie ten einde op de plek waar het seizoen ook begon. Was het op 25 augustus 2018 nog een oefenwedstrijd, op 25 mei 2019 speelden Winsum en Gorecht op de laatste competitieronde tegen elkaar in Haren. Werd het destijds in de oefenpartij 1-4, nu werd het 1-3 door doelpunten van Teun, Milan en Jarickson. Toen was iedereen nog onwetend over de kracht van Winsum, nu wisten alle tegenstanders in de competitie dat maar al te goed. Geen enkele ploeg had van Winsum kunnen winnen, andersom had Winsum alle ploegen verslagen. Het is erg vreemd te schrijven dat het team ongeslagen tweede is geworden, of gedeeld eerste zoals je ook zou kunnen zeggen. Want het doelsaldo was uiteindelijk het verschil. Het wordt wat zuur als je daarbij moet schrijven dat je twee keer hebt gewonnen van de uiteindelijke kampioen. Het wordt wat zoeter als je daarmee kan constateren dat je dus de beste ploeg in de competitie bent, maar helaas niet de meest constante. Het wordt mooi als je ziet wat voor ontwikkeling het team heeft doorgemaakt en hoe er zeker in de tweede competitiehelft werd gevoetbald. Het wordt fantastisch als je de ontwikkeling van elke speler ziet. Dit verslag staat in het teken van die ontwikkeling.

Jorn

Wij vragen ons af of er een keeper is met zoveel assists op zijn naam. Door snelle spelhervattingen heeft hij verschillende keren de spitsen bediend. Jorn heeft zich ontpopt als een betrouwbare keeper met een fantastische trap in beide benen. Hij kan de bal op de ‘stropdas’ van de rechtsback leggen. Daarbij heeft hij een sterke reflex en is hij 1-op-1 ijzersterk. Dit jaar heeft hij zich meer laten gelden en laten zien dat hij de baas in de ‘16’ is. Dat er maar liefst 11 keer de nul is gehouden is geen toeval.

Jaden

Als rechtsback en centrale verdediger bleek Jaden vrijwel niet te passeren. Was Jaden in duel dan wist je bijna zeker dat dat een balverovering was. Krachtig met veel loopvermogen, dat typeert Jaden. Ook Jaden ging mee in het steeds beter, maar vooral ook rustiger, voetballen met oog voor de voetballende oplossing.

Daan

De revelatie van het seizoen. We hebben de prijs niet, maar Daan zou talent van het jaar zijn. Als eerstejaars heeft Daan zich op fantastische wijze staande gehouden als centrale verdediger. Positioneel goed, sterk en slim in de duels en simpel voetballen waar het moest was hij bijzonder betrouwbaar en een belangrijke schakel bij de slechts 16 tegengoals in dit seizoen.

Marc

Reserveaanvoerder en rots in de branding. Ijzersterk in het ‘doordekken’ en een plaag voor menig directe tegenstander. Zorgde samen met Lars voor de juiste veldbezetting. Marc heeft ook op het middenveld gespeeld, maar heeft met name laatste maanden ontwikkeld tot een zelfverzekerde centrale verdediger met veel rust aan de bal en oog voor de vrijstaande speler wat het voetbal van achteruit zeker ten goede kwam

Lars

Aanvoerder van de ploeg en verbaal ook het meest aanwezig op het veld. Heeft gedurende het seizoen een verandering doorgemaakt waarin het sneller handelen centraal stond. Was het in het begin van het seizoen nog veel de lange bal of te afwachtend ‘pingelen’, aan het eind van het seizoen speelt Lars sneller en directer, draagt aanvallend zijn steentje bij en schakelt direct om als het moet.

Ewoud

Over ontwikkeling gesproken. In de eerste bekerwedstrijd tegen Bedum speelde Ewoud een hele goede wedstrijd als rechtsbuiten. De laatste wedstrijden stond hij rechtsback. Dat bleek gedurende het seizoen echt zijn plek. Van de backs werd dit jaar veel gevraagd en Ewoud vulde dat heel goed in, met zijn snelheid en slimheid wist hij menig tegenstander op hun eigen helft af te troeven, de bal te veroveren en daarmee diverse assists te geven.

Kaylien

Als het gaat om ontwikkeling is Kaylien ook een mooi voorbeeld. Dat Kaylien kan voetballen was zeker wel bekend. Zijn aanname en passing zijn bijzonder goed ontwikkeld. Met een drive om altijd naar voren te willen spelen, zorgt hij voor soms verrassende en creatieve oplossingen. Dit seizoen werd Kaylien ook fysiek steeds sterker en bleek hij ook in de duels steeds moeilijker af te troeven.

Stein

Evenals voorgaande jaren startte Stein het seizoen als verdediger binnen het team. In de uitwedstrijd in november tegen Zuidhorn werd het experiment ingezet, maar pas na de winterstop werd de impact van Stein op het middenveld duidelijk. Veel energie, veel duelkracht, veel diepgang en meerdere goals waren het resultaat. Een mooie ontwikkeling voor een speler waar menig tegenstander in de wedstrijd en op de training niet voorbij komt.

Eduard

In het begin van het seizoen overtuigde Eduard als eerstejaars centraal op het middenveld. Met een prima techniek en slimheid in de duels verraste hij menig tegenstander, maar ook de technische staf. Toch kreeg Eduard gedurende het seizoen te maken met een dipje. Met meer trainen is hij daar langzaam weer uitgekomen en liet hij zeker de laatste weken weer van prima waarde te zijn voor de ploeg.

Milan

Na een lastig eerste jaar in JO15-1 werd in dit seizoen de weg omhoog weer langzaamaan ingezet. Met gepaste trainingsintensiteit en wedstrijdminuten heeft Milan de laatste wedstrijden weer laten zien waarom hij altijd al als een goede voetballer te boek stond. Sterk aan de bal, duelkracht en soms een fameuze dribbel waren de afgelopen weken weer zichtbaar. Een van de mooiste doelpunten van dit seizoen staat ook op naam van Milan, namelijk een omhaal tegen Peize. Niet zo mooi als die van Van Basten, maar toch …

Nina

Voor Nina gebeurde dit jaar wel heel veel. Nina leek wel in twee teams te spelen. Zowel de JO15-1 als ook Dames 1. Bij JO15-1 was het zoals altijd Nina die vol de duels in ging en er ook veel won. Punt was dat de voortzetting na zo’n balverovering in het begin van seizoen wat te wensen over liet. De laatste weken, ook op een andere positie, was dat totaal verdwenen en speelde Nina bijzonder goede wedstrijden.

Sargon

Dat Sargon een fantastische balbehandeling heeft, was zeker geen geheim, maar de technische staf en menig toeschouwer vond dat het allemaal wel wat effectiever kon. Dat hij nog veel meer uit zijn kwaliteiten kon halen. Nou dat hebben we geweten. Veel assists, veel goals, maar ook simpel een keer een bal terug, meeverdedigen (!) en als hoogtepunt het vooropgaan in de omschakeling toen dat nodig was. Oftewel de ontwikkeling van baltovenaar naar complete voetballer.

Jarickson

Nieuw binnen de ploeg dit seizoen was Jarickson. Vanaf dag 1 was duidelijk dat met Jarickson een doelpuntenmachine was binnengehaald (47 doelpunten in alle wedstrijden). Maar de verhalen gingen snel rond en tegenstanders gingen zich instellen op hem. Daar lag de ontwikkeling voor Jarickson. Was hij tot dan toe (te) weinig weerstand gewend, nu moest hij daar slim mee omgaan. Met behulp van spitsentrainer Fokko heeft Jarickson daar geweldige stappen in gezet, waarbij ook duidelijk is dat het plafond zeker nog niet is bereikt.

Teun

Voor Teun begon het seizoen in JO15-2. Na een aantal prima invalbeurten werd Teun in overleg definitief over geheveld naar JO15-1. Met zijn prima techniek en snelheid bleek Teun een welkome aanvulling in de spits naast Jarickson. Het alleen maar letten op Jarickson was voorbij ook Teun bleek gevaarlijk en pikte menig doelpunt en assist mee.

Sven

De omgekeerde route van Teun bewandelde Sven. In de eerste (beker)wedstrijden kon Sven nog prima meevoetballen, maar het fysieke geweld in competitiewedstrijden ging ten koste van zijn zelfvertrouwen en voetbalplezier. In overleg is besloten om dat terug te winnen in de JO15-2 en daarmee de basis te leggen voor een goede ontwikkeling naar het team van volgend seizoen.

Meez

Meez is een speler met een bijzonder sterke duelkracht. Hij heeft een sterke wil om de bal te veroveren. Gek genoeg ging dat in het begin van het seizoen nog wel eens gepaard met gemakzucht, verkeerd staan, te laat in een duel komen, .... Een ‘schop onder de kont’ was dan nodig om Meez weer bij de les te krijgen. Die ‘les’ is de laatste maanden niet meer nodig. Meez speelt scherp en geconcentreerd en zit de tegenstander tot op de eigen helft op de huid. Een belangrijke factor in het overrompelende spel van de afgelopen weken.

Quincy

Jonge trainer, waar bij menigeen vooraf wel wat twijfel was of hij dit aankon. Straalde vanaf dag 1 gezag en autoriteit uit. Heeft dit seizoen laten zien een tactisch slimme trainer te zijn die zijn ideeën over voetbal goed op ploeg kon overbrengen via trainingen en de besprekingen. Quincy weet hoe hij met elk individu afzonderlijk het beste kan omgaan en weet zo een ieder te prikkelen het beste uit zichzelf te halen.

Fokko

Belangrijke schakel voor de spirit, het enthousiasme in en de ontwikkeling van het team. Sparring partner voor Quincy. Heeft ook diverse trainingen met het team afgewerkt en kon zich richten op specifieke training van sommige spelers. Zorgde met de samenvattingen van de wedstrijden voor extra betrokkenheid van de ouders bij de verrichtingen van hun kinderen.

 

Naast genoemde spelers en stafleden moet natuurlijk ook de (bijna) vaste vlaggenist Tim worden genoemd. Ook bij wedstrijden om 8:30 uur stond hij gewoon present als grensrechter. Een groot compliment daarvoor! Ook niet te vergeten is de inbreng van Davey die met zijn ongelimiteerde inzet en doelpunten ook een belangrijke bijdrage aan dit seizoen heeft geleverd. Tenslotte een dank voor de best wel fanatieke oudergroep die het team overal heen bracht en steunde. Bij de wedstrijd in Haren waren gisteren bijzonder veel ouders aanwezig. Heel, heel mooi!

Dat seizoen zit er wat betreft de competitie op. Er volgt als definitieve afsluiting nog een toernooi in Bedum op 16 juni. Daar zal deze groep nog een keer vlammen en kan je live zien wat hierboven allemaal is beschreven. Ik zou die kans niet laten liggen …