De titelstrijd in Hoofdklasse is er een om van te smullen. Twee ploegen, HFC en Winsum, die maar gelijk op blijven lopen en elkaar tot het uiterste drijven. Met de laatste 3 wedstrijden tegen de nummer 3, 4 en 5 heeft Winsum op papier een zwaarder programma dan HFC, maar het laat al weken zien in topvorm te zijn. Vorige week werd nummer 4 Bedum met 5-1 aan kant gezet en nu kwam nummer 5 Hoogezand op bezoek in Winsum. In de heenwedstrijd hadden de ploegen met 2-2 gelijk gespeeld, maar had Hoogezand flink indruk gemaakt door met 10 man in de tweede helft Winsum af en toe scheel te tikken. In de allerlaatste seconden wist Hoogezand zelfs een 1-2 nederlaag te voorkomen. Een doelpunt waar Winsum, zeker met de huidige stand, niet graag aan terugdenkt. Voor deze thuiswedstrijd was Eduard afwezig en hadden Teun en Ewoud wat blessures, waardoor zij niet de hele wedstrijd inzetbaar waren. Davey sloot daarom aan.

Het belang van deze wedstrijd was dus wel duidelijk. Er moest door Winsum gewonnen worden. Bij de voorbespreking werd daar eigenlijk niet bij stil gestaan. Alle spelers begrepen het belang en hoe er gespeeld moest worden. Het gaat in deze fase van het seizoen nog om details. Voor deze wedstrijd was het zaak het team volledig scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd te laten beginnen. En of dat lukte! De eerste 25 minuten van het team waren misschien wel het beste wat dit team dit seizoen heeft laten zien. Er werd ‘volle bak gas gegeven’ zoals het zo mooi heet. Overal op het veld werden de spelers van Hoogezand afgetroefd. Winsum zette bijzonder hoog druk en dwong daarmee fouten af en speelde zelf goed en geconcentreerd. Na 40 seconden had de eerste goal al kunnen vallen, maar Davey schoot loeihard op de lat. Toen de rookwolken wat waren opgetrokken na 22 minuten, stond er 5-0 (!) op het scorebord. Dat had met gemak meer kunnen zijn, maar onder andere de paal stond meer goals in de weg. Vanaf dat moment herpakte Hoogezand zich enigszins, maar tot kansen kwam het gewoonweg niet. Winsum leek wat gas terug te nemen, maar kreeg nog een dot van een kans op meer maar het bleef bij 5-0 tot de rust.

In de rust was er vooral aandacht voor om nu rustig te blijven binnen de hectiek van de wedstrijd. Bij Hoogezand was de nodige irritatie merkbaar dat zich uitte in wat steviger spel. De spelers werd op het hart gedrukt hier niet in mee te gaan, het te negeren en vol geconcentreerd te blijven op het spel waar veel complimenten voor werden uitgedeeld. Met die opdracht ging het team naar het veld.

Daar was in de eerste minuten van de tweede helft meer evenwicht in de wedstrijd te zien. Het overrompelende van de eerste helft was weg, Hoogezand leek het achterin wat beter voor elkaar te hebben en Winsum was ook wat slordiger. Tot kansen kwam het in die fase voor beide teams eigenlijk niet. Tot een speler van Hoogezand plots uit het niets dwars door het midden weg was en zo de 5-1 kon scoren. Dat leek een soort wake-up call want Winsum kreeg weer meer de geest en wist via Davey koppend uit een voorzet te scoren en even later was het Jarickson die hard de 7-1 binnenschoot. Het laatste doelpunt was voor Hoogezand dat in een scrimmage voor het doel het meest effectief was en de 7-2 eindstand op het bord zette.

Na afloop wreven diverse toeschouwers zich in de ogen van wat ze toch gezien hadden. De eerste helft was van een hoog niveau van de kant van Winsum en had wel iets van een demonstratie. Er waren veel complimenten en het besef groeide dat er met dit team dit jaar echt iets heel bijzonders is neergezet. Elk individu in het team laat enorme groei zien en er heerst echt een voetbalspirit. Het is een team dat voor elkaar wil werken, dat elkaar helpt en waar vooral ook bijzonder veel plezier is. Het is dan bijna jammer om te schrijven dat volgende week alweer de laatste competitiewedstrijd is, maar wetende dat elke speler de lessen van dit seizoen in de rugzak heeft gaan we daar zeker nog meer van zien en genieten in de toekomst.

Omdat HFC met 4-0 won van Zuidhorn komt het allemaal op de laatste competitieronde aan. Dan speelt Winsum tegen nummer 3 Gorecht om 14:15 uur in Haren. HFC neemt het op tegen GVAV C2 om 12:30.

STM 4820