Werd in de eerste seizoenshelft vanaf augustus tot in december elke zaterdag gevoetbald, in de tweede seizoenshelft is dat anders. Het programma wordt meerdere malen onderbroken door inhaal- en vrije speelrondes. Een ideale mogelijkheid dus om het ook eens op te nemen tegen andere tegenstanders. En zo vertrok een flink aantal auto’s op zaterdagmorgen richting Hoogeveen voor een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van HZVV. Deze ploeg speelt in de derde divisie en doet dat met een 5e plaats niet onverdienstelijk. Een sterke tegenstander dus en een ideale mogelijkheid om de ploeg voor te bereiden op een reeks van vier ‘finales’ die Winsum in mei gaat spelen.

Met een volledige, maar niet helemaal fitte selectie werd zogezegd afgereisd naar Hoogeveen. Op het prachtige sportcomplex aldaar zagen we een glimp van hoe het clubgebouw van de vv Winsum er in het komende jaar uit komt te zien. Veel tijd hadden we daar niet voor, want de wedstrijd begon een kwartier eerder en dus was de voorbereiding wat sneller dan gebruikelijk. Of het daar aan lag zullen we niet weten, maar feit is wel dat Winsum binnen 10 minuten met 2-0 achter stond. De verdediging had geen grip op de snelle sterke spelers en het was even alle hens aan dek. Het was mooi om te zien hoe de ploeg dat zelf oploste en na ruim een kwartier meer grip kreeg op de tegenstander en op de wedstrijd. Sterker, Winsum begon ook kansen te krijgen via met name Jarickson en Sargon. Maar daar waar bij Winsum de afwerking te wensen overliet was het HZVV die in een counter uiterst effectief de 3-0 binnen schoot. Dat was ook tegelijk de ruststand.

Alhoewel een 3-0 achterstand nieuw was voor de ploeg, was er zeker geen sprake van wanhoop in de rust. Er was zelfs de overtuiging dat de stand helemaal niet overeenkwam met de verhoudingen op het veld en dat er echt wel iets te halen viel. Met de opdracht om scherp te beginnen gingen de spelers weer naar het zonovergoten veld.

De tweede helft was nog maar koud begonnen of Jarickson werd weggestuurd, was eerder bij de bal dan de keeper, omspeelde hem en scoorde de 3-1. Dat was precies wat de ploeg nodig had. Enkele minuten later kwam dezelfde Jarickson vanaf links naar binnen en schoot hard op de paal. Dat was pech, maar gaf de dadendrang van Winsum wel aan. Winsum bleef aandringen en op het moment dat een aantal HZVV supporters vonden dat Winsum niet echt een voetballende ploeg was, kreeg het steeds meer balbezit en begon het ook te tikken. HZVV kon niet meer dan zich richten op de counters, waar het heel gevaarlijk was, maar moest het qua inzet en voetballend echt even afleggen tegen Winsum. De kansjes werden kansen totdat Stein een mooie voorzet van Sargon met de binnenkant voet in het doel schoot voor de 3-2. Helemaal gek werd alles wat Winsum was toen Jaden uit een scrimmage kort voor tijd de 3-3 binnenschoot. Helaas voor datzelfde alles wat Winsum was, was dat niet het slotakkoord. Een speler van HZVV ging richting achterlijn gaf voor waar een eerste schot nog werd gekraakt, maar de rebound wel in het doel vloog voor de 4-3 en tevens eindstand.

Na afloop waren de spelers, staf en supporters het er wel over eens dat dit een leuke en boeiende wedstrijd was om naar te kijken. De veerkracht en het spel van Winsum  in de tweede helft was heel mooi om te zien en geeft veel vertrouwen. Het leek wel of de ploeg even moest wennen aan het hogere tempo en zeker de hogere handelingssnelheid die op dit niveau nodig is. Toen dat beter ging toonde Winsum zich een ploeg dit op dit niveau mee kan. Een mooie constatering en opsteker voor de komende competitie wedstrijden, te beginnen tegen GRC op 4 mei.