Na de krappe en moeizame winst van vorige week tegen DVC meenden we het al wat te zien. Een toppositie kan voor een tegenstander als een rode lap op een stier werken. En een toppositie kan ook verlammend werken voor de eigen ploeg. Standen op de ranglijst zeggen dan niks en dus werd de wedstrijd tegen nummer laatst NEC zeker niet als een eenvoudige opgave gezien. Want was het niet NEC dat onverwachts een punt pakte in de heenwedstrijd in Delfzijl! Gek genoeg was dat voetballend een van de beste wedstrijden van Winsum, maar de vele kansen werden niet gemaakt of de keeper bleek een uitstekende sta-in-de-weg. Diezelfde keepster bleek vorige week een hersenschudding te hebben opgelopen en kon dus niet mee doen. Bij Winsum kon Marc vanwege ziekte niet meedoen en de diverse opmerkingen over keelpijn in de kleedkamer deden vermoeden dat meer spelers in de selectie niet helemaal fit waren.

Na een minuut stilte vanwege de gebeurtenissen in Utrecht begon de wedstrijd met het nodige druk zetten van de spitsen van Winsum. Toch lukte het NEC goed onder die druk uit te spelen en was er dus geen sprake van een omsingeling zoals misschien was verwacht. NEC liet zien over een aantal vaardige spelers te beschikken, maar het was onvoldoende om de verdediging van Winsum in de problemen te brengen, laat staan bij keeper Jorn in de buurt te komen. Winsum kon daar lang weinig tegenover stellen. Het was wat slordig in de eindpass, waar door goede loopacties echt wel mogelijkheden waren. Zo was het Milan die vanaf het middenveld goed het strafschopgebied inliep, maar teveel naar de zijkant van het strafschopgebied werd gedwongen en niet tot een schot kon komen. Even later was het Jarickson die op rechts weg was, hard voorgaf op Milan die de bal voor het intikken leek te hebben, maar de keeper op zijn weg vond. Even later was er een identieke situatie vanaf links, maar was het weer de keeper die op de juiste plek stond. Mochten we even gedacht hebben dat dat een zwakke plek was, dan hadden we het goed mis. Het voetbal sleepte zich zo naar de rust en die werd met een 0-0 stand bereikt.

Na rust was het Winsum dat met meer energie leek te starten. Er kwamen kansen en het was uiteindelijk Jarickson die een goede voorbereidende actie van Teun goed wist in te schatten en de 1-0 op het scorebord schoot. Daarna volgde een fase dat NEC brutaler en aanvallender ging spelen. Dat leek zich tegen de ploeg te keren, want Winsum kreeg ruimte en leek dat goed uit te spelen. Een hard schot van Jarickson en even later een hele mooie actie waardoor Jarickson oog in oog met de keeper kwam leverden alleen niet de bevrijdende tweede treffer op. En waar Winsum over het algemeen conditioneel erg sterk is, was het net of alle krachten waren weggevloeid. NEC zette aan en werd steeds gevaarlijker. Bij Winsum was het alle hens aan dek en er werd gevochten voor elke bal. De grootste kans was nog voor NEC in blessuretijd toen een hoge bal voor de voeten van een Delfzijlster kwam. Met een ultieme inspanning gooide Daan zich voor het schot dat volgde en redde zo de punten voor Winsum want kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Al met al een matige wedstrijd van Winsum tegen een tegenstander waarvan het toch wel een raadsel is waarom zij onderaan staan. Alleen al op basis van inzet hadden de Delfzijlsters een punt verdiend. Winsum oogde niet fris en had grote moeite om tot goed voetbal en kansen te komen. Alleen daarom lijkt het vrije weekend van volgende week op een juist moment te komen. Later op de dag kregen we te horen dat HFC bij Helpman gelijk had gespeeld, waardoor Winsum in punten op gelijke hoogte is gekomen. Een veel beter doelsaldo maakt dat HFC nog koploper is, maar dit onverwachte puntverlies geeft aan dat ook voor HFC de titelstrijd druk met zich meebrengt. Het worden nog zes hele interessante en leerzame speelrondes. Volgende week zogezegd vrij, waarna Winsum C1 op 6 april in Groningen om 12:30 uur mag aantreden tegen GVAV C2.