Door de vele regen de afgelopen week regende het ook afgelastingen, maar de wedstrijd in Appingedam van C1 ging gewoon door. Op het hoofdveld waar het voormalige Appingedam ooit nog de strijd om het algeheel amateur kampioenschap van Nederland uitvocht, stonden nu DVC en Winsum klaar voor een interessant voetbalgevecht. Winsum moest blijven winnen om de druk op koploper HFC hoog te houden, DVC wil na haar promotie vorig jaar laten zien dat ze thuis horen in de hoofdklasse. De thuiswedstrijd eindigde in een 4-0 overwinning voor Winsum, na een flitsend begin waar het al snel met 3-0 voor stond. Met een volledige selectie was Winsum richting Appingedam gegaan en dus was de bank met 4 wisselspelers goed gevuld.

De wedstrijd ging van start bij aanhoudende regen. Het veld was redelijk goed bespeelbaar, maar dat werd er gedurende de wedstrijd niet beter op. Na een wat onwennig begin, leek Winsum meer grip te krijgen op de wedstrijd. Er volgden een paar kansen uit afstandsschoten, maar echt uitgespeelde kansen waren er niet. Het grootste gevaar kwam van Appingedam dat goed wist te profiteren van een slippertje achterin. Lars wilde de bal terug koppen naar Jorn, maar de bal kreeg onvoldoende vaart en een speler van Appingedam wist de bal op te pikken. Hij omzeilde Jorn en zou de bal in het lege doel plaatsen, ware het niet dat Lars was doorgelopen en met een ultieme sliding de bal wist te keren. Even later was het een bijna identieke situatie en was het Daan die op de doellijn wist te redden. Enigszins fortuinlijk werd daardoor doelpuntloos de rust bereikt.

De rust werd gebruikt om de mindere punten van de eerste helft te bespreken. Sowieso moest verstandiger omgegaan worden met het veld en de omstandigheden. Dat leende zich niet voor balletjes terug en verfijnde opbouw. Verder stond het middenveld niet helemaal goed. Er was teveel ruimte tussen verdediging en aanval, waardoor de voorwaartsen maar moeilijk bereikt werden en veel tweede ballen verloren werden. Van constante druk was daardoor geen sprake.

Vanaf de start van de tweede helft ging het anders. Winsum domineerde en afgezien van een afstandsschot en twee corners kwam DVC niet meer in de buurt van het doel van Jorn. Het duurde alleen tot halverwege de tweede helft voordat Winsum het verschil wist te maken. Weer was het een corner waaruit werd gescoord. De bal ging aan iedereen voorbij, maar kwam goed voor de voeten van Lars die niet nadacht en uithaalde voor de 0-1. Daarna volgden nog grote en hele grote kansen voor Winsum, maar of de keeper wist de bal goed te pareren of de afwerking was onvoldoende zuiver. De bevrijdende 0-2 kwam daardoor maar niet. Toch kwam de overwinning op het kletsnatte sportpark daarna ook geen moment meer in gevaar en werden de 3 punten uiteindelijk verdiend mee genomen naar Winsum.

Onder – voor beide ploegen – lastige omstandigheden werd een interessante pot voetbal getoond. Er gebeurde veel, met soms spectaculaire acties, waarin Winsum de wedstrijd in de tweede helft definitief naar zich toe wist te trekken. Volgende week wacht voor Winsum de thuiswedstrijd tegen NEC Delfzijl. Die wedstrijd begint om 9:00 uur op sportpark Schouwerzijlsterweg.