De wedstrijd van vorige week tegen Zuidhorn had wat sporen nagelaten. Niet alleen was er puntenverlies, want zo voelde het. Ook waren er wat personele zorgen. Zo bleek Milan geblesseerd en kreeg Lars deze week zijn schorsingsvoorstel. Beide konden niet spelen in de wedstrijd tegen DVC. Er ook niet bij was Nina. Zij was wederom geselecteerd voor Vrouwen 1. Mooi voor Nina en ook een compliment voor de opleiding, maar voor het team ontstond er al met al toch een lichtelijk personeelsprobleem. Na overleg werden Teun en Davey toegevoegd aan de wedstrijdselectie.

De wedstrijd was nog maar koud begonnen of de verdediging van DVC had al kennis gemaakt met de bewegelijkheid en het doorzettingsvermogen van Davey. Hij ging door op een diepe bal aan de rechterkant van het strafschopgebied, schudde zijn directe tegenstander af en schoot binnen in de verre linkerhoek; 1-0. Nog geen twee minuten later was het weer raak toen Jarickson van dichtbij de 2-0 binnenschoot na een goede voorbereidende actie van Davey. Het liep sowieso erg goed in de voorhoede. De spelers konden elkaar goed vinden, waren bewegelijk en daardoor lastig te verdedigen. Een groot verschil met het toch wat statische spel een week eerder tegen Zuidhorn. De kansen regen zich aaneen, waaronder een kopbal voor Eduard maar verder dan de 3-0 van wederom Davey kwam het niet. DVC kwam langzamerhand wat onder de druk uit en zocht de diepte, maar de verdediging stond als een huis. Echt grote kansen waren er voor DVC eigenlijk niet te noteren. Met de 3-0 stand gingen de spelers richting kleedkamer voor de rust.

In de rust werd de spelers op het hart gedrukt dat een 3-0 voorsprong mooi lijkt, maar dat een snel tegendoelpunt de wedstrijd weer volledig open zou gooien. Dat moest dus zeker worden voorkomen, door scherp en fel te starten. Bij het weggaan uit de kleedkamer zeiden we nog dat een snelle vierde treffer nog beter was en de wedstrijd wel op slot zou gooien. En wat gebeurt er. Na nog geen twee minuten komt de bal via Sargon en Jarickson bij de ingevallen Teun, die niet nadenkt en oog in oog met de keeper beheerst de 4-0 scoort. Daarmee was de wedstrijd inderdaad klaar. Winsum oogde wat minder scherp, DVC kon niet en zo ontstond er een wat minder aantrekkelijke tweede helft. De score had wel hoger kunnen zijn, maar de koelte die Teun had bij zijn treffer had, had hij in twee andere situaties niet. Af en toe waren prima combinaties tussen Kaylien, Sargon en Jarickson te zien, maar de echte scherpte ontbrak. Het bleef daardoor zoals het was en werd het veld met een 4-0 eindstand verlaten.

Voor Winsum was dit nu al de zesde wedstrijd waarin het de nul hield. Voor wedstrijden in deze leeftijdsklasse redelijk uniek, zoals trainer Quincy na de wedstrijd ook aangaf. Maar toeval is het zeker niet. Het verdedigende blok staat als een huis. Stein en Jaden spelen dit hele seizoen al ijzersterk. Voor eerstejaars Daan geldt hetzelfde. Hij toont zich al wekenlang een uitermate solide en sterke verdediger, wint vrijwel alle duels en is opvallend rustig aan de bal. De laatste weken speelt Ewoud als rechtsback en doet dat, als oorspronkelijke aanvaller, meer dan goed. Gisteren speelde ook Meez als linksback een goede, geconcentreerde wedstrijd waarin hij zijn tegenstander steeds een stap voor was en niet liet voetballen. Marc zette als vervanger van Lars de verdediging goed neer en won zoals gebruikelijk veel van zijn duels. En als slot op de deur is er dan altijd nog keeper Jorn, die gisteren niet veel te doen had, maar in menig duel ook dit jaar de punten gered heeft.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen NEC. Die wedstrijd wordt om 12:45 uur gespeeld op Sportpark Centrum in Delfzijl.