Na de kraker van vorige week in en tegen Bedum kon Winsum weer aan de bak. Nu was Zuidhorn de tegenstander, dat na wat wisselende resultaten de laatste weken de weg weer omhoog had gevonden. Omdat tot nu toe geen enkele wedstrijd eenvoudig was in deze competitie, was dat ook voor deze wedstrijd de boodschap richting het team. Omdat Nina in de selectie van Vrouwen 1 zat, ging Winsum met twee wisselspelers richting Zuidhorn. Daar werd op een van de kunstgrasvelden precies om 10.30 uur afgetrapt.

In het eerste deel van eerste helft was het wat slordig voetbal van beide kanten. Er werden veel fouten gemaakt, waardoor er eerst een wat rommelig beeld ontstond. Langzamerhand herpakten beide teams zich wat. Zuidhorn kreeg een grote kans toen na een corner een bal opnieuw werd ingebracht, maar de vrijstaande speler schrok daar zelf waarschijnlijk ook van en kopte de bal meters over en naast. Winsum daarentegen liet af en toe zien dat het flink wat gevaar in zich had. Vooral als er direct en snel gespeeld werd, kon de verdediging open worden gespeeld. Zo werd Sargon twee keer op de rand van de ’16’redelijk vrij aangespeeld, maar temporiseerde hij de eerste keer teveel waardoor de verdediging weer stond. Bij de tweede keer passeerde hij ongeveer 6 man in het strafschopgebied, maar wist op het finale moment niet hard af te drukken. De schuiver in de hoek werd gepakt door de keeper van Zuidhorn. Veel meer gevaar was er in de doelgebieden niet te zien en dus gingen de spelers met een 0-0 stand richting rust.

Na rust ging het eigenlijk door zoals de eerste helft, al was er zeker in het begin wat meer ruimte voor Winsum. De spitsen van Winsum konden meer in de diepte worden aangespeeld zonder dat dat nog tot grote kansen leidde. Maar dat was duidelijk niet de bedoeling en met diverse aanwijzingen vanuit de staf van Zuidhorn werd de organisatie weer hersteld. De minuten tikten weer weg, zonder dat er echt spannende momenten voor het doel te zien waren op wat afstandsschoten na. Naar het einde van de wedstrijd kwam er meer ruimte en het spel golfde wat meer op en neer. Toch lukte het beide teams niet om tot grote kansen te komen. De ballen richting Jarickson en Milan waren teveel ‘net niet’. De bal werd of ‘net niet’ lekker meegenomen of er zat net nog een voet van een verdediger van Zuidhorn tussen. Toch werd Winsum op het oog sterker en had ook meer aandrang om te willen scoren. Uit alles bleek dat Zuidhorn het ene punt wel prima vond, maar Winsum niet. En net op het moment dat trainer Quincy dat tactisch wou veranderen en uitbuiten viel uit het niets een rode kaart voor Lars. Omdat de bal al ver weg was en vrijwel iedereen de bal volgde heeft ook vrijwel niemand gezien wat er gebeurde. De lezingen van betrokkenen lopen ook nogal uiteen. Volgens de scheidsrechter was er sprake van een ‘niet-gemene natrappende beweging’, Lars (om wie het ging) gaf aan over een liggende speler te willen springen en daar bij een uitstekend been raakte. Bij sommige toeschouwers was wat twijfel of ook de scheids het voorval wel goed had gezien omdat hij net als iedereen ook de bal volgde. Neemt niet weg dat de rode kaart onherroepelijk was en de wedstrijd daardoor weer wat veranderde. Zuidhorn rook bloed en zocht nadrukkelijk de aanval, maar damde dat na de eerste beste gevaarlijke omschakeling van Winsum weer wat in. En toen na een uitval van Winsum de keeper van Zuidhorn de bal buiten de zestien proberen te keren en daarbij in botsing kwam met Jarickson en eigen speler was het genoeg voor de scheids die affloot voor een definitieve 0-0 eindstand.

Met deze wedstrijd heeft Winsum nu al tegen elk van de vooraf gedachte ‘topploegen’ (HFC, Hoogezand, Bedum en Zuidhorn) gespeeld en ook nog eens allemaal uit. Daarbij heeft het niet verloren en van de huidige koploper HFC zelfs gewonnen. Een knappe prestatie dat vooraf zo niet was ingeschat. Alhoewel er altijd aspecten beter kunnen, is dit een prestatie van formaat van een mooi team dat hard werkt om steeds maar beter te worden. Volgende week ontvangen we DVC op sportpark Schouwerzijlsterweg. Die wedstrijd begint om 12.15 uur.