Na een geslaagde poulefase ging het bekeravontuur voor Winsum verder met de uitwedstrijd tegen Bedum. Niet de C1 was de tegenstander, maar de C2 van Bedum. Menigeen zal na die loting gedacht hebben dat Winsum daardoor de volgende ronde wel even zou halen. De meer ingewijden weten dat Bedum een sterke lichting heeft en dat de C2 in haar bekerpoule twee hoofdklassers heeft uitgeschakeld. Een ploeg om rekening mee te houden en waar niet te licht over gedacht mocht worden. Daarbij staan bekerwedstrijden volledig op zichzelf en is spelen uit een ‘underdog’ rol mooi. Je hebt niets te verliezen, maar alles te winnen … Voor Winsum lag dat uiteraard anders, maar de aanloop was niet gunstig. De in bloedvorm zijnde Jaden was afwezig, Milan was niet helemaal fit, Lars en Nina hadden een busrit van 20 uur achter de rug en er waren her en der wat ‘meningokokken’ prikken uitgedeeld. En met die bagage werd er op het kunstgras in Bedum afgetrapt.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Bedum. Goed gemotiveerd en fel in de duels werd Winsum terug gedrukt. Niet dat er grote kansen te noteren waren, maar Winsum kwam niet in haar spel. Het was snel de bal kwijt en kwam simpelweg niet aan voetballen toe. In de opstelling van Bedum was te zien dat er geanticipeerd was op Winsum. Met de kennis van de bekerwedstrijd tegen de Bedum C1, waarin die ploeg geen grip kreeg op Jarickson, werd er met een heuse laatste man gespeeld. Punt was alleen dat genoemde speler de eerste helft op de bank begon. Met Sargon in de spits speelde Winsum anders. Langzamerhand kreeg Winsum meer grip op het spel, begon het meer te combineren en kwam het er met name aan de linkerkant met Daan, Marc en Ewoud regelmatig door. Beide ploegen hadden de organisatie redelijk goed staan en gaven weinig weg. Aan de kant van Winsum waren het Ewoud en Sargon die in schotpositie kwamen, waar aan de andere kant voorlangs werd geschoten. De grootste kans in de eerste helft was op het eind voor Bedum, waar een één tegen één situatie heel knap door Jorn werd gepakt. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

In de tweede helft werd er vanwege pijntjes deels wat noodgedwongen gewisseld bij Winsum. De wedstrijd ging verder waar het eindigde in de eerste helft, met evenwicht in het spel en weinig gevaar voor de doelen. Dat veranderde langzaamaan in het voordeel van Bedum. Jorn ontpopte zich tot een held door twee keer een zekere goal op katachtige wijze te voorkomen. Winsum begon wat aanvallender te spelen en gaf meer ruimte weg. Bedum wist daar prima gebruik van te maken en de derde grote kans in de tweede helft voor Bedum ging er wel in; 1-0. Winsum probeerde wel, maar kwam maar niet in het strafschopgebied van Bedum. En nadat de 2-0 ook werd gescoord na een razendsnelle uitbraak, was de hoop op een goede afloop vrijwel verdwenen. Wat restte was een hard schot van Jarickson net naast, maar het was te weinig en te laat. De nederlaag was een feit en het bekeravontuur ten einde.

Een verdiende overwinning voor de Bedummers. Het had Winsum aangepakt op een manier zoals zij zelf graag speelt; goed georganiseerd, met felheid, met duelkracht en effectiviteit. Winsum haalde bij lange haar niveau niet en dat is in zo’n wedstrijd gewoon wel nodig. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel, om Cruijff er even bij te halen. Zo’n wedstrijd zet iedereen weer met de beide benen op de grond en bevat bijzonder veel leermomenten om hier weer sterker uit te komen. Je moet immers kunnen verliezen om uiteindelijk te kunnen winnen. En dat kan snel, want volgende week zaterdag wacht de volgende competitiewedstrijd. Dan komt GRC op bezoek op sportpark Schouwerzijlsterweg. Die wedstrijd begint om 9.00.