Na een seizoen voetballen in de 1e klasse gingen de boys van O17-2 in het eerste weekend van juni naar het land van SKIK. Voor de cultuurbarbaren onder ons volgt nog even een korte uitleg. SKIK is een topband uit Drentieland en kent haar grootste hit in 'Op fietse'. Hierin bezingt zanger Lohues het mooie Drentse land aan de hand van een fietstocht. Eén van de routes volgt het 'zandpad tussen Sleen en Erm'. Laat in het eerstgenoemde dorp nu net het Herman Brood toernooi gespeeld worden. De jeugdspelers zei het niets maar de heren leiders waren direct enthousiast. Een voetbaltoernooi ter ere van een Rock'n roll junkie legende, hoe mooi wil je het hebben.

Op vrijdag 2 juni vertrokken 12 spelers en 3 leiders met evenzovele auto's vanaf het sportpark in Winsum. Binnen het uur was kampeerboerderij Klonie in het landelijk gelegen Ellertshaar bereikt. Het voorhuis van een heus kampeercomplex was de thuishaven voor dit weekend. Omringd door circus Ritola (volleybal), kerkgenootschap Noah en de ICT-studenten van Utreg kon dit weekend niet meer stuk.

De avond werd gebruikt om de slaapzalen in te richten en tosti's te bakken in een koekenpan. Om 22.05 uur was het tijd voor de Radlertjes en konden de heren na een nachtwandeling hun warme bedjes opzoeken.

Zaterdagmorgen was er om bij te slapen en nog wat boodschappen te doen in vakantiedorp Borger. Rond het middaguur was het tijd voor het Aole Drentsche Klootschiet'n. In dit geval in 3 groepen met 3 ballen een ingenieus uitgezet parcours doorlopen. Obstakels als een hot-tub, dennenbomen, eiken op het pad en een heuse huifkar maakten het er niet gemakkelijker op. Brandnetels, berenklauw en Ellert en Brammert maakten dit spel tot een hels avontuur. Afkoelen in het water van de zandafgraving leek dan ook niet meer dan logisch.

Na de macaroni van Sous-chef Alex was het om 22.06 uur tijd voor de pub-quiz. De 3 groepen streden fanatiek en moesten vele voetbalvragen beantwoorden. Vragen over stadions, hoofd CVZ, afkortings (THOS) en de voorbije competitie bleken taai maar niet onoverkomelijk. De prijsuitreiking leidde tot veel plezier en na de Radlertjes was het weer tijd om de nestjes te bezoeken.

Zondagmorgen  was het vroeg uit de veren en na een stevig ontbijt werd koers gezet naar het strijdtoneel in Sleen. Als goede gasten overhandigde Winsum een groen-witte shawl aan het bestuur van de SV. Vooraf was bepaald dat de opstelling werd bepaald via lootjes. In alle 4 de wedstrijden stond dus een andere samenstelling in het veld. Toen de kruitdampen waren opgetrokken bleken de groen-witten de 2e plaats te hebben bereikt in het toernooi en zelfs de 1e plaats in de shoot-out.

Na het opruimen van De Klonie werd koers gezet naar de thuishaven voor een gezamenlijke maaltijd bij Anytyme. Het drinken, eten en het toetje in de vorm van een ijsje gingen er goed in en moe maar voldaan werd afscheid genomen op het sportpark.

De leiders bedanken de spelers voor een leuk, leerzaam en sportief seizoen. Een goede vakantie gewenst en tot ziens in augustus.

Groet,

Alex, René en John

Warning: No images in specified directory. Please check the directory!

Debug: specified directory - https://www.vvwinsum.nl/images/user/jws117/vers/06/172/