2017 11 18 Be Quick O17-3 - VV Winsum O17-2         3-2 (2-2)

Op zaterdag 18 november stond nog maar de 5e competitiewedstrijd voor de O17-2 van de vv Winsum op het programma. Gastheer van deze ochtend was Be Quick O17-3. De wit-zwarten hadden in vier wedstrijden nog geen punten behaald en zouden tot de tanden gewapend zijn op deze ochtend.
De weergoden stonden ook op scherp en zouden deze ochtend gaan voorzien van een heroïsch tintje.
Via de historische tribune van the good-old werd het enige grasveld op de Esserberg bereikt. Veld 2 bleek in de luwte van de staantribune te liggen en beschikt helaas niet over dug-outs of een andere vorm van schuilplaatsen.
Na een goede en intensieve warming-up werd er om 10.50 uur afgetrapt. Al snel bleken beide teams aan elkaar gewaagd. Er werd fel voor iedere meter gestreden en langs de zijkanten ontstonden kansen aan beide kanten. Onder een gestaag vallende regen zette Be Quick een aanval op die een makkelijke prooi voor keeper Finn leek te zijn. Helaas raakte de doelman centrale verdediger Simon waardoor de bal eenvoudig tot doelpunt gepromoveerd kon worden. Een domper op het goede begin maar Winsum gaf niet op. Na een snelle aanval vanaf links werd Kevin onreglementair gestuit in het strafschopgebied. De uiterst correct leidende clubscheids kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen. Kevin tartte alle voetbalwetten en schoot de bal onberispelijk in de kruising.
Net als de FC kon ook het Winsumer groen-wit slechts kort genieten van de gelijke stand. Gehinderd door de harde regen en wind verkeek Finn zich op een niet te moeilijke bal en kwam de 2-1 op het scorebord.
Het middenveld met Chris, Jelle en Thomas gooiden er nog een schepje bovenop en via een geraffineerde voorzet van Coen werd de verdiende 2-2 gemaakt.
De regen en kou vergden veel van spelers en toeschouwers en na 40 minuten was het dan ook lekker om de warme kleedkamer op te zoeken. Dit was de ultieme ice-bucket challenge.
Al bibberend en kleumend werd de heerlijk warme thee verorberd. Jelmer, Jaap en Jeroen kwamen de groen-wit gelederen versterken in de 2e helft.
Winsum startte goed maar kwam niet door de georganiseerde defensie van Be Quick. De gastheren namen het initiatief maar stuitten keer op keer op de zeer attent keepende Finn. Enkele counters van Winsum mistten net de scherpte zodat er niet meer werd gescoord. In de laatste minuten van de wedstrijd was het dan toch wit-zwart dat nogmaals wist te scoren. Winsum rechtte nog eenmaal de rug maar kon deze dag geen punten uit het vuur slepen.
Na het laatste fluitsignaal was de opluchting duidelijk te zien en horen bij de Esserbergbewoners. De Winsumers dropen teleurgesteld af maar herpakten zich onder de douche. Onder de klanken van Frans Duijts zat de stemming er al weer snel in en werd de terugreis naar Winsum aanvaard.
Komende week weer lekker trainen en dan de degens kruisen met GRC.

Met sportieve groet,

De trainer.