Waar normaal gesproken onze vaste assistent scheidsrechter en poëet (Addy), de verslagen maakt voor Wisnum 17-1. Zal het ditmaal de trainer zijn die een verslag zal schrijven van de uitwedstrijd bij Sportpark de Koepel te Haren.

Zoals gezegd de poëet van het team was niet aanwezig, hij had een zware tocht voor de boeg in het Teutoburgerwald. Je zou denken dat moet wel Friesland zijn, maar niets in minder waar het blijkt in Duitsland te liggen. Een ware klassieker die op de toerkalender niet gemist mag worden. Hieronder twee foto’s wat het met je doet als wielrenner om een tocht te fietsen.

addy

Een ware vervanger werd al snel gevonden in de vorm van Kornelis Prins. Gelukkig had het vlaggenschip van Winsum 1 hem niet nodig en kon die om 10.15 uur met ons allen naar Haren vertrekken. Kornelis zou Kornelis niet zijn om direct te vermelden dat er maar twee routes zijn vanwege wegwerkzaamheden. Waarvoor dank en uiteraard ook voor het assisteren van de scheidsrechter!  Er werd besloten om via Waterhuizen te rijden. Alle auto’s zijn onderweg en de trainer houdt Kornelis in de gaten, maar een momentje van onoplettendheid en de verkeerde auto wordt gevolgd. Gratis rondje rotonde en snel de goede weg weer op. De trainer neemt de afrit richting Waterhuizen en plots knallen er twee auto’s met spelers een vrachtwagen voorbij met de handen in de lucht, omdat ze er niet meer tussen konden komen. Even iets verder doorrijden en de spelers dachten goed mee. Als we bij het pompstation nou gaan draaien dan kunnen we wel terug (A7, één richtingsverkeer). De voorbereiding verliep wat stroef, maar iedereen was op tijd in de kleren en het zegje van de trainer zat er al op en zo konden de jongens 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd naar buiten voor de warming up.

De aftrap werd genomen om precies 11.45 uur. Beide teams begonnen direct fel en ontzagen de duels niet. De grenzen werden hier en daar zeker opgezocht, maar zodra er gefloten werd, was het direct weer staan en door. Gorecht hanteerde veel de lange crossbal, waarbij de backs er overheen moesten komen. Winsum bleef geduldig en kantelde mee. Toch stichtte Gorecht redelijk wat gevaar met deze hoge ballen, maar tot grote kansen leed het niet. In de tegenstoot was het Winsum die driemaal voor de keeper kwam te staan, alleen ontbrak het laatste goede balletje om tot afwerking te komen. Winsum had grote moeite met de doorstomende nummer 6 en de aanvoerder. Toch was het Winsum dat op een 1-0 voorsprong kwam door een vrije bal van Roël die via de binnenkant van de paal in het 5 meter gebied belande en vanuit de scrimmage door Remco tegen de touwen werd geschoten. Al snel deed Gorecht wat terug, met een individuele actie van de aanvoeder en een afgemeten voorzet lag de bal achter Leroy 1-1. De rust werd gehouden in de schaduw achter de duck out. De 2e helft was nog geen 10 minuten onderweg en Stan gaat met zijn tegenstander synchroon naar de grond, scheids fluit en besluit een penalty te geven. Vanaf de kant door beide trainers werd direct gezegd, dit is een cadeautje. Deze werd uitgepakt en de stand werd 2-1 voor Gorecht. Na deze tegengoal was Winsum wakker en ging het de strijd aan met meer passie. Al snel lag de 2-2 er in door een voorzet van Roël en Timo kon de bal van dichtbij binnen schieten. De eerste wissels kwamen er aan. Leon was moe gestreden en werd vervangen door Quinten. Al snel was de pijp ook leeg bij Silvijn die werd vervangen door Chris. De irritaties liepen aan beide kanten wat op vanwege de spanning. Dit leverde Raul een gele kaart op. De kast van Ikea (Raul) gaf de tegenstander een duwtje.

De laatste wissel kwam er ook in Roël werd vervangen door Rob. Normaal gesproken een verdediger, maar vandaag als rechtsbuiten. De wissels hadden er duidelijk zin in, want het weg werken van JP van achteruit leverde Quinten de bal op die aan de wandel ging en een man uitspeelde en met een loepzuivere voorzet was het Rob die de bal alleen nog maar hoefde in te tikken. En je kan het bijna niet geloven hij ging er……..in 3-2. De gehele bank het veld in nog 8 minuten te spelen en de scheids die naar de duck out komt om een speler met ontbloot bovenlichaam een kaart te geven. Het was een speler die al gewisseld was, maar hilarisch was het wel. Het vertrouwen steeg bij Winsum en Max als linksback kreeg meer ruimte om zijn ruches langs de lijn nog maar eens in te zetten. Leroy hield de boel op orde door vooral te de verdediging neer te zetten en JP hoefde zich niet erg in te spannen en zorgde voor de juiste aansluiting. Het was Quinten die het weer op zijn heupen kreeg en met een slim balletje naar Timo was dit zijn 2e assist, want Timo schoot de bal onhoudbaar langs de keeper 4-2! De wedstrijd is gespeeld en de 3 punten zijn binnen. De druk blijft op Bedum (20-49), Winsum (20-48). Met nog twee wedstrijden te gaan blijft het nog spannend in de Hoofdklasse N.     

Aanstaande zaterdag 19 mei speelt Winsum zijn laatste thuis competitiewedstrijd om 10.15 uur tegen Zuidhorn 17-1.

Hopelijk zien we jullie allen zaterdag!

17114