GVAV O17-2 – vv Winsum O17-1   1 – 3 (1 – 1)

Het beloofde een herfstige dag te worden. De weerman had het ons verteld; het zou droog blijven in het Noorden en pas laat in de middag gaan regenen. Laat in de middag, hmmm. We spelen om 14:30. GVAV is de tegenstander en Kardinge de plaats waar we verwacht worden. Druk is het er altijd. We spelen op veld 8, dat zegt al genoeg. GVAV O17-2, die komen dus uit in de Hoofdklasse, maar het team doet de roemruchte club qua stand niet de eer aan die het allicht wel verdient. Voor de O17-1 uit Winsum is het zaak de rug recht te houden en de tegenstander niet te onderschatten. Het waaide het was grijs en het was droog. De warming-up is weleens van een hogere kwaliteit geweest. De jongens gaven echter aan scherp te zijn. Dankzij de digitalisering van de KNVB gebeurt de controle niet meer op basis van pasjes, maar met de mobiele telefoon. Soms in de kleedkamer, vandaag vlak voor de wedstrijd op het veld. Raul mocht als bezoeker kiezen, koos zwart en de munt viel rood. Winsum mocht aftrappen GVAV koos de kant. Het waaide stevig en naar goed gebruik op sportpark Kardinge, kwam de wind van opzij. De bal rolde in ieder geval. Vandaag was de wedstrijd op kunstgras. De O17-1 van GVAV speelde gelijktijdig op het echte gras. Kunstgras is een leuk fenomeen om op te trainen, en als het echt niet anders kan om op te voetballen, meer ook niet. De bal rolde in ieder geval en hij rolde snel. Van organisatie was aan beide kanten geen sprake. GVAV leek een soort countertactiek toe te willen passen en sloeg bij iedere bal het middenveld over in de hoop dat de bal goed zou vallen voor de aanvallers. De aanvallers probeerden op hun beurt vooruit te verdedigden. Net als twee weken geleden Bedum, bleek GVAV als strijdplan ‘storen’ te hebben en vooral te loeren op de counter. De jongens voorin waren snel en slim genoeg in ieder geval. Bij Winsum was de moto nog niet warm. De bal rolde snel, maar het spel was tergend langzaam en vooral slordig. De eerste 29 minuten waren saai, langdradig. Tot in de 30e minuut had Winsum 65% balbezit, speelde ruim op de helft van de tegenstander, had vier kansen, maar nog niet gescoord. Het team wist de code niet te breken. Laat viel de 0 – 1. Raul mocht hem op zijn naam schrijven. Snel wist GVAV de counter succesvol op te zetten en vlak voor het fluitsignaal volgde de gelijkmaker. Rust en er heerste stilte. Man’s not hot werd terzijde geschoven, de thermoshirts gingen uit. De verslagenheid droop bijna af van de jongens. De trainer benoemde de pijnpunten en het team bevestigde het. Het moest anders, scherper. De scheidsrechter klopte aan, tijd voor de tweede helft. GVAV begon voortvarend, maar het idee pakte slecht uit, de wind en snelheid van het oppervlak voorkwam dat de uitbraak op succes uitliep. Het tempo was in de tweede helft hoger en de combinaties liepen beter. Het team speelde meer als team, het spel ging ook meer op en neer. Toch is GVAV niet één keer gevaarlijk geweest en had Winsum zeker vijf keer moeten/kunnen scoren. Er werd uiteindelijk twee keer gescoord. Allereerst mocht Quinten zich de gelukkige noemen en in tweede instantie Roy. GVAV moest zich de meerdere erkennen in Winsum, maar wist erger te voorkomen door slim het blok op eigen helft te spelen. Nog zes nachten en de volgende wedstrijd staat op het programma. Zuidlaren komt op bezoek in Winsum en om 10:15 volgt de aftrap op Schouwerzijlsterweg. Tot dan.