VEV ‘67 O17-1 – vv Winsum O17-1    1 – 3 (0 – 2)

Er is een Rotterdams club waarvan de fans hard brullen: hand in hand kameraden…de O17-1 van Winsum hoeft het niet te zingen, ze laten het zien. De zon scheen, koud was het toen ik naar buiten ging. Het was ook vroeg, 06:30. Maakt u zich geen zorgen, het was niet de spanning, althans niet dat ik het me bewust ben, ik was gewoon vroeg wakker. Om 08:30 vertrokken Timo en ik richting de Schouwerzijlsterweg vanwaar we om 08:45 zouden vertrekken richting Leek om de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen te spelen. VEV ’67 is de eerste tegenstander. Lessen uit het verleden bieden geen garantie, maar tot dusverre gingen de wedstrijden tegen VEV altijd gelijk op. De jongens regelden zelf het inlopen, het positiespel en het afwerken. Tijdens de bespreken voorafgaand aan de wedstrijd bleek dat daar nog iets geleerd kan worden. Volgende keer beter. Om even voor 10:30 liepen we het veld op, de tegenstander stond er al, zij hadden de plek van de zon af gekozen. Eerst met de zon in de rug. Het was wachten op de scheidsrechter, wachten, wachten, wachten… Het leek een deja vu, al eerder moesten we wachten op de scheidsrechter bij VEV. Na 15 minuten kwam het plan te starten met een clubscheidsrechter, een speler van de O19-1. Wij gingen akkoord, al was het maar omdat we er al waren en het team toe was aan een echte wedstrijd. Raul won de toss en VEV bleef staan. Aftrap… Direct zette VEV druk en probeerde hoog tempo te jagen op de bal. Er werd zelfs op doel geschoten en ze bleven druk houden. JP, Stan, Max en Rob moesten vanaf het begin aan de bak en Winsum kwam niet aan voetballen toe. Dit duurde vijf minuten, Leroy mocht in die vijf minuten één keer zijn kunsten laten zien. Vanaf de zesde minuut ging Winsum voetballen en lieten ze zien waartoe ze in staat zijn. Het tempo was niet hoog, maar het samenspel in de 34 minuten die volgden was erg goed. Door en voor elkaar, positief coachen en korte combinaties opzetten. Het spel ging op en neer, maar Winsum had de wedstrijd in de hand. Na een kleine twaalf minuten ging een goede combinatie over links in eerste instantie in rook op. Het werd een hoekschop. Vilein ingedraaid door Roy wist Raul hem hard in te koppen. VEV wilde de wedstrijd oppakken, maar kreeg niet de kans. De jongens achterin hadden het voor elkaar en blokten de aanvallers goed. Winsum ging door en bleef combineren en aanvallen. Toch duurde het een kwartier voor de 2 – 0 viel. Rust. Met deze warmte zou je limonade verwachten, maar er werd Thee geserveerd. De tweede helft bracht een andere scheidsrechter, de KNVB had uiteindelijk toch maar één deze kant op gestuurd. VEV mocht aftrappen en wilde een flitsende start maken, maar de bal werd vanaf de eigen helft hopeloos over geschoten. Winsum ging door met het verzorgde spel en probeerde goede combinaties te maken. Dat lukte een kleine tien minuten (…) Er ontstond wat onduidelijkheid over een achterbal, ik kon het onmogelijk zien vanaf de positie waar ik stond, maar de jongens waren overtuigd en verloren het overzicht… 1 – 2. VEV geloofde er weer in, maar kwam niet in het spel, Winsum wist dat het beter was, maar kon moeilijk het spel maken. Een kleine 30 minuten lang zagen we een soort pingpong met de voeten. Willen maar niet kunnen. Uiteindelijk kwam Winsum als winnaar van dit spel uit de bus. Gezegd moet worden dat de keeper van VEV ondertussen in de wedstrijd groeide en zeker drie hele knappe reddingen verrichtte. Maar in de 32e minuut was het Raul die met een puike inworp Quinten in stelling bracht, die op zijn beurt hard in de verre hoek schoot. Hiermee was de eindstand bereikt en speelde Winsum beheerst het spel uit. Een goede overwinning en de tegenstander gaf aan de meerdere te erkennen in het team. De eerste drie punten zijn binnen. Binnen de competitie is een eerste scorebord gemaakt. Helpman is de winnaar dit weekend. Aanstaande zaterdag kunt ook u genieten van het spel, O17-1 speelt dan op de Schouwerzijlsterweg tegen Roden.