Be Quick O19-2 - vv Winsum O19-1 1 - 8 (0 - 6)

Vandaag een tweetal afmeldingen voor de wedstrijd. Quinten vloog zaterdagmorgen vanuit Mallorca terug naar Nederland. Helaas voor hem was Eelde niet de landingsplaats, maar Maastricht. Het verschil van zo’n 310 km om bij Be Quick 1887 (BQ) te komen, was voor deze man te groot. De andere afmelding was van nog grotere zorg. Addy, de vlaggen zwaaier van Winsum 19-1 en schrijver van de poëtische verslagen. Dit verslag zal niet in zijn buurt komen, maar er viel wel het e.e.a. te vertellen over deze wedstrijd. Jannes die had alles weer onder controle, maar was zelf niet al te fit. Toch aanwezig en op mentaliteit en ervaring alle zaakjes weer goed op orde hebben.

11.15 uur vertrek vanaf Winsum. Keepertje Leroy komt op het fietsje, want die woont dichtbij. Een appje van Jarell (alias Delano) dat er omgereden moest worden met de auto. Mooie oplossing om hem lopend verder te laten gaan, zodat die onderweg kon worden meegenomen. De trainer in zijn eigen autootje, want die moest na de wedstrijd zelf ook nog even de weide in. Zoals altijd gebeurt er wel wat onderweg naar een tegenstander. De grote gele borden met ‘Afslag Helpman afgesloten, volg 9’ werden door de eerste twee auto’s over het hoofd gezien. De afslag toch maar genomen, waar vervolgens verkeersregelaars de Winsum stoet er niet door liet. Geen praktijken zoals in Rotterdam om te gaan toeteren en regels aan ons laars te lappen. Toch enige vertwijfeling bij ons de eerste auto slaat links af de andere rijbaan op om weer in te voegen richting Julianaplein, de tweede auto maakte de tegenovergestelde keuze en ging rechts af richting Helperzoom. De rest volgde richting het Julianaplein. Een korte toeristische route door Groningen die ons deed aankomen in Haren bij het sportpark van BQ. Gezegd moet worden dat de toeristische routes door Friesland mooier zijn dan door de stad Groningen.

Mart Smeets zou zeggen “Wordt er ook nog gevoetbald, ja er wordt nog gevoetbald” W-up vond plaats tussen huppelende rugbydames in rokjes, een gekostumeerd bal die ons vriendelijk verzocht plaats te maken, want ze gingen van start. Om 12.45 uur vond de aftrap plaats. De opstelling deed bij een aantal spelers de wenkbrauwen fronsen. Er stonden maar liefst vier centrale verdedigers in het veld verdeeld op het middenveld en achterin. JP en Delano mochten het vandaag laten zien op het middenveld. Dit ging niet onverdienstelijk en ze maakten soms de prachtigste loopacties waar de tegenstander geen antwoord op had. Silvijn en Tom waren de andere twee die de vertrouwde achterhoede als een huis wist neer te zetten. Aan de linkerkant was het Max die de brommert weer vol had getankt en weer meters naar voren kon maken. Aan de andere kant was het Stan die het weekend ervoor de nodige ervaringen weer heeft opgedaan tijdens Winsumer Baistemaat. Hier nog even op voortbordurend was het JP die de aanvoerdersband droeg en eigenlijk op vakantie zou gaan met zijn ouders, maar toch verkoos om Winsum 19-1 trouw te blijven. Helaas voor hem geen Portugese zon, maar wel een basisplaats. De laatste middenvelder was Tijs die het vandaag mocht proberen vanaf de 10 positie. Ik weet niet wat ze dronken tijdens Winsumer Baistemaat, maar Tijs eiste de ballen op en zo zal later blijken durfde zelfs te schieten op doel! De voorhoede bestond uit drie man. In de spits was het Jarell die na een lange blessureleed eindelijk in de competitie in de basis kon starten. Aan de zijkanten was het Roel en Timo. Tot slot was de bank ook nog goed gevuld met Remco (op vakantie geweest in Spanje), Roy Kuipers (zaal wedstrijd gehad), Chris en Jelle. Waar je Chris zegt hoor je Jelle en visa versa.

Addy wij hopen dat je alles nog meekrijgt net als de rest van de lezers, maar de wedstrijd was inmiddels 10 minuten aan de gang en de krachtsverhoudingen waren duidelijk zichtbaar. Winsum komt op een 1-0 voorsprong, Roel geeft de voorzet en Timo kopt de bal over de keeper tegen de touwen aan. De manier van koppen wordt nog even nader toegelicht, want het was net een zeehondje die een strandbal de lucht in kopt. Het doelpunt was gezien het spel meer dan terecht. Na 14 minuten was het ook al de 2-0. Ditmaal waren de rollen omgedraaid Timo zet voor en Roel kan bij de 2e paal binnen schieten. BQ wist niet waar ze het moesten zoeken en Winsum bleef geduldig en was in balbezit oppermachtig. 18e minuut was het jantje al een feit. JP als een echte Frenkie de Jong zet Tijs 1 op 1 met de keeper en Tijs faalt niet 3-0! BQ trapt af en het leek of enkele spelers al niet meer de motivatie hadden om er nog iets van te maken. Winsum gaf direct weer druk en BQ kon niet veel anders dan ballen af te schuiven naar elkaar en het probleem te verleggen. De bal werd onderschept. In het 16-m gebied gebracht van BQ die de bal half wist weg te werken en onze eigen Frenkie, JP schoot de bal snoeihard boven in het doel 4-0. Wedstrijd gespeeld na 20 minuten spelen. Toch bleef Winsum doorgaan met name in balbezit. Na ruim een half uur spelen was het wederom Roel die de bal perfect voorbracht op Jarell die de bal kon controleren in het 16-m gebied en vervolgens verwoestend uit kon halen, keeper kansloos, het touw ging heen en weer en de 5-0 stond op het scorebord. Met nog 5 minuten te gaan in de eerste helft was Roel nog niet klaar met strooien en Tijs die normaal zo rustig is en wacht op de bal vroeg kreeg en ronde af, 6-0!

In de rust was het allemaal positief, de kansen werden gemaakt en BQ had niks te zeggen. Toch waren er in de eerste helft 3/4 momenten waar BQ toch tot scoren kon komen. Het was Leroy die 2x een 1 op 1 wist tegen te houden een schot op de lat kon tikken en een vrije bal die rakelings naast ging. Hier werd in de rust dan ook nadrukkelijk op gehamerd. De 0 was heilig en zo konden we beginnen aan de tweede helft. (6-0)

De wedstrijd was gespeeld, BQ probeerde wat sneller druk te zetten en Winsum speelde met veel minder energie dan in het eerste bedrijf. Chris kwam in het veld voor Silvijn, Remco en Jelle kwamen in plaats van de gebroeders Corbijn. Na 20 minuten in de tweede helft was het Roel die de bal kreeg aangespeeld en onderuit werd getikt. Als een stervende zwaan die werd aangeraakt ging die naar de grond en een terechte penalty werd toegekend. Dit buitenkansje wilde die zelf wel benutten en dat lukte ook, 7-0. Roy verving Tijs die het wel welletjes vond voor vandaag. In de 76e minuut was de combi Timo en Roel weer van grote waarde. De voorzet kwam en Roel nam de bal opeens met links en de bal vloog diagonaal onder in de hoek. De keeper heeft de bal gezien, maar verder ook niet. Silvijn die op de bank zat en weer op adem was gekomen zei “Hoe doet die dat nou weer, normaal raakt die geen pepernoot en nu ramt die hem er zo hard in, haha” De 8-0 stond op het scorebord en er waren nog 15 minuten te spelen. BQ deed niet veel anders meer dan de bal naar voren te schieten en met wat verse krachten en snelheid probeerde ze het ons nog lastig te maken. JP die een linie was terug gegaan dacht iets te gemakkelijk over een duel met zijn directe tegenstander. Waar JP ongeveer 2 koppen groter was, was de spits hem te slim af en ontfutselde hem de bal en liet Leroy vervolgens kansloos met een hard schot in de verre hoek 8-1. Balen en enigszins gefrustreerd wisten wij de 0 niet te houden. Wedstrijd was gespeeld en in het vervolg van de wedstrijd gebeurde er niet veel.

Winsum 19-1 bedankt nog wel John die bereid was om de vlag te bedienen. Die was ook kort maar krachtig, na 30 minuten mocht ik eindelijk mijn vlag gebruiken. Het krachtsverschil was te groot, waardoor het nooit echt een wedstrijd is geweest. Nogmaals bedankt John dat je kon assisteren.

Volgende week wordt er om 10.00 uur afgetrapt thuis tegen Roden die met 1 puntje meer boven ons in de ranglijst staat.

Even voor de spelers van Winsum O19, Chris werd nog even gruwelijk het bos ingestuurd door een speler van BQ, Delano ontving hem duidelijk geïrriteerd in het bos.