vv Winsum JO19-1  -  vv Helpman JO19-1  :  2 – 0

Waar de uitwedstrijd tegen de vv Helpman met een toch mooie 4 – 1 was gewonnen en de opponent van vandaag met slechts 4 punten onderaan de ranglijst staat in de hoofdklasse N,  zou een lekkere overwinning vandaag mogelijk zijn geweest. Uit was Helpman een aardig stugge ploeg gebleken, en kon eerst na een achterstand worden gescoord. Thuis waren wij benieuwd. 

Een verdedigend ingesteld Helpman en een aanvallender Winsum hielden elkaar echter lange tijd in evenwicht. Een paar kansjes waren er wel, maar bijzonder oogstrelend voetbal was het allemaal niet en zo duurde het tot de 40e minuut voor Winsum door Gerbrand de Boer een toch prachtige goal kon maken. Vanaf randje 16 lekker op de wreef en in de verre hoek, 1 – 0. Met voorsprong de rust in betekent dit seizoen de wedstrijd winnen, en met wat aanwijzingen van trainer Marc Kruger was het spel na de ranja (!) toch wat beter dan in deeerste helft. Een paar vlotte combinaties met een keer raken, mooi om te zien maar toch was het wederom Gerbrand de Boer die de 2 – 0 uit de tweede lijn in de goal prikte. 

Door het warme weer en mogelijk eerder deze dag gespeelde wedstrijd (enkel spelers arriveerden al in tenue) waren een aantal spelers van Helpman moegestreden en zo wist Winsum er in de laatste 10 minuten nog 5 99% kansen uit te persen en… te missen. Het kan allemaal gebeuren. Een zakelijke driepunter vandaag. Prima!

Volgende wedstrijd; woensdag 25 april 19.00 uur, schouwerszijlsterweg:  

vv Winsum JO19-1 – VEV JO19-1